Τρίτη 19 Μαρτίου 2019

Για πρώτη φορά drone παρέδωσε δέμα από την ξηρά σε πλοίο


Στο πλαίσιο του πιλοτικού πρότζεκτ Skyways, η Airbus ξεκίνησε δοκιμές παράδοσης δεμάτων σε αγκυροβολημένα πλοία με τη χρήση μη επανδρωμένων ιπτάμενων οχημάτων (drones).
Τα συγκεκριμένα τηλεκατευθυνόμενα αεροσκάφη έχουν σχεδιαστεί με σκοπό να «εξορθολογίσουν» τις εργασίες φόρτωσης και η κατασκευάστρια εταιρεία ελπίζει ότι η τεχνολογία που δοκιμάζεται τώρα στη Σιγκαπούρη δεν θα επιταχύνει μόνο τους χρόνους παράδοσης, αλλά θα προσφέρει έναν πιο οικολογικό και ασφαλέστερο τρόπο επιχειρηματικής δραστηριότητας σε πολυσύχναστους λιμένες.
Η Airbus διεξάγει τις δοκιμές με την εταιρεία εφοδιασμού πλοίων Wilhelmsen Ships Services και με την ναυτική και λιμενική αρχή της Σιγκαπούρης. Η πρώτη πτήση έλαβε χώρα την περασμένη Παρασκευή, με το drone να μεταφέρει δέμα 1,5 κιλών (3D τυπωμένα αναλώσιμα) σε απόσταση 1,5 χλμ από το λιμάνι της Σιγκαπούρης. Το drone προσνηώθηκε με ασφάλεια στο κατάστρωμα του πλοίου «M/V Pacific Centurion» και άφησε το φορτίο του πριν επιστρέψει στη βάση του. Η όλη πτήση διήρκησε δέκα λεπτά και ολοκληρώθηκε με επιτυχία.

Σύμφωνα με την Airbus, το τηλεκατευθυνόμενο όχημα είναι ικανό να μεταφέρει έως και 4 κιλά (8,8 λίβρες) και να φτάσει σε σκάφη μέχρι 3 χιλιόμετρα (1,86 μίλια) από την ακτή, ταξιδεύοντας μέσω ειδικών εναέριων διαδρόμων με αυτόνομο λογισμικό ελέγχου. Η χρήση μη επανδρωμένων αεροσκαφών στη ναυτιλία ανοίγει νέους ορίζοντες, επιταχύνοντας τις παραδόσεις μέχρι και έξι φορές και ταυτόχρονα μειώνοντας τα κόστη παράδοσης μέχρι και 90%. Επίσης, μειώνονται οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα και αποφεύγονται ατυχήματα που μπορούν να συμβούν μέσω τυπικών διαδικασιών φόρτωσης σε πολυσύχναστους λιμένες.
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: