Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2019

Κρίμα όμως για την Βεργίνα TV.

Η εικόνα ίσως περιέχει: ουρανός και υπαίθριες δραστηριότητες

Σε κάνει να αναρωτιέσαι αν ήταν πράγματι αυτό το κανάλι που κάλυπτε τα Συλλαλητήρια. Σε κάνει να αναρωτιέσαι πόση σημασία δίνουν στο όνομα του καναλιού τους.
Μεγάλη σπουδή βλέπω να υϊοθετήσουν το όνομα "Βόρεια Μακεδονία" και μάλιστα και με τη μορφή "Β. Μακεδονία".
Κρίμα.
Θα το πω για τρίτη φορά:
Πρώτον, η Συμφωνία των Πρεσπών ΔΕΝ είναι ακόμα σε ισχύ. Πρέπει να λάβουν έγκριση ένταξης στο ΝΑΤΟ, δηλαδή από όλες τις χώρες μέλη.
Δεύτερον, ακόμα και όταν τεθεί σε ισχύ, με βάση το άρθρο 7, μόνο επισήμως, στα κρατικά έγγραφα πρέπει να αναφέρονται ως "Βόρεια Μακεδονία". Εμείς, ο κάθε ιδιώτης, ο κάθε πολίτης, ακόμα και ο κάθε φορέας, ΜΜΕ ή ακόμα και ο κάθε πολιτικός στον λόγο του, δεν υποχρεούται να χρησιμοποιεί αυτόν τον όρο. Αυτό λέει το άρθρο 7. Δεν μπορεί κανείς να επηρεάσει ή να αλλοιώσει την χρήση κανενός όρου στο άλλο κράτος. Άλλωστε, τόσα χρόνια πΓΔΜ ήταν επίσημα και Σκόπια τους λέγαμε όλοι. Στο εξωτερικό πΓΔΜ ήταν επίσημα και αρκετοί τους έλεγαν σκέτο "Μακεδονία". Κανένας δεν δεσμεύεται από τα επίσημα ονόματα.
Τρίτον, ακόμα και νόμο του κράτους να κάνουν όπου θα είναι παράνομο να μην τους αναφέρουμε ως Βόρεια Μακεδονία, εμείς ποτέ των ποτών δεν θα τους αποκαλέσουμε Μακεδόνες ή Βόρεια Μακεδονία. Τελεία και παύλα. Ας φτιάξουν φυλακές να μας βάλουν μέσα. Αλλά τέτοιος νόμος δεν μπορεί να γίνει βέβαια.
Ανδρέας Σταλίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια: