Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2019

«Μπιφτέκια» .. από φασόλια


Υλικά
  • 500 γραμμάρια ξερά φασόλια μαγειρεμένα [κόκκινα κατά προτίμηση]
  • 1 κόκκινη πιπεριά
  • 1 κρεμμύδι
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 50 γραμμάρια φλέικς βρώμης
  • 50 γραμμάρια αλεύρι πλήρες
  • 1 κουταλίτσα μπούκοβο
  • Αλάτι, πιπέρι, 1 κουταλιά ελαιόλαδο

Εκτέλεση

  • Βράστε τα φασόλια ή αγοράστε μια κονσέρβα
  • Ψιλοκόψτε το κρεμμύδι, τα σκόρδα και την πιπεριά
  • Σε μίξερ τοποθετήστε τα φασόλια και τα λαχανικά -Προσπαθήστε να κοπούν χοντρά
  • Σε μεγάλο μπολ ρίξτε αυτό το μείγμα -Προσθέστε τη βρώμη, το αλεύρι, το μπούκοβο, αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο
  • Σχηματίστε μπιφτέκια, όσο χοντρά τα θέλετε -Αφήστε να ξεκουραστούν 1 ώρα στο ψυγείο
  • Ψήστε τα στο φούρνο, στο γκριλ, ή τηγανίστε τα με ελαιόλαδο

Με τον ίδιο τρόπο φτιάξτε μπιφτέκια από φακές, από σόγια κλπ.

Μπιφτέκια από γλυκοπατάτες και καρότα:

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: