Υλικά
- 500 γραμμάρια ξερά φασόλια μαγειρεμένα [κόκκινα κατά προτίμηση]
- 1 κόκκινη πιπεριά
- 1 κρεμμύδι
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 50 γραμμάρια φλέικς βρώμης
- 50 γραμμάρια αλεύρι πλήρες
- 1 κουταλίτσα μπούκοβο
- Αλάτι, πιπέρι, 1 κουταλιά ελαιόλαδο
Εκτέλεση
- Βράστε τα φασόλια ή αγοράστε μια κονσέρβα
- Ψιλοκόψτε το κρεμμύδι, τα σκόρδα και την πιπεριά
- Σε μίξερ τοποθετήστε τα φασόλια και τα λαχανικά -Προσπαθήστε να κοπούν χοντρά
- Σε μεγάλο μπολ ρίξτε αυτό το μείγμα -Προσθέστε τη βρώμη, το αλεύρι, το μπούκοβο, αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο
- Σχηματίστε μπιφτέκια, όσο χοντρά τα θέλετε -Αφήστε να ξεκουραστούν 1 ώρα στο ψυγείο
- Ψήστε τα στο φούρνο, στο γκριλ, ή τηγανίστε τα με ελαιόλαδο
Με τον ίδιο τρόπο φτιάξτε μπιφτέκια από φακές, από σόγια κλπ.
Μπιφτέκια από γλυκοπατάτες και καρότα:
πηγή
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου