Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2019

Τι λέει ο Λεβέντης παπάς απ την Φλώρινα που τιμά τα ράσα του,και τα έψαλε στον κατσαπλιά, ελληνόφοβο βουλευτή του Σύριζα ,Σέλτσα

 “Όταν κάποιος τοποθετείται δημόσια και έχει δημόσιο λόγο θα πρέπει να ελέγχεται και δημόσια” λέει στο ο ιερέας π.Αναστάσιος Γκερτσάκης από την Φλώρινα 
 
Ο ιερέας που την Κυριακή τα... “έψαλε” στον τοπικό βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Κωνσταντίνο Σέλτσα, όχι μόνο για τις “Πρέσπες”, αλλά και για τα “μακεδονικά” που είθισται να δηλώνει πως μιλάει προκλητικά.

 “Όταν κάποιος τοποθετείται δημόσια και έχει δημόσιο λόγο νομίζω πως θα πρέπει να ελέγχεται και δημόσια. Ο κ.Σέλτσας με τη συμπεριφορά του και τις ενέργειές του έχει εκθέσει την κοινωνία της Φλώρινας, μιλώντας το γλωσσικό ιδίωμα που θεωρεί “Μακεδονική” γλώσσα και άλλα πολλά” λέει ο π.Αναστάσιος, χαρακτηρίζοντας “ερειστική” τη συμπεριφορά του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ. 

“Πρόκειται για μία παρουσία ερειστική, απέναντι σε κάθε φωνή που μιλάει για ελληνική Μακεδονία, απέναντι στην εκκλησία. Ξέρουμε ποιος είναι. 

Την Κυριακή στην τελετή στο Επιμελητήριο ήταν μια ευκαιρία να δεχθεί το δημόσιο έλεγχο, μετά την υπογραφή της προδοτικής συμφωνίας με τα Σκόπια” λέει ο π.Αναστάσιος, που τις τελευταίες μέρες δέχεται συγχαρητήρια από συμπατριώτες του, για το δημόσιο θάρρος της γνώμης του.

  “Οι περισσότεροι είναι σύμφωνοι και φαίνεται πως περίμεναν πως κάποιος πρέπει να μιλήσει γιατί δυστυχώς πολλά στόματα είναι κλειστά, ίσως και λόγω των εκλογών, ίσως για να μη χαλάσει το προφίλ τους κλπ. 

Εγώ θεώρησα σωστό ένας άνθρωπος που κάνει δημόσια ένα αμάρτημα, να ελεγχθεί και δημόσια. 

Από εκεί και πέρα τα υπόλοιπα περιττεύουν και από την πλευρά μου δεν θέλω να δώσω άλλη έκταση στο θέμα” λέει, απαντώντας έμμεσα και στη Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ που εξέδωσε ανακοίνωση εναντίον του, “καρφώνοντας” τον στον μητροπολίτη Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας Θεόκλητο, για τα ... περιβόητα “αυγά” στην πόρτα του Πολιτικού Γραφείου του κ.Σέλτσα, μετά το τέλος πρόσφατου συλλαλητηρίου στην πόλη για τη Μακεδονία.

 “Ό Σεβασμιότατος διακηρύττει παντού πως η Μακεδονία είναι μία και είναι ελληνική” αρκείται να σχολιάσει. Ο πολύτεκνος Ιερέας, πατέρας τεσσάρων παιδιών και απόστρατος αξιωματικός, είναι εφημέριος του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου της Φλώρινας, με πλούσιο θρησκευτικό και κοινωνικό έργο και ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένος στο θέμα της Μακεδονίας. 

“Σαφώς και ενδιαφέρομαι σαν Έλληνας, σαν Φλωρινιώτης για τη Μακεδονία και μάλιστα ως απόστρατος αξιωματικός έχω ιδιαίτερη ευαισθησία στο θέμα αυτό. Δεν μπορούμε να πουλάμε τα ιερά και τα όσια της πατρίδας μας με μια υπογραφή” λέει για τη Συμφωνία των Πρεσπών. Την περασμένη Κυριακή, στη διάρκεια τελετής κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Επιμελητηρίου Φλώρινας, ο π.Αναστάσιος προέτρεψε τον βουλευτή Κωνσταντίνο Σέλτσα σε “δημόσια μετάνοια για το αμάρτημα της προδοσίας της πατρίδας, για το θέμα της Μακεδονίας”. Αντιδρώντας ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, κατηγόρησε τον ιερέα για “τραμπουκισμό”, υποστηρίζοντας πως σε πρόσφατο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία “κρέμασε αβγά” έξω από το γραφείο του. Απάντηση στις κατηγορίες για τα “αυγά” στο γραφείο του κ.Σέλτσα, εδωσε με άρθρο του σε τοπική εφημερίδα άλλος Ιερέας της Φλώρινας, ο π. Σωτήριος Παρδάλης εφημέριος Ι.Ν. Αγίου Νικολάου της πόλης. “Για δε τα αυγά που κρέμασε στο γραφείο του Βουλευτή, ο εν λόγω ιερέας, είχε συμβολικό χαρακτήρα και νόημα και το έκανε αθόρυβα για να τον διδάξει. Ήταν σαν να του έλεγε «κ. Βουλευτά εάν δεν σπάσεις το αρρωστημένο κομματικό κατεστημένο της κομματικής πειθαρχίας, και ελεύθερα ψηφίσεις για το «Σύμφωνο των Πρεσπών» αντίθετα της κομματικής γραμμής, δεν γίνεσαι ήρωας!» Αυτό είναι και το πραγματικό νόημα της γνωστής παροιμίας «αν θέλεις να φας ομελέτα, πρέπει πρώτα να σπάσεις τα αυγά.» Ο Βουλευτής προτίμησε να μη τα σπάσει και έσπασε τα μούτρα του, κατά τον λαό, και ας μην διαμαρτύρεται. Τα ωά πληρώνονται!”.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Λεβέντης ο παπάς.Όντως παιδί του Καντιώτη.
Όσο για τον "βολευτή" ας πάει στα Σκόπια...

Ιννοκέντιος