Σάββατο 12 Ιανουαρίου 2019

Η εικόνα ίσως περιέχει: ένα ή περισσότερα άτομα
Ένας Γέροντας είδε ένα σκορπιό να πνίγεται και προσπάθησε να τον σώσει τραβώντας τον από το νερό.
Μόλις τον έβγαλε,ο σκορπιός τον τσίμπησε,ο πόνος ήταν οξύς και ο Γέροντας τον άφησε μονομιάς με αποτέλεσμα ο σκορπιός να ξαναπέσει στο νερό και να κινδυνεύει να πνιγεί. Ο Γέροντας ξαναπροσπάθησε και ο σκορπιός τον τσίμπησε ξανά.
Ένας υποτακτικός που είδε τη σκηνή πλησίασε και του είπε : Με συγχωρείτε γέροντα,αλλά δεν έχετε αντιληφθεί ότι κάθε φορά που προσπαθείτε να σώσετε το σκορπιό,αυτός σας τσιμπάει ;;
Ο γέροντας απάντησε : Η φύση του σκορπιού είναι να τσιμπάει κι αυτό δεν θα αλλάξει. Η δική μου είναι να βοηθώ,στη συνέχεια ο Γέροντας με την βοήθεια ενός φύλλου,έβγαλε το σκορπιό απ το νερό και τον έσωσε.
Στράφηκε κατόπιν στο μαθητή του και του είπε : Μην αλλάξεις τη φύση σου αν κάποιος σου προξενήσει πόνο απλά πάρε τα μέτρα σου επειδή οι άνθρωποι είναι μάλλον πάντα αχάριστοι στο καλό που τους γίνεται. Αλλά δεν είναι λόγος να σταματήσεις να το κάνεις,να νεκρώσεις την αγάπη που ζει μέσα σου. Κάποιος κυνηγά την ευτυχία,άλλοι τη δημιουργούν.
Να ανησυχείς περισσότερο για τη συνείδηση σου παρά για την φήμη σου. Επειδή η συνείδηση σου είναι αυτό που είσαι ενώ η φήμη σου είναι ότι σκέφτονται οι άλλοι για σένα.
Όταν η ζωή σου παρουσιάζει χίλιους λόγους για να κλαις, δείξε ότι έχεις χίλιους λόγους για να χαμογελάς.....

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ... ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ...
ΔΕΙΧΝΕΙ ΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΟΜΑΣΤΕ
ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟ ΚΑΚΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΕΙ

Ανώνυμος είπε...

Πολύ ωραίο !

Ανώνυμος είπε...

Πάρα πολύ όμορφο κείμενο και εικόνα!

Ανώνυμος είπε...

..σαματάς, κλάματα, τσιμπήματα δηλητηριώδη αλλά και πιο μικρά τσιμπηματάκια..αυτή η ιστοριούλα ήταν ό,τιπρέπει για να πάψει η αταξία και η τάξη να χαμογελά..για σήμερα τουλάχιστον..