Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2019

Όποια προβοκάτσια κι αν σοφιστούν, ο λαός μένει όρθιος για τη Μακεδονία

600.000 Έλληνες «έπνιξαν» την Κυβέρνηση: Κατάπτυστη ανακοίνωση: «Τα ΜΑΤ ενήργησαν με επαγγελματισμό» – Τσίπρα παραιτήσου! Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΗΜΕΡΑ ΨΗΦΙΣΕ ''ΟΧΙ'' 
 
ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΕΣ ΟΜΙΛΙΕΣ
Συγκλονιστική ήταν η ερμηνεύτρια Αφροδίτη Μάνου, η οποία χαρακτήρισε τη Συμφωνία των Πρεσπών «εγκληματική», τονίζοντας μάλιστα ότι κανείς μας δεν πρέπει να γίνει συνένοχος στο ψέμα.
«Ελάτε σήμερα να αφυπνίσουμε και τον τελευταίο Έλληνα, για να προστατέψουμε το μέλλον της Ελλάδας. Να παραδώσουμε την πατρίδα μας, ακέραια, όπως μας την παρέδωσαν. Οι άνθρωποι και οι ιδέες έρχονται και φεύγουν, οι απόψεις αλλάζουν και οι βεβαιότητες διαψεύδονται. Εκείνο που μένει αναλλοίωτο στο χρόνο είναι οι μεγάλες μας αξίες, η γλώσσα, η πατρίδα και η Δημοκρατία, που θα πει η ταυτότητά μας. Αυτή την ταυτότητα έρχεται να μας κλέψει αυτή η ύπουλη και μακιαβελική Συμφωνία των Πρεσπών, που έχει αναστατώσει τη ζωή μας» ανέφερε η Αφροδίτη Μάνου.

Με ευθείες αναφορές κατά του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα ήταν η ομιλία του Δημήτρη Δαλακάκη, που είναι δήμαρχος στο Δοξάτο της Δράμας. «Go back κύριε Τσίπρα, πίσω στις Πρέσπες» είπε από την εξέδρα του Συντάγματος, ενώ προέτρεψε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, να παραιτηθεί, για να γράψει ιστορία.
Υπό τους ήχους του συνθήματος «αυτή η συμφωνία είναι προδοσία» ανέβηκε στο βήμα του συλλαλητηρίου για τη Μακεδονία ο πρώην γερουσιαστής των ΗΠΑ και πρώην πρόεδρος της Βουλής της Πολιτείας του Νιου Χαμσάιρ, Κρις Σπύρου, ο οποίος βρισκόταν μεταξύ των ομιλητών. «Αισθάνομαι και είμαι Μακεδόνας, όπως πρέπει να αισθάνεστε και σεις που δεν κατάγεστε από Μακεδονία, αλλά είστε Έλληνες» ανέφερε προς το πλήθος ο κ. Σπύρου και προσέθεσε: «Υπήρξε και υπάρχει μόνο η ελληνική Μακεδονία και οι Έλληνες Μακεδόνες».
«Μακεδόνες, είστε το πιο ένδοξο και σημαντικό κομμάτι του ελληνικού έθνους» σημείωσε και συμπλήρωσε: «Δεν υπάρχει ανεξάρτητο κράτος με ονομασία που περιέχει ελληνική λέξη Μακεδονία. Η αυτοαποκαλούμενη Δημοκρατία της Μακεδονίας είναι κράτος-μαϊμού, με μαϊμού πρωθυπουργό και υπουργό Εξωτερικών και με μαϊμού Σύνταγμα».
Αναφερόμενος στη συμφωνία που υπέγραψαν Ελλάδα και Σκόπια, ο κ. Σπύρου είπε: «Η Συμφωνία των Πρεσπών ένα και μόνο σκοπό έχει. Να αναγνωρίσει το κρατικό μόρφωμα της Δημοκρατίας των Σκοπίων ως ανεξάρτητο κράτος και να δώσει στους κατοίκους του μακεδονική εθνική ταυτότητα. Αν ο Μάθιου Νίμιτς φέρει την πρόταση αυτή στα Ηνωμένα Έθνη, υπόσχομαι ότι θα οργανώσουμε πολιτική αντίσταση και θα θάψουμε την επιθυμία τους να ονομάσουν τα Σκόπια, Βόρεια Μακεδονία».
Κλείνοντας την ομιλία του, ο πρώην γερουσιαστής των ΗΠΑ βροντοφώναξε: «Η Μακεδονία δεν τεμαχίζεται, δεν πωλείται. Κύριε Ζάεφ, ένα σας λέμε. Θέλετε τη Μακεδονία μας; Μολών Λαβέ».
Στο συλλαλητήριο πήραν το λόγο και άλλοι ομιλητές, αλλά και μοναχοί από το Άγιο Όρος, που έδωσαν το «παρών» στην γεμάτο παλμό συγκέντρωση για την Μακεδονία.
Ο ίδιος σε συνέντευξη δήλωσε τα εξής: «Θα θάψουμε τη συμφωνία στον ΟΗΕ όταν έρθει στο ίδιο νεκροταφείο που θάψαμε την πρόταση Γκλιγκόροφ. Τότε με τον Κλίντον τώρα με τον Τραμπ» δήλωσε ο Κρις Σπύρου πρώην γερουσιαστής του Νιου Χάμσαϊρ και πρόεδρος Ελληνοαμερικανικής Ένωσης.
Μιλώντας στα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90,1, ο κ Σπύρου, ο οποίος ήταν ένας από τους βασικούς ομιλιτές στο συλλαλητήριο στο Σύνταγμα για την ελληνικότητα της Μακεδονίας ανέφερε μεταξύ άλλων: «Ντρέπομαι που αντί να κλαίω για τη Μακεδονία, κλαίω από δακρυγόνα και για τα 20 παλιόπαιδα που αμαύρωσαν το συλλαλητήριο».πηγή

Liberation για συλλαλητήριο: Μία παλίρροια λευκού και μπλε χρώματος στην πλατεία Συντάγματος 


Κοσμοσυρροή στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία (Φωτογραφία: EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)Τον γύρο των διεθνών ΜΜΕ κάνει το συλλαλητήριο στο Σύνταγμα, το οποίο κατακλύστηκε από χιλιάδες κόσμου φωνάζοντας για την ελληνικότητα της Μακεδονίας.
Το γερμανικό δίκτυο «Tagesschau», σημειώνει: «Μόνο μία «Μακεδονία» υπάρχει... Η αλλαγή του ονόματος της πΓΔΜ σε «βόρεια Μακεδονία» διχάζει πολλούς Έλληνες. Δεκάδες χιλιάδες άτομα διαμαρτύρονται στο Σύνταγμα. Μόνο η χώρα μας μπορεί να αποκαλείται Μακεδονία!», Αυτό διαβάζουμε σήμερα σε σημαίες και πανό που κραδαίνουν οι διαδηλωτές που έχουν κατακλύσει τους δρόμους της Αθήνας...».
Το γερμανικό ραδιόφωνο μιλά για ογκώδη διαδήλωση στην Αθήνα.  «Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι διαδηλώνουν στο κέντρο των Αθηνών κατά της προγραμματισμένης επικύρωσης της αλλαγής ονόματος της πΓΔΜ σε «Βόρεια Μακεδονία. Πολλοί Έλληνες είναι αντίθετοι με την αλλαγή του ονόματος. Η διαμάχη για την επίλυση του ονόματος έχει μέχρι στιγμής εμποδίσει την ένταξη των Σκοπίων σε ΕΕ και το ΝΑΤΟ», σημειώνει.
Η γαλλική Liberation, από την πλευρά της, γράφει: «Χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στο κέντρο της Αθήνας την Κυριακή το απόγευμα για να διαμαρτυρηθούν για τη συμφωνία για το νέο όνομα της Μακεδονίας. Εκατοντάδες λεωφορεία από όλη τη χώρα, ειδικά από τη Βόρεια Ελλάδα, έφθασαν στο κέντρο των Αθηνών... Οι περισσότεροι διαδηλωτές κραδαίνουν τη γαλανόλευκη σχηματίζοντας μία παλίρροια λευκού και μπλε χρώματος στην πλατεία Συντάγματος,εκεί όπου συχνά γίνονται μαζικές διαδηλώσεις έξω από την βουλή των Ελλήνων». 
 Παρόλο αυτό τον αγαθό κόσμο που ειρηνικά διαμαρτυρήθηκε για την απόπειρα  ξεπουλήματος από το ανθελληνικό πολιτικό προσωπικό που για τις αμαρτίες μας  κυβερνά αυτή την δύσμοιρη χώρα  και ξεπουλά  τα ιδανικά της φυλής μας ,πάλι αυτοί οι γνωστοί άγνωστοι  μια θράκα προκάλεσαν τα Ματ για διαλύσουν τη συγκέντρωση !
 έτσι κατάφεραν να...

Διαλύσουν το συλλαλητήριο υπεράσπισης της Μακεδονίας, μέσα σε σύννεφα καπνογόνων και δακρυγόνων και πλέον τίποτα δεν εμποδίζει την αριστερή κυβέρνηση των κατσαπλιάδων  ΣΥΡΙΖΑ και τους κεντροαριστερούς συμμάχους της του Ποταμιού και του ΚΙΝΑΛ να εκχωρήσουν ιστορικά και οικονομικά δικαιώματα της Μακεδονίας στα Σκόπια, προκειμένου το σλαβοαλβανικο μόρφωμα της Νοτιοσλαβίας να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ.Ενας ρασοφόρος, με υψωμένο το χέρι του κατευθύνθηκε προς τις δυνάμεις των ΜΑΤ, που ήταν παρατεταγμένες μπροστά από τη Βουλή, σαν να θέλει να… σταματήσει τα δακρυγόνα. Ο ρασοφόρος αρχικά κατευθύνθηκε προς το μνημείο του Αγνωστου Στρατιώτη και στη συνέχεια στο πλάι της Βουλής, ενώ τα χημικά έπεφταν «βροχή».Με χημικά και μάλιστα ληγμένα (2017) από την Βραζιλία ραντίζανε παιδιά, γέροντες, γυναίκες, Έλληνες πολίτες για να διαλυθεί  η μεγάλη  συγκέντρωση, με αποτέλεσμα να κινδυνεύει η ζωή τους.
50434686_2269784736599558_2429251897962528768_n
Λίγες εκατοντάδες πολίτες απέμειναν σε ένα δραματικό σκηνικό, στην πλατεία Συντάγματος να τραγουδούν τον εθνικό ύμνο μετά από την ρίψη των χημικών.
Ενα συλλαλητήριο το οποία δεν είχε τον κόσμο του περσινού Ιανουαρίου, δεν είχε τον Μίκη Θεοδωράκη που «χρωμάτισε» την περσινή εκδήλωση, αλλά είχε το ίδιο πάθος.
Ηδη οι δυνάμεις καταστολής πραγματοποιούν «σκούπα» από την πάνω πλευρά της πλατείας Συντάγματος προς την κάτω πλευρά της πλατείας, αλλά και στην πλευρά της Αμαλίας με αντικειμενικό στόχο να ξυλοκοπήσουν και να εκδιώξουν τους πολίτες που εξακολουθούν διαμαρτύρονται.
Τις επόμενες ημέρες θα εισαχθεί στη Βουλή το νομοσχέδιο εκχώρησης της Μακεδονίας και θα περάσει με άνεση (152-154 θετικές ψήφοι). Κανείς και τίποτα δεν φαίνεται ικανό να αποτρέψει την ιστορική ήττα του Ελληνισμού, την μεγαλύτερη από το 1922.
Koρυφαία στιγμή του συλλαλητηρίου η παρουσία της σημαίας του Κ. Κατσίφα. Ξεδιπλώθηκε και τοποθετήθηκε στην εξέδρα των ομιλητών σκορπώντας ρίγη συγκίνησης στο πλήθος που είχε ήδη κατακλύσει την πλατεία.
Η τεράστια σημαία, για την οποία ο ομογενής Κωνσταντίνο Κατσίφα, που στις 28/10/2018 δολοφονήθηκε από τους επίλεκτους της αλβανικής αστυνομίας στους Βουλιαράτες της Βορείου Ηπείρου, πέρυσι είχε διαθέσει ένα μηνιάτικο μισθό του, προκειμένου να την ράψει, έφτασε στο συλλαλητήριο και τοποθετήθηκε από τους συντρόφους του στην εξέδρα.
Iδού η εμφάνισή του ήρωα στο περσινό συλλαλητήριο με την σημαία του:

 η συνέχεια :

Μια χούφτα κουκουλοφόροι έπαιξαν θέατρο με την Αστυνομία για να διαλυθεί το συλλαλητήριο

 

Σχόλιο  αυτόπτη μάρτυρα :Ξαφνικά 10 τσογλάνια σε ΑΠΟΛΥΤΗ ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΗ με το συριζαϊκό ΚΑΘΕΣΤΩΣ, τάχα μου πήγαν να επιτεθούν στη Βουλή. Μισός αστυνομικός μπορούσε να τους συλλάβει για πλάκα. Αλλά το σχέδιο αλλού αποσκοπούσε. Η αστυνομία, που αν δεν πάρει εντολή από τον πολιτικό προϊστάμενο δεν βγάζει κιχ, εδώ ήταν σαν έτοιμη από καιρό σαν θαρραλέα. Και να τα δακρυγόνα, και να οι κρότου-λάμψης δήθεν εναντίον των τσογλανιών, στην πραγματικότητα εναντίον του πλήθους που με σοβαρότητα και αξιοπρέπεια περίμενε να μιλήσει ο Κρις Σπύρου. Φύγαμε όλοι τρέχοντας με πρησμένα μάτια και αυτό το οδυνηρό τσούξιμο στην αναπνοή από τα δακρυγόνα και δημιουργήσαμε ένα μέτωπο πιο ψηλά στη Βασ. Σοφίας. Οπότε τα τσογλάνια μετέφεραν τη δράση στη συμβολή Αμαλίας και Βασ. Σοφίας για να "διευκολύνουν" την αστυνομία να ρίξει και εκεί δακρυγόνα ώστε με τον αέρα να απωθήσουν ακόμα περισσότερο το μέτωπο της Βασ. Σοφίας.

Δεν ξέρω αν υπάρχει λέξη για τέτοια αποβράσματα. Το "καθάρματα" μου φαίνεται κολακευτικό. Πρέπει να οργανωθούμε, σύντροφοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: