Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2018

Το φτύσιμο στην κυβέρνηση για την ανθελληνική συμφωνία των Πρεσπών, συνεχίζει να πέφτει από όλες τις πλευρές. Εγχώριες και αλλοδαπές.

Η εικόνα ίσως περιέχει: 2 άτομα, γυαλιά Ευτυχώς που υπάρχουν και οι Βούλγαροι, που για δικούς τους λόγους, βάζουν τα πράγματα στην αληθινή τους διάσταση και δίνουν απαντήσεις στις προκλήσεις του Ζάεφ, που έχει ξεφύγει τελείως. ΔΕΝ υπάρχει "μακεδονική γλώσσα" λένε, επειδή είναι απλά ένα βουλγαρικό ιδίωμα. Και έχουν δίκιο.
Αφού δεν το κάνει, λοιπόν, η σημερινή ελληνική κυβέρνηση του αριστερού ΣΥΡΙΖΑ, το κάνει η βουλγαρική κυβέρνηση απειλώντας στα ίσια χωρίς περιστροφές με βέτο τον Ζάεφ, για την «μακεδονική γλώσσα», που η ελληνική πλευρά παρέδωσε τόσο απλόχερα στους Σκοπιανούς.
«Η ΠΓΔΜ μπορεί να αποκλειστεί από τη Βουλγαρία με βέτο στο πλαίσιο της διαδικασίας της Ευρω-Ατλαντικής ενσωμάτωσης, διότι προσπαθεί να καταχραστεί το θέμα της δήθεν «Μακεδονικής γλώσσας», δήλωσε μεταξύ άλλων, ο Krasimir Karakachanov, Αναπληρωτής Υπουργός Ασφάλειας και υπουργός Άμυνας της Βουλγαρίας.
«Κ. Ζάεφ μην καταχραστείτε το θέμα της «μακεδονικής γλώσσας. Θα μπορούσε να σας κοστίσει την ένταξη σας στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ», δήλωσε ο Βούλγαρος αξιωματούχος, σχολιάζοντας δήλωση του Σκοπιανού πρωθυπουργού ότι «η συμφωνία των Πρεσπών επιβεβαιώνει την ύπαρξη μακεδονικής γλώσσας και πλέον δεν έχει κανένας το δικαίωμα να αμφισβητήσει αυτό».
Ο υπουργός Άμυνας της Βουλγαρίας δήλωσε ότι «μακεδονική γλώσσα» δεν υπάρχει και δεν επιτρέπεται σε κανέναν να καθιερώσει κρυφά μια τέτοια γλώσσα.
Γ.Γ.Γ

Δεν υπάρχουν σχόλια: