Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2018

Πάτρα: Εισέβαλε σε εκκλησία οπλισμένος με μαχαίρια


Αναστάτωση προκλήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου στον Ιερό Ναό του Αγίου Ανδρέα στην Πάτρα, όταν εισέβαλε ένας άνδρας, οπλισμένος με μαχαίρια.
Μάλιστα, η «εισβολή» πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια της τέλεσης του μυστηρίου του γάμου.
Ο άνδρας, παρότι δεν απείλησε κάποιον, είχε περίεργη συμπεριφορά, με τους παρευρισκόμενους να καλούν την αστυνομία.
Κατόπιν ελέγχου, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, διαπιστώθηκε ότι ο ύποπτος είχε δύο μαχαίρια.
Οι αστυνομικοί προχώρησαν άμεσα στη σύλληψή του.
naftemporiki.gr
 

 Το έχω πει 800 φορές: δεν είμαι ειδησεογραφικό πρακτορείο. Ούτε κλωσσάω το FB και το twitter. Κοινοποιώ ειδήσεις που "φαίνονται" ότι είναι αληθινές, κάνοντας έναν έλεγχο στο google για την εγκυρότητά τους, όπως θα έκανες κι εσύ, όταν έχουν περιεχόμενο που θέλω να σχολιάσω. Δεν έχω τοπικούς ανταποκριτές να τους στείλω για αστυνομικό ρεπορτάζ, ούτε απασχολώ ομάδα γκουγκλαδόρων που θα ψάχνουν το θέμα επί 3 μέρες στα διεθνή "φόρα". Κάποιες φορές, ελάχιστες αυτά τα 7 έτη σχολιασμού στα social media, αποδείχθηκε ότι κάποιες ειδήσεις που κοινοποίησα, μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού, ήταν κατασκευασμένες ή παραποιημένες. Τις κατέβασα. 
Σημαίνει κάτι αυτό; Σημαίνει ότι επιδιώκω να προωθώ ψευδείς ειδήσεις; 

Αποδεικνύει ότι δεν υπάρχει στην Ελλάδα νομοθεσία για τα διαδικτυακά ΜΜΕ ώστε να σου το κλείνει το μαγαζί όταν ως επίσημο ειδησεογραφικό site, που παίρνεις και διαφημίσεις, γράφεις ό,τι σου καπνίσει.

 Αποδεικνύει επίσης ότι είναι διάχυτη σε ΟΛΟΥΣ (και σε μένα - σε σένα, όχι;) η πεποίθηση πως τα ΜΜΕ που ελέγχονται από την κορεκτίλα φιλτράρουν τις ειδήσεις και τις παρουσιαζουν έτσι όπως θέλουν, οπότε έχεις περισσότερες πιθανότητες να μάθεις κάτι από ένα τοπικό μέσο παρά από έναν σταθμό πανελλήνιας εμβέλειας.

 Οι περισσότερες ειδήσεις των επίσημων ΜΜΕ είναι HOAX καθότι έχουν αλλοιωθεί τα επί μέρους στοιχεία που τις συνθέτουν και έχει αλλάξει ο συντελεστής βαρύτητας του καθενός προς την πλευρά που επιδιώκει το ΜΜΕ. Να, λοιπόν, η είδηση, όπως την παρουσιάζει η έγκυρη ( Ναυτεμπορική. 

Δεν υπάρχει καμμία αναφορά στην εθνικότητα του εισβολέα και στο τι συνιστούσε την "περίεργη" συμπεριφορά. 

Άρα, προς το παρόν, στην ελληνική επικράτεια δεν έχουμε ακόμα αποδεδειγμένη εισβολή μουσουλμάνου σε ναό. 

Κουίζ: σε πόσο χρόνο νομίζετε ότι θα έχουμε την πρώτη; Δεν ξέρω τι θα απαντούσε σ' αυτό το ερώτημα ο πάστορας Ζακ Εμέλ στην εκκλησία Saint-Etienne-du-Rouvray, κοντά στην Ρουέν, αν του το είχαν υποβάλει 10 χρόνια πριν. Τώρα δεν μπορεί να απαντήσει. Αν δεν τον θυμάστε, είναι αυτός που έσφαξαν δύο μουσουλμάνοι το 2016, όταν μπουκάρισαν στην εκκλησία την ώρα της λειτουργίας. Ο ένας από τους δράστες ήταν γεννημένος στη Γαλλία.
Thanos Tzimeros

Δεν υπάρχουν σχόλια: