Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2018

Το Γραφικό Χωριό Άλωνα

Σε υψόμετρο 1.200 μέτρων στην οροσειρά του Τροόδους
Το χωριό Άλωνα απέχει μόλις 53 χιλιόμετρα μακριά από την Λευκωσία και βρίσκεται σε υψόμετρο 1.200 μέτρων στην οροσειρά του Τροόδους, στη γραφική περιοχή της Πιτσιλιάς.
Το Γραφικό Χωριό Άλωνα
Κάνοντας κανείς μια βόλτα στα στενά, λιθόστρωτα δρομάκια του χωριού, θα αντικρίσει παραδοσιακά σπιτάκια χτισμένα από πέτρα, άλλα ερειπωμένα και άλλα ανακαινισμένα, στα οποία οι ιδιοκτήτες διαμένουν κυρίως κατά τους μήνες του καλοκαιριού. Στην πλατεία του χωριού βρίσκεται η αφετηρία ενός γραφικού μονοπατιού της φύσης, το οποίο είναι διάσπαρτο από λογιών λογιών λουλούδια. Την άνοιξη δεσπόζουν στο τοπίο βιολέτες, φτέρες και καρίνα ενώ τον χειμώνα άγρια κυκλάμινα.
Το Γραφικό Χωριό Άλωνα
Τα αξιοθέατα του χωριού είναι δύο αρχαίες εκκλησίες: της Παναγίας Καρδιώτισσας, που χρονολογείται από τον 15ο αιώνα και του Αγίου Γεωργίου στην οποία μπορεί να προσκυνήσει κάνεις την εικόνα του Αγίου που χρονολογείται από το 1835.
Το Γραφικό Χωριό Άλωνα
Στο χωριό πραγματοποιείται κάθε Νοέμβριο, το ετήσιο Φεστιβάλ Ζιβανίας, στο οποίο οι επισκέπτες μπορούν να δοκιμάσουν και να αγοράσουν ζιβανία αλλά και να μάθουν για την παραγωγή της, απολαμβάνοντας ένα όμορφο ψυχαγωγικό πρόγραμμα.
Το Γραφικό Χωριό Άλωνα
Πηγή: https://www.alona.org.cy/?page_id=19
Φωτογραφικό υλικό: https://www.facebook.com/Alona.village/ 


πηγή




Δεν υπάρχουν σχόλια: