Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2018

Ο εθνομηδενισμός του ΣΥΡΙΖΑ. Σχολή της Φρανκφούρτης.



Από τότε που ανέλαβε την εξουσία στην πατρίδα μας το αριστερό ριζοσπαστικό κόμμα του Σύριζα είμαστε θεατές πολλών αρνητικών παρεμβάσεων στην παιδεία, στο ασφαλιστικό, στο συνταξιοδοτικό, στα εθνικά σύμβολα,  στην οικογένεια, στην εθνική μας ταυτότητα κ.λπ. 


Άραγε όλα αυτά γίνονται τυχαία ή αποτελούν μέρος μιας κρυφής ατζέντας η οποία προσπαθεί να αλλάξει εκ βάθρων αυτό που βιώνουμε ως πατρίδα, ως κοινωνία και ως έθνος, τουλάχιστον από την εποχή της εθνικής παλιγγενεσίας του 1821.
Αλλά ας γίνουμε πιο συγκεκριμένοι:
     Οι πρώτες επιθέσεις του πρώην Υπουργού Παιδείας κου Φίλη - όπως υποστήριξε ο ίδιος κατ’ εντολή του πρωθυπουργού - ενάντια στην χριστιανική πίστη και το θρησκευτικό συναίσθημα του λαού, με την προσπάθεια αλλαγής του περιεχομένου της διδασκαλίας του μαθήματος των Θρησκευτικών και την δημιουργία ενός συγκριτιστικού μορφώματος απαξίωσης και προσβολής της πίστεως του απλού Έλληνα πιστού, απέτυχαν, αλλά επακολούθησαν νέες σκληρότερες επιθέσεις από τον παρόντα υπουργό κο Γαβρόγλου. Ο κος υπουργός αφού χρησιμοποίησε τις υπουργικές αποφάσεις του προκατόχου του - οι οποίες σημειωτέον είχαν καταδικαστεί από το Συμβούλιο της Επικρατείας - για να αλλάξει  το περιεχόμενο της διδασκαλίας του μαθήματος των Θρησκευτικών εξαπέλυσε και σφοδρότατη επίθεση εναντίον των απλών ιερέων θέλοντας να τους εξωπετάξει από το ενιαίο μισθολόγιο των Δημοσίων Υπαλλήλων.
     Η υποβάθμιση του μαθήματος των αρχαίων ελληνικών και της Ιστορίας και η εξαφάνιση τους από το νέο σύστημα εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση που επαγγέλλεται ο νέος Υπουργός Παιδείας κος Γαβρόγλου, θα αποκόψουν τελειωτικά την νεολαία από τα αυθεντικά κείμενα της αρχαίας ελληνικής γραμματείας και τα πρωτότυπα κείμενα της Καινής Διαθήκης.  
     Η διαχείριση του προσφυγικού - μεταναστευτικού, από την κυβέρνηση, δίνει την εντύπωση ότι υφίσταται ευρύτερος σχεδιασμός, ώστε οι επόμενες γενιές Ελλήνων πολιτών να αποτελούνται από μία σχετική πλειοψηφία ελληνογενούς πληθυσμού με ασθενή ταυτότητα και ένα άθροισμα εθνοτικών και θρησκευτικών μειονοτήτων, για τις οποίες θα ακολουθείται η πολιτική της μη ομαλής αφομοιώσεως τους από την ελληνική κοινωνία.
     Η εξαΰλωση των συντάξεων χηρείας από τον νόμο Κατρούγκαλου αποτελεί ισχυρότατο πλήγμα για την παραδοσιακή ελληνική οικογένεια, εφ’ όσον εξαναγκάζονται πλέον και οι δύο γονείς να εργάζονται. Αφαιρείται ουσιαστικά η δυνατότητα του ενός γονέα, συνήθως της μητέρας, να μένει στο σπίτι και να μεγαλώνει τα παιδιά, αλλά επί πλέον περιορίζεται δραματικά και η δυνατότητα δημιουργίας πολύτεκνης οικογένειας, πρακτική που είναι συνηθισμένη στην παραδοσιακή ελληνική οικογένεια. Αν τώρα μία μητέρα αποφασίσει να μείνει στο σπίτι για να μεγαλώσει τα παιδιά της, οι ανύπαρκτες συντάξεις χηρείας θα την οδηγήσουν, αν δεν έχει άλλους πόρους, στην εξαθλίωση. Είναι χαρακτηριστική η δήλωση του κου Ρωμανιά, στην εκπομπή του  Γιώργου Αυτιά στον Σκάϊ, ότι δεν υπήρξε καμιά απαίτηση της τρόϊκας για τις συντάξεις χηρείας, αλλά οι αποφάσεις για τις συντάξεις χηρείας ήταν εξ ολοκλήρου σύλληψη της κυβέρνησης!
     Με βάση νέες ρυθμίσεις που προώθησε το υπουργείο Δικαιοσύνης, μειώθηκε στο ελάχιστο ο χρόνος έκδοσης συναινετικών διαζυγίων. Ενώ μέχρι πρότινος, ο χρόνος αναμονής για τα συναινετικά διαζύγια ξεπερνούσε το ένα έτος, πλέον η διαδικασία αυτή, θα μπορεί να ολοκληρωθεί σε λίγες ημέρες. Η ρύθμιση αυτή είναι ένα ακόμη κτύπημα στον θεσμό της οικογένειας. Ο νομοθέτης, μέχρι τώρα, έδινε ένα ικανό χρονικό διάστημα ώστε οι σύζυγοι να έχουν την δυνατότητα να ξανασκεφτούν και να αναθεωρήσουν την απόφαση για ένα τόσο σπουδαίο θέμα. Τώρα εν θερμώ και σε λίγες ημέρες θα διαλύονται ζωές και οικογένειες. 
      Ο νέος κανονισμός που θεσμοθέτησε η κυβέρνηση δίνει τη δυνατότητα στον ΟΠΑΠ, δηλαδή στους μετόχους του, να μπορούν να τοποθετούν "φρουτάκια" σε κάθε γειτονιά χωρίς την στοιχειώδη υποχρεωτική απόσταση των 200 μέτρων μεταξύ των καταστημάτων, να έχουν τα καταστήματα διευρυμένο ωράριο λειτουργίας, οι παίκτες να μην υποχρεώνονται να δίνουν ΑΦΜ για να εκδοθεί η κάρτα τους και τα όρια του ποσού που παίζονται να είναι πλήρως απελευθερωμένα. Ωστόσο, όσο πιο εύκολα είναι διαθέσιμος ο τζόγος τόσο αυξάνεται η διάδοσή του, οι πιθανότητες εθισμού και οι επιπτώσεις στα άτομα, τις οικογένειες και την κοινωνία. Χαμένες περιουσίες, διαλυμένες σχέσεις, κουρελιασμένη αξιοπρέπεια. 
     Η απαξίωση των εθνικών συμβόλων, όπως η ελληνική σημαία την οποία χαρακτήρισε ως ένα απλό πανί δημοσιογράφος της  εφημερίδας «Αυγή» βρίσκει αντίθετη την συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων. H ελληνική κοινή γνώμη εκφράζεται από έλληνες, όπως ο χρυσός μας ολυμπιονίκης στο Ρίο,
Λευτέρης Πετρούνιας που δήλωσε :
«Δεν είναι πανί η ελληνική σημαία, όπως δεν είναι καμία σημαία. Η ελληνική, ωστόσο, θεωρώ πως κουβαλάει και μία παραπάνω ιστορία, σε σχέση με πολλές άλλων χωρών. Εμείς αγωνιζόμαστε για αυτή τη σημαία, ό,τι και να συμβαίνει στο κράτος μας, η ιστορία είναι ανεξίτηλη και η σημαία μας αντιπροσωπεύει αυτό που υπάρχει χρόνια στην Ελλάδα. Ιστορία, δηλαδή, πολιτισμός, δημοκρατία, από εδώ ξεκίνησαν όλα».
    Η επικείμενη νομιμοποίηση της χρήσης της κάνναβης από τον Σύριζα, ουσιαστικά οδηγεί στον πρώτο σταθμό προς τα ναρκωτικά, μετά ακολουθεί ο επόμενος, αυτός της ηρωίνης. Το επιχείρημα ότι η χρήση της θα είναι για ιατρικούς σκοπούς δεν ευσταθεί. Είναι ένας εύσχημος τρόπος να «σερβιριστεί» στην ελληνική κοινωνία η αποποινικοποίηση των ναρκωτικών. Ας μην ξεχνάμε ότι και οι αμβλώσεις γίνονται για «ιατρικούς σκοπούς». Οι καταστρατήγηση των «ιατρικών σκοπών» οδηγεί κάθε  χρόνο  στη σφαγή 80.000 αγέννητα ελληνόπουλα. Η σφαγή αυτή οδηγεί στην μείωση του πληθυσμού και αν δεν ανακοπεί θα εξαφανιστούμε, λίαν συντόμως, ως έθνος.Το μόνο που μας λείπει είναι οι νέοι μας να καταστούν εκτός από άνεργοι και επίδοξοι τοξικομανείς. 
    Το νέο πρόγραμμα του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ), που χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ, εισάγει πιλοτικά την τουρκική «μητρική» γλώσσα όπως τη χαρακτηρίζει (!) σε νηπιαγωγεία της Θράκης. Σύμφωνα με πληροφορίες,  «υπάρχουν βουλευτές και πολιτευτές του ΣΥΡΙΖΑ στη Θράκη που πανηγυρίζουν με τις εξελίξεις» 
      H αποδοχή της θεωρίας του κοινωνικού φύλου εκ μέρους της κυβέρνησης,  σύμφωνα με την οποία δεν γεννιέσαι έχοντας προσδιορισμένο φύλο αλλά το επιλέγεις εν προόδω ανεξάρτητα της βιολογικής αφετηρίας  κατά την γέννηση, είναι τουλάχιστον αντιεπιστημονική.  
Η θεωρία(1) αυτή δεν επιβεβαιώνεται  από την επιστήμη και είναι αποδεκτή κυρίως από τις ακραίες φεμινίστριες, τους ομοφυλόφιλους και  άτομα ιδιαίτερων σεξουαλικών προτιμήσεων. Ουσιαστικά αποτελεί μέρος της λεγόμενης ομοφυλοφιλικής ατζέντας. 'Ερχεται σε αντίθεση με την Αριστοτέλεια λογική, σύμφωνα με την οποία η «ουσία» προσδιορίζει την «ταυτότητα» και όχι το αντίθετο. Έρχεται σε αντίθεση με τα διδάγματα των τριών μεγάλων μονοθεϊστικών θρησκειών Χριστιανισμού, Μωαμεθανισμού, Ιουδαϊσμού σύμφωνα με τις οποίες: «Καὶ ἐποίησεν ὁ Θεὸς τὸν ἄνθρωπον ... ἄρσεν καὶ θῆλυ ἐποίησεν αὐτούς»(2), αλλά κυρίως έρχεται σε αντίθεση με τις προσωπικές πεποιθήσεις του απλού έλληνα πολίτη.  Οι πολλές και οι έντονες αντιδράσεις στην ελληνική κοινωνία σχετικά με την θεματική εβδομάδα και τις έμφυλες ταυτότητες είναι ακριβώς απότοκος αυτών των πεποιθήσεων.
Τίθενται τα ερωτήματα:
   1. Γιατί ο υπουργός Παιδείας και κατά συνέπεια η κυβέρνηση υιοθέτησε την ομοφυλοφιλική ατζέντα;
   2. Γιατί  το Υπουργείο δεν λαμβάνει υπ’ όψη του το δημοκρατικό δικαίωμα των γονέων να εκπαιδεύσουν τα παιδιά τους σύμφωνα "προς τας ιδίας αυτών θρησκευτικάς και φιλοσοφικάς πεποιθήσεις", που απορρέει από την Ευρωπαϊκή Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ ή Σύμβαση της Ρώμης);
Η εκχώρηση ενός μεγάλου μέρους της πολιτιστικής ταυτότητας των Ελλήνων με την συμφωνία των Πρεσπών, χαρίζοντας ταυτόχρονα Μακεδονική γλώσσα και Ταυτότητα στο κρατίδιο των Σκοπίων αποτελεί αρνητικότατη εξέλιξη για τα εθνικά μας θέματα.
Η εγκληματική δράση κουκουλοφόρων, η έξαρση του κοινού εγκλήματος, η ανασφάλεια που βιώνει  ολόκληρη η ελληνική κοινωνία εξαιτίας της ανικανότητας των κρατικών λειτουργών είναι τουλάχιστον εντυπωσιακή για δυτικό κράτος.
Θα μπορούσαμε να αναφέρουμε και άλλα πολλά για τα «κατορθώματα» του Σύριζα, αλλά και της νεολαίας του, στην οικονομική πολιτική, στην κοινωνική πολιτική, στα εθνικά θέματα, αλλά το ερώτημα που τίθεται είναι: ιδεοληπτικές αυταπάτες ή η ύπαρξη οργανωμένου σχεδίου, εθνομηδενιστικής ατζέντας, που στοχευμένα και μεθοδικά τείνει να υποβαθμίσει και εν τέλει να εξαφανίσει από την ελληνική κοινωνία, αυτό που εμείς οι Έλληνες ονομάζουμε οικογένεια, πατρίδα, έθνος, πίστη στον Θεό. 
Που οφείλεται ο εθνομηδενισμός του Σύριζα; Ποια σχέδια υπηρετεί;
******
Ας πάρουμε τα πράγματα όμως από την αρχή(3).
Μετά την αποτυχία της επιβολής της δικτατορίας του προλεταριάτου και για να μην αποδεχθούν οι υποστηρικτές του Μαρξισμού, ότι η θεωρία τους είναι λανθασμένη, επιφανείς μαρξιστές θεωρητικοί όπως ο Αντόνιο Γκράμσι στην Ιταλία και ο Γκέοργκ Λούκατς στην Ουγγαρία κατέληξαν στο εξής συμπέρασμα : 
«H δυτική κουλτούρα και η χριστιανική θρησκεία είχαν τυφλώσει την εργατική τάξη στο να δουν την αλήθεια, δηλ. τα μαρξιστικά ταξικά συμφέροντα, ώστε μια κομμουνιστική επανάσταση θα ήταν αδύνατη στη Δύση, μέχρι και τα δύο αυτά να καταστραφούν».
Ας σημειωθεί εδώ ότι δεν μιλάμε για θρησκεία γενικά, αλλά ειδικά και μόνο για τον χριστιανισμό. 
Το 1923, ο Γκέοργκ Λούκατς εμφανίστηκε σε μια «Μαρξιστική Εβδομάδα Μελέτης» στη Γερμανία, σε πρόγραμμα που χρηματοδοτήθηκε από ένα νέο μαρξιστή με το όνομα Felix Weil. Ο Weil και οι άλλοι που παρακολούθησαν αυτή την εβδομάδα μελέτης ήταν γοητευμένοι από την πολιτιστική προοπτική του Λούκατς, για τον μαρξισμό. 
Ο Weil χρηματοδότησε μια νέα «δεξαμενή σκέψης» (think tank) στο πανεπιστήμιο της Φρανκφούρτης. Αρχικά προορίζονταν να ονομαστεί «Ινστιτούτο για το Μαρξισμό». Αλλά οι πολιτιστικοί μαρξιστές συνειδητοποίησαν ότι θα μπορούσαν να είναι πολύ πιο αποτελεσματικοί αν κρύβονταν η πραγματική φύση και οι στόχοι τους. Έπεισαν τον Weil να δώσει στο νέο ινστιτούτο ένα «ουδέτερο» όνομα, το «Ινστιτούτο Κοινωνικών Ερευνών». 
Σε σύντομο χρονικό διάστημα η σχολή έγινε γνωστή ως «Σχολή της Φρανκφούρτης»(4).
Χαρακτηριστική και πλήρως κατατοπιστική για τους σκοπούς  της Σχολής της Φρανκφούρτης είναι η ρήση του επιφανούς στελέχους της, Βίλλι Μύντσενμπεργκ που αναφέρει τα εξής: 
«Θα κάνουμε την Δύση τόσο διεφθαρμένη που θα βρωμάει... Μόνο τότε, αφού έχουν καταστραφεί όλες οι αξίες της και έχει γίνει η ζωή της αδύνατη, μπορούμε να επιβάλουμε τη δικτατορία του προλεταριάτου».
Βέβαια, η ποθούμενη παγκόσμια δικτατορία του προλεταριάτου δεν ήλθε ποτέ, αντίθετα κατέρρευσαν και οι χώρες του υπαρκτού σοσιαλισμού. Οι στόχοι όμως και οι επιδράσεις της Σχολής της Φρανκφούρτης έμειναν, οι θεσμοί οι οποίοι στήριξαν και στηρίζουν το Δυτικό πολιτισμό δέχονται συνεχή κτυπήματα. Η χριστιανική πίστη, η έννοια της πατρίδας, η έννοια του Έθνους, η οικογένεια, οι σχέσεις των φύλων υποφέρουν μέσα από την στοχευμένη προπαγάνδα. Η Δύση αποχριστιανοποιείται, ο ηθικός εκμαυλισμός είναι παρόν σε κάθε έκφανση της κοινωνικής ζωής.
Βίλλι Μύντσενμπεργκ
Αλλά ποιο είναι το μακρύ χέρι της σχολής της Φρανκφούρτης; Με ποιους μηχανισμούς και διεργασίες  μπόρεσε μέσα σε μικρό σχετικά διάστημα μερικών δεκαετιών, να εξαχρειώσει λίγο ή πολύ τις δυτικές κοινωνίες;
Στις δεκαετίες του ’60 και του ’70, εμφανίστηκε η Νέα Αριστερά(5), ένα ευρύ πολιτικό κίνημα που αποτελείται από επιστήμονες, εκπαιδευτικούς, ακτιβιστές και άλλους ονομαζόμενους "πνευματικούς" ανθρώπους, που προσπάθησαν να επιβάλλουν ένα ευρύ φάσμα αλλαγών στις αντιλήψεις των μαζών πάνω σε θέματα όπως τα πολιτικά δικαιώματα, τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων, την έκτρωση, τον ρόλο των δύο φύλων, τα ναρκωτικά κ.λ.π. Σε αντίθεση με τα προηγούμενα αριστερά ή μαρξιστικά κινήματα, που είχαν μια μεθοδολογία πιο επαναστατικής προσέγγισης για την αποκατάσταση της κοινωνικής δικαιοσύνης, η οποία επικεντρωνόταν κυρίως στον εργατικό συνδικαλισμό και στην προσπάθεια εξέγερσης και πάλης των κοινωνικών τάξεων.
Από τον πυρήνα της Νέας Αριστεράς ξεπήδησαν λοιπόν όλα εκείνα τα κινήματα που με τον ένα ή τον άλλο τρόπο διαμόρφωσαν το πολιτικό, κοινωνικό και πολιτιστικό πνεύμα της Ευρώπης μετά το 1960 και έως σήμερα: Ο Μάης του ’68, τα κόμματα των Πρασίνων, η Οικολογία εν γένει, διάφορες πολιτικές δυνάμεις της λεγόμενης "Ριζοσπαστικής Αριστεράς", μεταξύ των οποίων και κόμματα που άμεσα επηρεάζουν σήμερα πολιτικά, οικονομικά, κοινωνικά και ηθικά τον τόπο μας. Ένα απ’ αυτά τα κόμματα είναι και ο Σύριζα, ο οποίος προσπαθεί να επιτύχει τους στόχους της Σχολής της Φρανκφούρτης και να επιβάλλει την ατζέντα της. Δηλαδή να καταστρέψει τις αξίες που πάνω τους βασίζεται η ζωή μας και οι ζωές των παιδιών μας.
Μετά απ’ όλα αυτά γίνεται αντιληπτός ο εθνομηδενισμός του κόμματος αυτού και η καταστροφική μεθοδικότητα του στις πολιτικές και κοινωνικές προσεγγίσεις του.
******
Το τσουνάμι της οικονομικής κρίσης, μέσα στις καταστροφές που επέφερε στην ελληνική κοινωνία, έφερε και στην εξουσία τον Σύριζα, τον κατ’ εξοχήν εκπρόσωπο του εθνομηδενισμού στον τόπο μας. Με ψεύτικες υποσχέσεις και εξαπατώντας ολόκληρο τον ελληνικό λαό ήρθε στην εξουσία "σκίζοντας μνημόνια". Παρέμεινε στην εξουσία υπογράφοντας ένα τρίτο, επαίσχυντο μνημόνιο, που φόρτωσε γενιές ελλήνων με επί πλέον δεκάδες δισεκατομμυρίων, υποθήκευσε την περιουσία του ελληνικού λαού για 100 χρόνια, και θα φύγει από την εξουσία βάζοντας την ταφόπλακα ενός τετάρτου μνημονίου στην κυρτωμένη πλάτη του ελληνικού λαού.
Οι ψηφοφόροι του Σύριζα που υπηρετούν την εθνομηδενιστική του ιδεολογία δεν ξεπερνούν το 3-4%. Όλοι οι υπόλοιποι ήσαν άνθρωποι που πίστεψαν στα ψέματα και τις υποσχέσεις του και δεν έχουν καμία συνάφεια με την ιδεολογία του.
Αισθάνονται προδομένοι γιατί ο Σύριζα εκμεταλλεύτηκε τον πόνο τους, την φτώχια τους, την δυστυχία τους, αλλά κυρίως εμπορεύτηκε την ελπίδα τους, που την πρόδωσε(6) και τη διέψευσε οικτρά.
Μέσα σε λίγα χρόνια ο Σύριζα γονάτισε την χώρα, αλλά η ζημιά που προκλήθηκε στην οικονομία θα αποτελεί πταίσμα, μπροστά στις εθνομηδενιστικές πολιτικές που προσπαθεί να επιβάλλει στην εκπαίδευση, στις οικογενειακές σχέσεις, την θρησκεία, στα εθνικά σύμβολα και γενικά σε κάθε τι αληθινό, δυνατό, παραδοσιακό, λειτουργικό και όμορφο της ελληνικής κοινωνίας.
Την καταστροφή που έφερε ο Σύριζα στην ελληνική κοινωνία την έφερε σε συνεργασία με τους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ που σύμφωνα με τους ισχυρισμούς τους είναι κόμμα "δεξιό και πατριωτικό". Αν πράγματι θεωρούν έτσι τον εαυτό τους, τότε μοιάζουν με τους στρατιώτες που την ώρα της μάχης αυτομολούν και συντάσσονται με τον εχθρό. Κάποια Υπουργεία και κάποιες θέσεις εξουσίας, για να ξεπουλήσεις την ιδεολογία σου, αποτελούν τα τριάκοντα αργύρια της προδοσίας. Η Ιστορία θα τους κατατάξει στη θέση που τους αξίζει.  
Η σχολή της Φρανκφούρτης προσπάθησε να γεμίσει σκουπίδια τον Δυτικό πολιτισμό, αλλά σίγουρα αυτό που πέτυχε είναι να μετατρέψει τις ψυχές των οπαδών της σε ένα απέραντο σκουπιδαριό(7). 
Θα αποδεχθούμε τα όργανά της να κάνουν και τις δικές μας ψυχές και τις ψυχές των παιδιών μας σκουπιδότοπο;
Σε λίγο θα έχουμε εκλογές. Οι μάσκες έχουν πέσει από όλους. Δεν μπορούμε πλέον να ισχυριστούμε ότι δεν ξέραμε. Ίσως είναι η τελευταία ευκαιρία να πάρουμε τις ζωές μας και την πατρίδα μας πίσω και να δώσουμε προοπτική στον τόπο μας και ελπίδα στους Έλληνες. 
ΠΗΓΕΣ
(1) http://dakedepeiraia.blogspot.com/2018/11/blog-post_39.html
(2) Γέννεση  1: 27
(3) The Culture-wise Family: Upholding Christian Values in a Mass Media World 
(4) https://en.wikipedia.org/wiki/Frankfurt_School
(5)https://en.wikipedia.org/wiki/New_Left
(6) Συνέντευξη Αλέκου Αλαβάνου στον Alpha 9,89 
(7) Συνέντευξη Στέλιου Ράμφου στον Alpha 9,89 
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: