Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2018

Γιορτινή σαλάτα με κινόα

Φέρτε στο τραπέζι σας αυτή τη δροσιστική σαλάτα, με σπόρους και φρούτα της εποχής. Η κινόα είναι υπερτροφή, δοκιμάστε την οπωσδήποτε.
Υλικά
  • 400 γραμμάρια κινόα
  • 100 γραμμάρια τυρί φέτα
  • 1 αβοκάντο ώριμο
  • 2 πορτοκάλια γλυκά
  • 30 γραμμάρια φυστίκια ή καρύδια
  • Φρέσκο δυόσμο
  • 1/3 φλυτζανιού ρόδι
  • 3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
  • 2 κουταλιές σούπας χυμό πορτοκάλι
  • 1/2 κουταλιά σούπας μπαλσάμικο

Εκτέλεση
  • Καθαρίστε ένα πορτοκάλι, βγάλτε τη φλούδα και κρατήστε το εσωτερικό
  • Καθαρίστε το ρόδι, το αβοκάντο, ψιλοκόψτε μερικά φύλλα δυόσμο
  • Σε μπολ αναμείξτε το ελαιόλαδο, τον χυμό πορτοκάλι, το μπαλσάμικο -Προσθέστε αλάτι και πιπέρι
  • Η διαδικασία για να βράσετε την κινόα είναι παρόμοια με αυτή που ακολουθείτε όταν βράζετε κους κους -Σε νερό που βράζει ρίχνετε την κινόα σε αναλογία 2 μέρη νερό και 1 κινόα
  • Χαμηλώνετε τη θερμοκρασία, σκεπάζετε το σκεύος και την αφήνετε να βράσει για 5-12 λεπτά
  • Οταν κρυώσει λίγο η κινόα απλώστε την σε σκεύος, προσθέστε τη φέτα σε κομμάτια, τη σάρκα πορτοκάλι, το αβοκάντο, το ρόδι, τον δυόσμο, σπασμένα τα καρύδια ή τα φυστίκια
  • Ρίξτε την σος -Δοκιμάστε για αλάτι και πιπέρι, προσθέστε αν χρειαστεί

Δεν υπάρχουν σχόλια: