Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2018

ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΓΑΒΡΙΗΛ, ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ ΝΕΩΤΕΡΑ...

Αποτέλεσμα εικόνας για Ο γέροντας Γαβριήλ 

Γράφει ο Ισαάκ ο αγιορείτης

Ο γέροντας Γαβριήλ της Ιεράς Μονής Κουτλουμουσίου, όταν τον ρώτησα για την μνημόνευση του Πατριάρχη δεν μου είπε ότι δεν σώζονται όσοι τον μνημονεύουμε.
Παρακαλούμε τον φιλάσθενο Άγιο Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής Κουτλουμουσίου να δείξει αγάπη στον άρρωστο γέροντα Γαβριήλ.
Παρακαλούμε θερμά και τις άλλες Ιερές Μονές να μη σιωπούν σε θέματα σοβαρά. Ο κόσμος δεν πρέπει να χάσει το Άγιον Όρος.Έχει ανάγκη από ελπίδα.
Παρακαλούμε και τον Παναγιώτατο να επισκοπεύει το Άγιον Όρος
με διάλογο και αγάπη. Οι επίσκοποι που έρχονται από το Φανάρι στο Περιβόλι της Παναγίας δεν συναντώνται εν διαλόγω με μοναχούς. Ο μακαριστός Αθηναγόρας το έκανε και βγήκε κερδισμένος.Δεν διαλέχθηκε με απειλές, έμαθα από τον παπά Μακάριος τον Αγιανανίτη.
Δεν μας εκφράζουν και κάποιοι Γέροντες φιλικά προσκήμενοι προς τον Πατριάρχη, γιατί πρέπει να είναι φίλοι και με τον πλησίον. Με τον Αγιορείτη.
Για να κάνουμε διάλογο εν αληθεία όμως πρέπει να έχουμε λόγο.
Τα ίδια παράπονα υπάρχουν και έξω. Τι έχουν να φοβηθούν; Πρέπει κυρίως να έχουμε τον Θείο φόβο σαν μοναχοί και σαν μοναχές και τον σεβασμό μας στο επίσκοπό μας.
Αν έχουν ως πνευματικοί πατέρες οι μητροπολίτες κάτι παραπάνω να δόσουν στους μοναχούς τους να το κάνουν. Όχι όμως στις βάσεις του Αγίου Περγάμου. Το Άγιο Πνεύμα δεν γνωρίζουμε πάντα που αναπαύεται.
Εγώ προσωπικά Παναγιώτατε προσπαθώ να ζω την ελπίδα. Συγχωρώ τα λάθη του Πνευματικού Πατέρα. Δεν θα θυσιάσω ποτέ την Αλήθεια για λίγα τσιμέντα που έριξα στον Άγιο Γεώργιο Φανερωμένο.
Αγαπούμε την σωτηρία όλου του κόσμου. ΕΝ ΑΛΉΘΕΙΑ.
Δεν είμαι ΡΑΤΣΙΣΤΗΣ. Πρέπει όμως να είμαστε και νηφάλιοι,γιατί τα παιδιά μας τα θέλουμε με τον Χριστό και την Ελλάδα μας ελεύθερη και ενωμένη. Ζούμε σε μέρες δύσκολες κι εσείς στο Φανάρι ασφυκτικά. Έχουμε αμοιβαίως ανάγκη τις θερμές προς τον Κύριο προσευχές.
Οι μέρες είναι πονηρές και η ενότητα πάντα να βασιλεύει.
Είναι οι ταπεινές μου γραμμές και μια σταγόνα αγάπης προς όλους τους Χριστιανούς. Όχι μόνο προς τους Ορθοδόξους.
Οι Άγιοι Απόστολοι και οι Άγιοι Πατέρες επέμεναν στην σωστή πίστη. Ποιός μπορεί να διδάξη κάτι άλλο;
Τις δύσκολες πτυχές του Θείου Θελήματος θα τις ψηλαφήσουμε μόνο με αγάπη.
Τους αδελφούς μας των άλλων ομολογιών τους πλησιάσαμε. Μας δέχθηκαν. Μας αποδέχθηκαν.Χωρίς βαθειές θεολογίες. Με λίγη καλή θέληση και με ζεστή καρδιά. Το πρόβλημα ήταν και είναι πάντα το ίδιο. Το '' εγώ'' που στέκεται απρόσωπα στο '' εσύ''Επειδή ο Θεός είναι Πρόσωπο.
Εύχομαι με τον γέροντα Γαβριήλ ήδη να έχει λυθεί το θέμα.

Αν όχι μπορούμε να περιμένουμε. Την Αγάπη. Την Αλήθεια. Κι εμείς πάντα θα σας θέλουμε μαζί μας Παναγιώτατε. Εν διαλόγω και αγάπη. Ποιήσομεν '' άνθρωπο'' κατ' οικόνα του ακατάληπτου Τριαδικού Θεού.
Ως Διάδοχος-οι της Αποστολικής Θείας ευλογίας.

 Αποτέλεσμα εικόνας για Ο γέροντας Γαβριήλ

Σήμερα τό πρωΐ πῆγαν στόν γέροντα Γαβριήλ πατέρες ἀπό τό Κουτλουμούσι προκειμένου νά δώσουν διαβεβαιώσεις γιά τήν παραμονή του στό Κελλί, ὅπως ἐπίσης καί τοῦ βοηθοῦ του Ἀνδρέα.
Πρός τό παρόν φαίνεται, πώς ἡ δημοσίευση τῶν σχετικῶν πληροφοριῶν στό διαδίκτυο ἔπαιξε τόν ρόλο της.
Γιὰ τὴν ὥρα δέν χρειάζεται παρέμβασή μας δι' ἐπιστολῆς. Εἴμαστε ὅμως πανέτοιμοι καὶ ἐὰν χρειασθῇ, θὰ ἐπέμβουμε.

Δόξα τῷ Θεῷ πάντων ἕνεκεν.
Νικ. Τζ.

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ὅμως τὶ ἀπέγινε ὁ π. Εἰρηναῖος; Ἐπειδὴ δὲν εἶναι γνωστός, τὸν ἐξουθένωσαν, καταδικάζοντάς τον νὰ καταλήξη ἄστεγος καὶ ἄπορος μέχρι νὰ τὸν πάρη ὁ Θεός; Διότι, ἐὰν ἔτσι ἔπραξαν σὲ ξένο δοῦλο τοῦ ὁποίου ὁ Κύριος «βρέχει ἐπὶ δικαίους καὶ ἀδίκους», καλὰ θὰ κάνουν νὰ τρέμουν ἀπὸ φόβο..!

Unknown είπε...

Όπως δεν έχουν το δικαίωμα ενώπιον του Θεού και ενώπιον των ανθρώπων να διώξουν τον Γέροντα Γαβριήλ και τον Ανδρέα, δεν έχουν κανένα δικαίωμα να διώξουν και τον π. Ειρηναίο. Δεν ξέρουν ποιον διώχνουν, δεν ξέρουν ποιον αδίκως διώκουν διότι εφαρμόζει ένα κανόνα της Εκκλησίας. Διερωτώμαι πώς τολμούν. Το περιβόλι της Παναγίας δεν ανήκει σε κανένα Πατριάρχη και σε κανένα Ηγούμενο, ανήκει στην Παναγία. Ντροπή τους να μεταχειρίζονται με αυτό τον τρόπο έναν Ιερομόναχο που αφιέρωσε τη ζωή του στην υπηρεσία του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού και της Παναγίας.

Ανώνυμος είπε...

Συγχωρέστε με, άλλά τούς πατέρες που έδιωξαν από τό Χιλανδάρι τους ξεχάσατε? τόν πατέρα Σάββας τον Λαυριώτη καί τον γέροντά του πατέρα Ευστράτιο τούς ξεχάσατε? τούς πατέρες απο το Κουτλουμούσι που εδίωξαν ξεχάστηκε καί αυτό? Πού ειναι τελικά η αγάπη των οικουμενιστων? μόνο γιά τους αιρετικούς καί τους εχθρους του Χριστου καί για αύτους που αγωνίζονται γιά τήν πίστη νά τούς ονομάζουμε φανατικούς καί σχισματικούς?

Ανώνυμος είπε...

Εμενα μου μυριζει πονηρια Νομιζω πως μετα που θα κοπασει οντορος θα πανε νυχτα και θα τους πεταξουν εξω οπως κανανε σε πολλους αλλους

Ανώνυμος είπε...

Ο ιερομόναχος καί πνευματικός π. Ειρηναίος διώχνεται γιά δεύτερη φορά από τήν μονή Κουτλουμουσίου. Τρείς προϊστάμενοι τής μονής σήμερα τό πρωί απαιτούσαν μέ σκληρότητα νά φύγει από τό κελλίον τού γέροντος. Καί τώρα ψάχνει πάλι πού νά μένει... καί μόνο γιατί θέλει νά παραμένει ορθόδοξος.