Σάββατο 1 Σεπτεμβρίου 2018

Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο 
Είπε Γέρων :Ο Θεός δεν προσεγγίζεται λογικά.
Αν έτσι συνέβαινε, θα Τον ανακάλυπταν οι έξυπνοι, οι μορφωμένοι και οι σοφοί του κόσμου.
Συχνά η αλήθεια κρύβεται από τα μάτια «των σοφών και συνετών και αποκαλύπτεται νηπίοις» (Ματθ. ια 25).
Υπάρχω σημαίνει βρίσκομαι κάτω από μία αρχή.
Εμείς υπάρχουμε γιατί βρισκόμαστε κάτω από Αυτόν.
Θεός που αποδεικνύεται πως υπάρχει ή πως δεν υπάρχει, δεν υπάρχει.
Ο Θεός είναι· ονομάζεται στην Παλαιά Διαθήκη με αυτό το όνομα: ο Ων.

Από το είναι του Θεού απορρέει η ύπαρξη του κόσμου.

8 σχόλια:

Θαλασσινός είπε...

Ο Άγιος Τριαδικός Θεός προσεγγίζεται μόνο με την καρδιά.
Η λογική είναι το άρμα της Αθεΐας.
Υπάρχουμε χάριτι στην Αγαθοσύνη Του, και τα μηδενικά τού τίποτα, οι αχρειοι δούλοι Του, δεν βρίσκονται κάτω από Εκείνον.
Ένα μέ Εκείνον.
Από κάτω βρίσκονται τα υπεφύαλα σκουπίδια, και οι προδότες, όπου έρχεται το μαστίγιο τής Θείας Δικαιοσύνης και αποδίδει τα πρέποντα

Ανώνυμος είπε...

Τί ανάρτηση είναι αυτή ρε μεγάλε μου ! Ο πρώτος εν ιστολόγοις διαδικτύου ! Τζιβαέρι μ' !

Ανώνυμος είπε...

Ο Θεος προσεγγιζεται πρωτα με τη λογικη. Εξαλου μας το ειπε ο ιδιος ερευνατε τις γραφες, ολες τις γραφες, οχι μονο λογια επαναληψης καποιων. Ειπε επισης οτι ηρθε να μας αποκαλυψει την αληθεια η οποια θα μας ελευθερωσει. Σου φαινεται εδω κατι παραλογο αδελφε; τωρα αν η προσβαση στην αληθεια και στη λογικη εξηγηση ειναι δυσκολη για εμας, δε σημαινει οτι πρεπει να ειναι κατακριτεα. Δεν ηρθε για να μας μπερδεψει. Ο Θεος ΜΟΝΟ δινει, δε θελει τιποτα απο εμας, δεν μας βλεπει ως δουλους, αντιθετα παντου μας προσφωνει, αδελφους, φιλους και παιδια Του, ποτε δουλους, δουλους μονο ο σατανας μας θελει. Δεν ειναι εκδηκητικος ουτε ζηλιαρης, αυτο δεν ταιριαζει με την αγαπη Του, και μη λρμε οτι ετσι εφαρμοζει δικαιοσυνη, ειναι υβρις. Ο σατανας παιρνει δικαιωματα απ τις επιλογες μας και μας τιμωρει, και μεις λεμε οτι το εκανε ο Θεος, ο Οποιος "δεν ηρθε να κρινει τον κοσμο, αλλα να τον σωσει." Συγχωρεσε με αδελφε.

Θαλασσινός είπε...

Αγαπητέ ανώνυμε 5:56 εάν η αρχική επαφή του μεγαλειώδους μυστηρίου τής Αγίας Τριαδικής Θεότητας ήταν η λογική όπως γράφεις, όλοι οι επιστήμονες θα ήταν Ενθεοι.
Δυστυχώς όμως οι περισσότεροι υπεφύαλα κράζουν Άθεοι. Το ερευνάται τας γραφάς δεν ανάγεται στη λογική, ανάγεται στον Λόγο,
την πνοή τής Θεολογίας,
για την ημών σωτηρία.

Ακόμη και οι μαθητές Του δεν κατάλαβαν το τι σημαίνει, "ἐγὼ καταλύσω τὸν ναὸν τοῦτον τὸν χειροποίητον καὶ διὰ τριῶν ἡμερῶν ἄλλον αχειροποίητο ποιήσω".
Είναι η Αγία Ανάσταση όπου απάνω της κρατιέται όλη η αιώνια Αλήθεια της Πίστεως μας.
Το μυστήριο της κατάργησης του θανάτου μόνο μέσα από την Ανάσταση, δρόμος στην αιωνιότητα υπό τον ανέσπερο Ήλιο της Δικαιοσύνης.
Βλέπεις πουθενά λογική εδώ;

Όλη η εξ άνωθεν αποκάλυψη, είναι ένα διαρκές Μυστήριο, και όπου υπάρχει μυστήριο, η λογική πνίγεται στα άπατα μιάς ατέλειωτης αποκάλυψης, διότι βουλεται ο Θεός και ακυρώνεται της φύσεως η τάξης του σύμπαντος οι νόμοι.
Στις καρδιες των ασήμων και ταπεινών του κόσμου τούτου μυστικά και αθόρυβα βιώνεται ξεχωριστά στον καθένα, αυτή η Μεγαλειώδης Αποκάλυψη. Δεν υπάρχει μεγαλύτερος πλούτος από το να λάμπει ανέσπερα ο νοητός Ήλιος της Δικαιοσύνης στην καρδιά του χοικού ανθρώπου.
Θεός συγχωρέσει και εσένα και όλους μας.
.

Ανώνυμος είπε...

Αδελφε με μια δικη μας υποθεση βγαινει και ενα δικο μας συμπερασμα. Το αν πολλοι επιστημονες δηλωνουν αθεοι σημαινει οτι ο Θεος δεν εποιησε τα παντα εν σοφια; Τπαρχουν και πολλοι που πιστευουν, αυτος ειναι ο οδηγος μας οτι ο Θεος προσεγγιζεται μονο με την καρδια; Το οτι εμεις με την ελλιπη γνωση που εχουμε και δεν μπορουμε να εξηγησουμε πραματα δε σημαινει οτι ο Θεος μας τα κρατησε μυστικα. Εχεις σκεφτει οτι παρα πολλα απ αυτα που ειπε τα διεγραψαν; Ο Λογος του Θεου δεν μπορει να ψευδεται οταν μας λεει να μαθουμε την αληθεια. Εξαλου μας εχει πει επισης οτι ο κοσμος αυτος ειναι ψευτικος, αυτο κατι σημαινει, η Ανασταση ειναι ενα πραγματικο γεγονος το οτι εμεις δεν μπορουμε να την καταννοησουμε δε σημαινει οτι ειναι εξωπραγματικη, αλλα εγινε απο Αυτον που τα παντα εν σοφια εποιησε με τροπο που εχει εξηγηση αλλα εμεις λογω του εγω μας και της ταπεινολογιας μας αρνουμαστε να καταλαβουμε. Μην ξεχναμε οτι ο πατερας του ψευδους και της διαβολης εχει βαλει παντου το χερακι του. Συγχωρεσε με.

Ανώνυμος είπε...

"Αιτείτε, και δοθήσεται υμίν· ζητείτε, και ευρήσετε· κρούετε, και ανοιγήσεται υμίν." Αυτα τα λογια μας αφησε ως παρακαταθηκη, να Του τα λεμε διαχρονικα. Γιατι; Για να μας μπερδεψει μηπως; για να λεμε οτι Τον προσεγγιζουμε μονο με την καρδια; λες και ο Θεος μιλαει και πραττει ακαταλαβιστικα. Η μας τα ειπε για να του ζηταμε υγεια, πλουτη και δουλειες; Τα ειπε για να Του ζηταμε να μας φωτισει δινοντας μας τη γνωση και εις επιγνωση της αληθειας ελθειν.

Θαλασσινός είπε...

Μιάς και μιλάτε για γνώση και λογική, είμαι fun του "Κύριε Ιησού Χριστέ μην με ελεήσεις" 🙄.
Πόση γνώση και λογική υπάρχει εδώ ; Καί όμως τούτος ο Αγιονορειτης πού το έλεγε, έτρεχε πάνω στη θάλασσα, και χαμπάρι δεν είχε πάρει περί του υπερφυσικού, μόνο ο Επίσκοπος πού τον είδε τον κατάλαβε, και τον αφησε στην ωραιότητα της αγραμματοσύνης του. Εδώ βλέπω μεγάλο κάλλος καί σπουδή στην πνευματική ζωή.

Ανώνυμος είπε...

Οταν λετε προσεγγιζεται τι εννοειτε;
Νομιζω η καλυτερη εκφραση αν και εγω εχω προβληματα εκφρασης,νομιζω ειναι πως να ειμαστε ενωμενοι με Τον Κυριο,διοτι η Γραφη μιλα πως αυτος που ειναι ενωμενος με Τον Κυριο γινεται ενα πνευμα με Αυτον.Αλλα και χωρις την αγαπη του πλησιον δεν μπορει να γευτη κανεις την Χαρη.
Η ενωσις με Τον Κυριο γινεται με τη Θεια Κοινωνια,με την ευχη κ καθε προσευχη,με την εργασια των εντολων,με την ακροαση Του λογου Του Θεου.
11.30
Πρεπει να καθαρισει η καρδια για να ελεηθει μεσω της εξομολογησης κ της συνεχους μετανοιας κ επειτα λενε οι Πατερες να ενωθουμε δια της ευχης.Ο νους βεβαια θεωρει Τον Θεο,ομως Ο Θεος ενωνεται με τον ανθρωπο μεσα στην καρδια.
Νεκρωνει το θελημα και τα παθη,ζωοποιειται η ψυχη δια της ευχης καιγονται οι δαιμονες και ετσι αναπτυσσεται η αγαπη Του Θεου

Οσον αφορα για τη γνωση,αυτη εχει σχεση με την πιστη γιατι εαν δεν προσλαβει την πιστη και την προς Τον Θεον αγαπη-δια της Χαριτος- δν μπορει να γινει αγνη,ειρηνικη,θεοειδης,πνευματικη,αληθης,δια πενθους προσευχης,καθαρσεως και ελλαμψεως.
Μην αγνοουμε ομως και τους θεοδιδακτους ,βλεπε Οσια Μαρια Αιγυπτια κια οχι μονον αυτους που σπουδαζουν τηνορθοδοξη πιστη και Ζωη....
Υπαρχουν και αλλα ,που δεν γνωριζω ακομα,τα ψαχνω...
Δεν ξερω ,θα μπορουσε να μας διαφωτισει και καποιος ειδικοτερος καθως,αλλο να μιλα κανεις με τις μοναχικες αυθεντιες και αλλο με την κατα κοσμον αγωνιστικοτητα,