Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2018

Μητσοτάκης και ΔΕΘ.




Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο, στέκεται και ουρανός


Όταν λέμε ότι μας καίει το Μακεδονικό το εννοούμε. Βρήκα το βίντεο με την ομιλία του. Το έτρεξα στα γρήγορα και 5-6 δοκιμές βρήκα ότι γύρω στο 42ο λεπτό αναφέρθηκε στο θέμα. Άκουσα μόνο αυτό και σταμάτησα.

1. Χαρακτήρισε την συμφωνία ντροπιαστική επειδή παραχωρεί ταυτότητα και γλώσσα
2. Είπε ότι δεν θα την ψηφίσει ούτε σ' αυτήν ούτε στην επόμενη Βουλή
3. Είπε ότι αν δεν ψηφιστεί, η διαπραγμάτευση θα αρχίσει από το μηδέν.

Θα πεις αναγνώστη: ε δεν σου φτάνουν αυτά;

Όχι. Δεν μου φτάνουν.

Η ΝΔ δεν είναι κάλπη. Είναι αξιωματική αντιπολίτευση. Δεν ψηφίζει ή καταψηφίζει μόνο. Ελέγχει την κυβέρνηση. Ενημερώνει. Δεν μου αρκεί το ένα λεπτό στη μιάμιση ώρα.

Τα προγράμματα περί οικονομίας δεν τα ακούει ο λαός. Όσο και να τα πιστεύει. Είναι ούτως ή άλλως λόγια. Έπεα πτερόεντα. Τα παίρνει ο αέρας και τα χάνεις.

Ενώ μια υποτιθέμενη ανάλυση άρθρο άρθρο, φράση φράση, ένας επισταμένος εξευτελισμός επί μια ώρα της Συμφωνίας των Πρεσπών, θα την ακούγαμε όλοι με προσοχή. Αν εξηγούσε για ποιους λόγους λέει ότι θα την καταψηφίσει. Εκατοντάδες θα είχε.

Αν το πίστευε και δεν το έπραττε για να βγάλει άλλος το φίδι από την τρύπα. Προσοχή: δεν λέω ότι ο ΚΜ θα έφερνε ή θα υπέγραφε πότε τέτοια συμφωνία. Ακόμα και η αδελφή του, στην οποίαν καμία απολύτως εμπιστοσύνη δεν έχω σε τέτοια θέματα - και όσοι με γνωρίζετε προσωπικά το ξέρετε καλά - στα απόρρητα έγγραφα που έβγαλε ο Κοτζιάς στη Βουλή για να δείξει ότι και η ΝΔ συζητούσε το "Βόρεια Μακεδονία", έλεγαν καθαρά ότι "Μακεδονική ταυτότητα δεν υπογράφει ποτέ των ποτών". Όποιος όμως έχει διαβάσει την Συμφωνία, ξέρει ότι δεν είναι μόνο αυτός ο λόγος. Είναι και αυτός. Είναι και πολλοί άλλοι.

Αν εμένα με διαβάζει ένας, τον Μητσοτάκη τον ακούνε χίλιοι. Δέκα χιλιάδες. Έχω γράψει 30 άρθρα από τον Ιανουάριο. Ένα από αυτά 3800 λέξεις με θέμα την αποδόμηση της Συμφωνίας αυτής.

Ε και; ένα λεπτό μόνο στην ομιλία στην ΔΕΘ δε Κυριάκο;

Πώς θα μάθει ο κόσμος πόσο εγκληματική είναι;

Σήμερα μάλιστα κυκλοφόρησαν αναρτήσεις ότι τα εκατοντάδες Μακεδονικά προϊόντα θα χάσουν την φήμη τους. Τι θα πει "Μακεδονικό κρασί" στην φίρμα όταν άσχετοι θα βγάζουν "Μακεδονικό κρασί" ως ονομασία προέλευσης; Έκανε καμία μελέτη η ΝΔ για τις επιπτώσεις αυτές στην ελληνική οικονομία; καλές οι θεωρίες για την φορολογία, αλλά εδώ μιλάμε για 4000 επιχειρήσεις. Δεν σας ενδιαφέρει η επίπτωση αυτή;

Αν είχα επικοινωνία δέκα δευτερολέπτων με έναν σύμβουλο του Μητσοτάκη θα του έλεγα "πες του στο 95% της ομιλίας του να λιώσει δημοσίως την Συμφωνία των Πρεσπών και σου εγγυώμαι 10% άνοδο στις δημοσκοπήσεις σε ένα 24ωρο".

Αυτός μίλησε 1 λεπτό. Και 1 λεπτό το χειροκρότημα σ' αυτό το σημείο. Όσο όλο μαζί στην υπόλοιπη ομιλία. Ενδεικτικό κι αυτό του κλίματος.

Συγγνώμη, αλλά τρίχες επικοινωνιακούς συμβούλους έχει. Πιάνουν τον σφυγμό του κόσμου με τηλεπάθεια. Ή μάλλον με τηλεαπάθεια!
Ανδρέας Σταλίδης

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τον έκανε με τα κρεμμυδάκια το γιο της Ντορούλας!

Ανώνυμος είπε...

Αυτό μόνο η εξέταση DNA τό αποδεικνύει ! Ο καθένας που το λέει ας αξακριβώσει πρώτος τον δικό του πατέρα .