Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2018

Νίκος Ζαχαράκης : Ο Έλληνας επιστήμονας που "νίκησε" τον καρκίνο


Ήταν μόλις πριν από ένα χρόνο, όταν ο 38χρονος επιστήμονας Νίκος Ζαχαράκης έχασε την πολυαγαπημένη του μητέρα, η οποία μετά από πολύμηνη μάχη να κρατηθεί στη ζωή, έσβησε στα 75 της χρόνια από τον καρκίνο... Ένα χρόνο αργότερα, ο ίδιος άνθρωπος, μέλος πια της ερευνητικής ομάδας του Εθνικού Ινστιτούτου Καρκίνου των Ηνωμένων Πολιτειών, κατάφερε να δώσει πίσω την ζωή σε μία άλλη γυναίκα, η οποία κατά τραγική ειρωνεία της μοίρας είχε και εκείνη καρκίνο στο στήθος σε τελικό στάδιο. 

Ο θάνατος της μητέρας του σηματοδότησε για τον Νίκο Ζαχαράκη μία νέα αρχή και έθεσε στην έρευνά του έναν και μοναδικό σκοπό. Να βρει την θεραπεία για τον καρκίνο. Μάλιστα για να εκφράσει την απέραντη αγάπη του για την γυναίκα που τον έφερε στον κόσμο και τον αβάσταχτο πόνο για την απώλειά της, ο Έλληνας επιστήμονας δημιούργησε ένα βίντεο με φωτογραφίες της μητέρας του σε όλες τις στιγμές της ζωής της. Στο τέλος μία φράση: "Έφυγες νωρίς μαμά".

 Με την κατάρτιση, την θέληση και την επιμονή του, ο Νίκος Ζαχαράκης κατάφερε να ανοίξει τον δρόμο για την καταπολέμηση του καρκίνου με την επαναστατική μέθοδο της ανοσοθεραπείας, που έκανε ολόκληρο τον κόσμο να μιλάει για ένα επίτευγμα της ιατρικής. Ένα μικρό θαύμα που μπορεί να δώσει ελπίδα ζωής σε εκατομμύρια καρκινοπαθείς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: