Κυριακή, 16 Σεπτεμβρίου 2018

13.09.2018 ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΔΙΩΞΕΙΣ ΜΟΝΑΧΩΝ

Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο, κάθεται
1. Πληροφορηθήκαμε μετά μεγάλης λύπης μας ότι η Ιερά Μονή Κουτλουμουσίου ετοιμάζεται να απομακρύνει τον ασκητή Γέροντα π. Γαβριήλ από το Ιερόν Κελλίον Αγ. Χριστοδούλου του εν Πάτμω, της Ι. Μονής Κουτλουμουσίου.
2. Η ανωτέρω Μονή προ καιρού απεμάκρυνε τον Ιερομόναχο π. Ειρηναίο από το κάθισμα του Αγίου Μοδέστου, λόγω διακοπής της μνημόνευσης του ονόματος του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου.
3. Ο Ιερομόναχος π. Ειρηναίος, μετά την απομάκρυνσή του, εφιλοξενείτο από τον Γέροντα Γαβριήλ στο Κελλί του.
Η Ιερά Μονή έλαβε απόφαση να απομακρύνει τόσο τον Ιερομόναχο π. Ειρηναίο από το Κελλί του Γέροντα, όσο και τον λαϊκό Ανδρέα, ο οποίος διακονεί τον Γέροντα Γαβριήλ.
Σημειωτέον, ότι οι δύο τελευταίοι δεν έχουν άλλο κατάλυμα, για να διαμείνουν.
4. Ο Γέρων Γαβριήλ έστειλε επιστολή στην Ιερά Μονή Κουτλουμουσίου, με την οποία παρακαλεί να επιτραπεί στον Ανδρέα να μείνει μαζί του, για να τον διακονεί, διότι μόνος του δεν δύναται να επιβιώσει ανθρωπίνως.
5. Ο Ανδρέας μεριμνά για την υγεία του Γέροντα, η οποία είναι πολύ εύθραυστη, του χορηγεί τα φάρμακα, του μαγειρεύει, φροντίζει για την καθαριότητα του Κελλίου και μεταφράζει (Ρώσος ών) στους Ρώσους προσκυνητές τα λόγια του Γέροντα.
6. Ο Γέρων Γαβριήλ είναι 83 ετών, είναι πολύ φιλάσθενος και δεν είναι σε θέση να φροντίσει τον εαυτό του· χρειάζεται οπωσδήποτε κάποιον άνθρωπο δίπλα του.
7. Επιπροσθέτως, κάποιος Ηγούμενος, μας πληροφόρησε, ότι ετοιμάζονται να απομακρύνουν από το Άγιον Όρος και τον Γέροντα Γαβριήλ, για λόγους διακοπής της μνημόνευσης του ονόματος του Οικουμενικού Πατριάρχη  Βαρθολομαίου.
Δεν το έχουν πραγματοποιήσει, όμως, μέχρι τώρα, διότι φοβούνται την οργή του λαού.
Είναι πασίγωστο, ότι στην συνείδηση του λαού ο γέροντας Γαβριήλ θεωρείται ως ένας από τους Αγίους των ημερών μας.
8. Πρόσφατα, κατηγόρησαν τον Γέροντα ότι έχει στο Κελλί του ναρκωτικά.
Βέβαια, στον έλεγχο τον οποίο πραγματοποίησε στο Κελλί του η Αστυνομία, λίγες ημέρες πριν, ουδέν ευρέθη.
Ο Γέροντας πικραίνεται ιδιαίτερα για τα ολισθήματα αυτά κάποιων ιθυνόντων, και περιμένει συνέχεια των πειρασμών.
9. Επιβάλλεται να διαμαρτυρηθούν έντονα οι πιστοί Χριστιανοί στην Ιερά Επιστασία του Αγίου Όρους και στην Ιερά Μονή Κουτλουμουσίου, για να παύσουν οι αναιτιολόγητες αυτές διώξεις, οι οποίες δεν μαρτυρούν σεβασμό στην ελευθερία της συνειδήσεως, μάλιστα των Ορθοδόξων Μοναχών.
πόσο ξεφτίλες πια;;

3 σχόλια:

Panagiotis Ignatiadis είπε...

Επισκέφτηκα τον γέροντα στις 1 Αυγούστου και ωφεληθηκα πάρα πολύ. Μου έδωσε το χειρόγραφο του γέροντα Παΐσιου για την κάρτα του πολίτη όπως συνηθίζει να δίνει ευλογίες σε προσκυνητές. Μου είπε να το δώσω και σε άλλους και αυτό έχω σκοπό να κάνω. Να βάλουμε όλοι μαζί πλάτη στους οικουμενιστες για τον γέροντα. Την ευχή του να εχουμε

Ανώνυμος είπε...

Από τα έργα τους θα τους διακρίνετε, εκ του θησαυρού της καρδιάς του ο καθένας είτε ενεργεί, είτε λέγει, είτε διανοείται.

Ανώνυμος είπε...

Οι προϊστάμενοι τής Μονής Κουτλουμουσίου μέ αρχηγό τον π. Φιλόθεο έδιωξαν πρίν από λίγες μέρες καί τών μοναχό Ιλαρίων (πού μέ βίαιο καί παράνομο τρόπο διώχθηκε τό Απρίλιο 2017 εκ τής μονής λόγω διακοπή μνημοσύνου) με βρισιές (ονομάστηκε ακόμα "διάβολος") καί απειλές καί τού απαγόρεψαν νά πατήσει άλλη φορά στό μοναστήρι καί νά ζητήσει ταπεινά γιά λίγα περισσεύματα τής τράπεζας.
Παναγία μας - συγχώρεσε τίς αμαρτίες όλων μας καί μη εγκαταλείψεις τό Περιβόλι σου!