Επειδή η παρουσίαση ενός πιάτου ή επιδορπίου είναι εξίσου σημαντική
με τη γεύση, οι σεφ γίνονται ολοένα και πιο δημιουργικοί. Ένα ακόμη
ιδιαίτερο επιδόρπιο λοιπόν έκανε το ντεμπούτο του και συζητήθηκε πολύ.
Το επιδόρπιο-έκπληξη που ολοκληρώνει εντυπωσιακά το ιδιαίτερο γεύμα δια χειρός του σεφ Joaquim Sousa ετοιμάζεται στο Ipsylon Restaurant του The Oitavos Hotel στην Πορτογαλία.
Το ιδιαίτερο γλυκάκι σε πρώτη φάση μοιάζει με σοκολατένια μπάλα από φύλλα σοκολάτας και ουσιαστικά αυτό είναι, όταν όμως ο σερβιτόρος προσθέτει στο πιάτο ζεστή κρέμα τα πράγματα αλλάζουν. Το σοκολατένιο κέλυφος αποδομείται ομοιόμορφα και περιμετρικά του πιάτου ενώ το επιδόρπιο μοιάζει με λουλούδι καθώς «ανθίζει» αποκαλύπτοντας ένα δροσερό παγωτό με γεύση σοκολάτα και βανίλια, βατόμουρο και μερικά εδώδιμα λουλούδια.
Πολύ θα θέλαμε να το δοκιμάσουμε γιατί είναι σκέτος πειρασμός, αλλά η Πορτογαλία μας πέφτει λιγουλάκι μακρυά…
Δείτε τη διαδικασία του σερβιρίσματος
πηγή
Το επιδόρπιο-έκπληξη που ολοκληρώνει εντυπωσιακά το ιδιαίτερο γεύμα δια χειρός του σεφ Joaquim Sousa ετοιμάζεται στο Ipsylon Restaurant του The Oitavos Hotel στην Πορτογαλία.
Το ιδιαίτερο γλυκάκι σε πρώτη φάση μοιάζει με σοκολατένια μπάλα από φύλλα σοκολάτας και ουσιαστικά αυτό είναι, όταν όμως ο σερβιτόρος προσθέτει στο πιάτο ζεστή κρέμα τα πράγματα αλλάζουν. Το σοκολατένιο κέλυφος αποδομείται ομοιόμορφα και περιμετρικά του πιάτου ενώ το επιδόρπιο μοιάζει με λουλούδι καθώς «ανθίζει» αποκαλύπτοντας ένα δροσερό παγωτό με γεύση σοκολάτα και βανίλια, βατόμουρο και μερικά εδώδιμα λουλούδια.
Πολύ θα θέλαμε να το δοκιμάσουμε γιατί είναι σκέτος πειρασμός, αλλά η Πορτογαλία μας πέφτει λιγουλάκι μακρυά…
Δείτε τη διαδικασία του σερβιρίσματος
πηγή
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου