Τετάρτη 11 Ιουλίου 2018

ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΚΟΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΒΕΡΓΙΝΑ ΔΙΑΔΗΛΩΣΑΝ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ


Δεν περνά μέρα που να μη διοργανωθούν Συλλαλητήρια και πορείες εναντίον της προδοτικής Συμφωνίας των Πρεσπών.

Στην Βεργίνα χιλιάδες πατριώτες διαδήλωσαν μαχητικά εναντίον των προδοτών που μας κυβερνούν.

Αυτό πρέπει να συνεχιστεί σε όλες τις πόλεις της Ελλάδος μέχρις ότου οι εθνομηδενιστές ,κατσαπλιάδες  δοσίλογοι  ΣυριζαΑΝΕΛ ,αναγκαστούν να ανακαλέσουν την υπογραφή τους ή ακόμη καλύτερα για την Ελλάδα να παραιτηθούν!


Μαζική συμμετοχή του κόσμου στο χθεσινό συλλαλητήριο κατά της συμφωνίας

Κόντρα στον καιρό, οι Μακεδόνες πήγαν χθες στη Βεργίνα και βροντοφώναξαν για τη Μακεδονία! Παρά την έντονη βροχόπτωση, η ορμή του κόσμου, ανθρώπων απ' όλη τη βόρεια Ελλάδα, που δεν τους πτόησαν οι καιρικές συνθήκες και θέλησαν να διαμαρτυρηθούν για τη Συμφωνία των Πρεσπών, οδήγησε τους διοργανωτές στην πραγματοποίηση του συλλαλητηρίου, το οποίο λόγω καιρού κινδύνεψε να ακυρωθεί.

Από τη Θεσσαλονίκη και από πολλές περιοχές ξεκίνησαν δεκάδες πούλμαν με κόσμο. Είναι χαρακτηριστικό ότι υπήρξε οργανωμένη μετακίνηση από τα Ορθόδοξα Χριστιανικά Σωματεία Θεσσαλονίκης.

Χιλιάδες πολίτες, κρατώντας ελληνικές σημαίες στα χέρια, κατέκλυσαν την πρωτεύουσα της αρχαίας Μακεδονίας, στέλνοντας ηχηρό μήνυμα ότι δεν πρόκειται να αποδεχτούν την παραχώρηση του ιερού ονόματος της Μακεδονίας, ούτε βέβαια την αναγνώριση μακεδονικής εθνότητας και μακεδονικής γλώσσας.

Ο σεβασμιότατος μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων, ο οποίος νωρίτερα είχε απευθύνει κάλεσμα για μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο, καλωσόρισε τον κόσμο στην πρωτεύουσα των αρχαίων Μακεδόνων. Μάλιστα, θέλησε να δώσει απάντηση σε όσους διερωτώνται τι δουλειά έχουν οι παπάδες και οι δεσποτάδες με την εξωτερική πολιτική. «Οι δεσποτάδες δεν είναι Ελληνες πολίτες; Δεν έχουν τις ίδιες υποχρεώσεις και τα ίδια δικαιώματα με όλους τους Ελληνες; Επειδή φορώ το τετιμημένο ράσο δεν επιτρέπεται να έχω άποψη και να την εκφράζω όπως κάθε Ελλην πολίτης; Ποιοι είναι αυτοί που μπορούν να μου αμφισβητήσουν αυτό το δικαίωμα;» σημείωσε, ενώ αναφερόμενος στη Συμφωνία των Πρεσπών έκανε λόγο για «ξεπούλημα σε τιμή ευκαιρίας».

«Σ' αυτόν τον ιστορικό τόπο που ακόμα και οι πέτρες μιλούν, δεν μπορούν να σιωπούν οι ζωντανοί για τη Μακεδονία. Ζητούμε την αποκατάσταση της ντροπής που έγινε στις Πρέσπες. Διακηρύσσουμε το αυτονόητο, ότι η πατρίδα μας δεν διαχωρίζεται, δεν διαμελίζεται» τόνισε ο διδάκτωρ Κοινωνικών Επιστημών και μέλος της Διεθνούς Ενωσης Ακαδημαϊκών για τη Μελέτη των Γενοκτονιών Θεοφάνης Μαλκίδης, κεντρικός ομιλητής στο συλλαλητήριο. Στο μεταξύ, ένα νέο κίνημα κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών έχει κάνει την εμφάνισή του. Πρόκειται για την ομάδα «Το κίνημα της σημαίας», που παρακινεί τους πολίτες να βάλουν μία σημαία στο σπίτι τους, στις 11 Ιουλίου, και να την αφήσουν εκεί έως ότου ακυρωθεί η Συμφωνία των Πρεσπών.

 Ρεπορτάζ Ντόνια Κανιτσάκη

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

πολύ καλά κάνουν όλοι οι συνέλληνες που διαδηλώνουν, περιμένουμε όμως να γίνει κάτι από αυτό;
μία ερώτηση απλά