Δευτέρα 9 Ιουλίου 2018

ΝΤΡΟΠΗ: Δείτε τι έγραψε για την Μακεδονία, ο Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμος.

7:30 μμ  απόψε συγκέντρωση στον Φάρο της Αλεξανδρούπολης 

Ο Δήμαρχος της Αλεξανδρούπολης ΔΕΝ στηρίζει το συλλαλητήριο!
ΟΥΤΕ και η τοπική μητρόπολη!!!

Μην φανταστείτε ότι η μητρόπολη της Θεσσαλονίκης, ο "παλικαράς" Άνθιμος τάχα συμμετέχει.
MΟΝΟΝ ΕΝΑΣ ιερέας της Μητρόπολης Θεσσαλονίκης βλέπουμε να κατεβαίνει στα συλλαλητήρια, με δική του πρωτοβουλία. Οι ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ παπάδες της πόλης προκλητικά ΑΠΕΧΟΥΝ.


Μήπως ήρθε η ώρα να κόψουμε κι εμείς τα "τυχερά" στους πλουσιοπάροχα μισθοδοτούμενους παπάδες- δημοσίους υπαλλήλους;
 Αφού προτιμούν να "κάνουν υπακοή" στον δεσπότη, κι αυτός στις επιταγές της Νέας Τάξης, γιατί να "πληρώνουμε" έξτρα την ΠΡΟΔΟΣΙΑ τους;;;
Οποιοσδήποτε άλλος δημόσιος υπάλληλος που παίρνει έξτρα χρήματα, που "λαδώνεται" για να κάνει τη δουλειά του, θα αντιμετώπιζε την κοινωνική κατακραυγή. Γιατί να πληρώνουμε ΕΞΤΡΑ και με ΜΑΥΡΑ χρήματα για τα μνημόσυνα και τις βαπτίσεις και τους γάμους; 

Και για του λόγου το αληθές,ψάξαμε να δούμε αν υπάρχει κάποιο κάλεσμα για το αποψινό συλλαλητήριο στην ιστοσελίδα της Ιεράς Μητρόπολης Αλεξανδρουπόλεως.


Όχι μόνον ΔΕΝ προβάλουν την συγκέντρωση, αλλά ...
πάρτε ηρεμιστικά προηγουμένως
και ΔΙΑΒΑΣΤΕ το μήνυμα του τοπικού δεσπότη Ανθίμου :



Η απαξίωση των πρώτων συλλαλητηρίων ήταν λάθος, όπως λάθος είναι και η συνέχιση των συλλαλητηρίων. (...)
Ακούτε;!!! ΛΑΘΟΣ η συνέχιση των διαμαρτυριών-συλλαλητηρίων!
ΜΗΝ διαμαρτύρεστε για να μην διχαστούμε!
Ακούστε τι λέει!!!



Και συνεχίζει:

Επειδή τα θέματα όσο χρονίζουν καθίστανται σε βάρος μας (...). Κανέναν δεν συμφέρει η υποβόσκουσα αναταραχή στα Βαλκάνια που πάντοτε ξεσήκωνε πολέμους.
Ο δεσπότης λέει ότι ακριβώς λέει και ο ΣΥΡΙΖΑ!

Δεσπότη, σε τι ζημιωθήκαμε που τόσα χρόνια ΔΕΝ αναγνωρίσαμε τα Σκόπια με το συνθετικό "Μακεδονία";  Γιατί είναι "σε βάρος μας";


και αμέσως μετά συνεχίζει να προκαλεί:


Κάποιοι γονείς, δάσκαλοι, δημόσιοι υπάλληλοι, συνταξιούχοι και ακαδημαϊκοί, συβαριτικά σιαμαίοι με τον καναπέ και "ξύνοντας αβάσταγες φαγούρες στο μπατζάκι", ρώτησαν μεγαλόπρεπα: "η Εκκλησία, τί θέση πήρε για το θέμα;" Και φυσικά, η ορθή απάντηση που τους έπρεπε ήταν: "το θέμα δεν είναι εκκλησιαστικό για να αποφανθεί η Εκκλησία".

Ακούτε τι λέει ο Άνθιμος; 
Δεν τους απασχολεί τους δεσποτάδες μας αν ΕΠΙΣΗΜΑ θα προδώσουμε την πατρίδα. Καρφί δεν τους καίγεται. Αντιθέτως, προσπαθούν να μας πείσουν ότι δεν συμβαίνει τίποτε. Για το καλό μας είναι, για να μη "χρονίζει σε βάρος μας"


και μετά διαβάζουμε:


Φαίνεται ότι η Ορθόδοξη Εκκλησία -η ελληνόφωνη φυσικά- καλείται να παίξει το νέο ρόλο της, απόλυτα συμβατό με το χαρακτήρα της, που είναι η αποστασιοποίηση από οτιδήποτε συνδαυλίζει εθνικισμούς. Το οικουμενικό κήρυγμα της ελληνόφωνης Ορθοδοξίας είναι πρώτης τάξεως εφαλτήριο για την ομοσπονδιοποίηση των Βαλκανίων και της Ευρώπης που ραγδαία μετά το Brexit προωθείται.

Άκου "ελληνόφωνε" δέσποτα. 
Αν εσύ δεν αισθάνεσαι Έλληνας, και προτιμάς ομοσπονδιοποιημένα Βαλκάνια, να σε στείλουμε δεσπότη στα Σκόπια ή στην Βουλγαρία. 


Σε δεύτερο άρθρο για το Σκοπιανό στην επίσημη ιστοσελίδα της Ι.Μ.Αλεξανδρουπόλεως, υπάρχει συνέντευξη του μητροπολίτη στον ΣΚΑΪ (που αλλού;) που επαναλαμβάνει τα ίδια (να μην συνεχιστούν τα συλλαλητήρια, ότι έπρεπε να βρεθεί λύση!!! καλώντας γενικά και αόριστα τους πολιτικούς να συζητήσουν ..., έτσι! να μην ασχολείται ο λαός, να αφήνει τους πολιτικούς να προδίδουν ανενόχλητοι) :


Είναι φανερό ότι μετά την ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ προδοσία της Ορθόδοξης πίστης ΣΥΝΟΔΙΚΑ πριν 2 χρόνια, στο Κολυμπάρι της Κρήτης, και την επιβολή της αίρεσης του οικουμενισμού, 
οι δεσποτάδες μας, τώρα προδίδουν (μαζί με τους πολιτικούς)  ΚΑΙ την πατρίδα μας.
Θα τους αφήσουμε;;;

Ελληνορθόδοξη Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός"

4 σχόλια:

manigr.blogspot.com είπε...

ΜΕΤΑ ΤΟ ΚΟΛΥΜΠΑΡΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΑΛΛΑ ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ Μ' ΕΔΡΑ ΤΟ ΒΑΤΙΚΑΝΟ.

Ανώνυμος είπε...

Είναι γραμμένα ρε παιδιά όλα , προς τι αυτή η έκπληξη. Ειδικά ο Ανθιμος δεν είναι η πρώτη φορά που συμπεριφέρεται σαν σελέμπριτι. Όλο μόστρες μεγάλα λόγια συνεντευξεις κλπ. Τώρα δεν κάνει κάτι διαφορετικό απλώς το συμφέρον επιβάλει το αντίθετο της μόστρας. Λίγα λόγια στις σελίδες τους αρκούν για να πουν ότι όπα παιδιά μην εξάπτεστε καθίστε σπίτι σας όλα καλά σιγά τι έγινε μας κορίδεαψαν αλλά εντάξει δεν έγινε και κατι κακό, ας κάτσουμε στα αυγά μας μην πάθουμε και τίποτα χειρότερο. Όλα καλά λοιπόν...
Δηλαδη ο Δεσπότης θυμήθηκε τώρα το γυρνα και το άλλο μάγουλο. Πριν δεν έπαιζε τετοιο έργο όμως, υπερασπίστηκε την αφεντιά του με ότι μέσο είχε όταν του την έπεσαν.
Θα έρθει ο καιρός όμως, αν και γι αυτό προσευχόμαστε όσο περισσότερο γίνεται μεν, πόσο θλίψη με πιάνει δε, για την κατάντια τους και την απώλεια τους.
Ο Μεγαλοδύναμος ας μας φωτίσει όλους! Αμην
Π

Ανώνυμος είπε...

αυτές οι βαρύγδουπες τοποθετήσεις μας κ. Γιώργο Πετρέα δείχνουν ότι αν κάτι πάει στραβά πάλι θα σφαχτούμε μεταξύ μας
το μέτρο δεν το έχω συναντήσει ακόμα σ' αυτά που τραβάμε
όλα θέλουν ΜΕΤΡΟ και σκέψη

Ανώνυμος είπε...

Εκκλησία της Ελλάδος υπάρχει κ. Πετρέα, και οι σχισματικοί δεν ανήκουν σε αυτήν γιατί λατρεύουν το ημερολόγιο κι όχι τον αληθινό Θεό.
Ο φανατισμός τυφλώνει.
Πολλοί δεν αποδεχόμαστε τη σύνοδο του κολυμπαρίου.
Η Ορθόδοξη Εκκλησία είναι η νύμφη του Χριστού, γι᾿ αυτό δεν καταργείται.