Τετάρτη 25 Ιουλίου 2018

Προς επικαλουμένους τον εμπρηστή και τιμωρό Θεό…


. 

 Αδελφέ που βλέπεις τον Θεό να τιμωρεί και να καίει τους ανθρώπους, «πάντα για το καλό και την παιδαγωγία τους». Αναρωτήθηκες ποτέ ότι ίσως να μην είναι αυτός ο Θεός του Χριστού που λες ότι πιστεύεις; Σκέφτηκες άραγε ποτέ να έχεις κάνει τελείως λάθος, και ο Θεός να είναι κάτι τελείως διαφορετικό από αυτό που οι ψυχικές σου ανάγκες σου υπαγορεύουν και επιβάλουν;
Το ότι δεν εκφράζεις την χριστιανική εκκλησία και τον λόγο του Χριστού, νομίζω ότι δεν πρέπει καν να στο πούμε γιατί το γνωρίζεις κι από μόνος σου. Άλλωστε ειλικρινά δε πιστεύω ότι ποτέ σε απασχόλησε ο Χριστός. Ουτε αισθάνομαι, ότι πάλεψες ποτέ με τον Θεό. Για σένα όλα αυτά ήταν μια ιδεολογία, μέσα από την οποία δόξα τω Θεώ καλά έζησες, αφού σκέπασες όλα εκείνα που σε τρόμαζαν. Γι αυτό και βλέπεις παντού αντιπάλους. Είναι χαρακτηριστικό της ιδεολογίας να μυρίζει αίμα. Ξέρεις ο Χριστός δεν εχει αντιπάλους. Έτσι το αναφέρω πληροφοριακά. Όπως επίσης να θυμίσω ότι όταν οι μαθητές του Κυρίου μπήκαν σε μια πόλη και δυσαρεστήθηκαν από τους κατοίκους αυτής, παραπονέθηκαν στο Χριστό ζητώντας του, να ρίξει φωτιά και να τους κάψει, και εκείνος ξέρετε τι είπε; Ότι λυπάμαι αλλά δεν ξέρετε ποιο είναι το πνεύμα μου. Δεν ήρθα για να κρίνω τον κόσμο, αλλα να το σώσω. Αλλα εδώ είναι και η ουσία νομίζω του όλου θέματος, ότι για να σώσει κανείς το κόσμο πρέπει να τον αγαπήσεις, και δυστυχώς πολλοί από εσας δεν αγαπήσατε ποτέ. Αυτό είναι και το πρόβλημα σας. Ότι αρνηθήκατε την αγάπη στο όνομα μιας "θρησκευτικής" ιδεολογίας. Ελα όμως που ο Θεός είναι σχεση, βίωμα και εμπειρία. Ο Θεός είναι η Αγάπη, κι αυτό μεταξύ μας, ποτέ δεν το αντέξατε. Και τι δεν κάνατε για να βγάλετε το ακάνθινο στεφάνι Του, δεν το αντέχατε να σας θυμίζει το πόσο αγάπησε τον κόσμο.


Μας τοστειλε το mail


Εάν δεν γνωρίζαμε την θεολογική του στάση γενικά που είναι βλαμμένη και με κριτήρια ψυχολογικά και όχι πνευματικά θα μπορούσαμε να συμφωνήσουμε χωρίς επιφυλάξεις…
Eρώτημα ,μα μπορεί κάποιος να συμφωνήσει με τον δεσπότη των Καλαβρύτων ; Όχι ,αλλά δεν μπορούμε να καταλάβουμε και την αγαπολογια των άλλων που κρύβει σκοπιμότητες…ο Αλεξανδρουπόλεως από αγάπη μιλεί;;

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο Θεός είναι αγάπη αλλά και δικαιοσύνη.
Ο αποστολέας του mail ας ενδιατρίψει σε αυτό το άρθρο για να μην παρουσιάζει τις προσωπικές του απόψεις ως θεολογικά και εκκλησιαστικά θέσφατα. Δεν δικαιούται να ομιλεί εξ ονόματος της Εκκλησίας. Προξενεί ζημία στην πνευματική ζωή των πιστών.
http://aktines.blogspot.com/2018/05/blog-post_16.html

Ανώνυμος είπε...

ΔΙΚΑΙΗ Η ΤΙΜΩΡΙΑ
«Εκείνος», λέει η Γραφή, «που κακολογεί τον πα­τέρα του ή τη μητέρα του, να τιμωρείται με θάνα­το» (Εξ. 21:16). Η εντολή αυτή ίσχυε στην εποχή της Παλαιάς Διαθήκης, όταν η πνευματική ηλικία της ανθρωπό­τητας ήταν βρεφική. Τί θα μπορούσαμε να πούμε τώρα γι’ αυτούς που ενώ ζουν στην εποχή της χάριτος, δεν κακολογούν τον πατέρα ή τη μητέρα τους, αλλά τον ίδιο το Θεό, που είναι ο δημιουργός και κυβερνήτης όλου του κόσμου; Ποιά τιμωρία θα επιβληθεί σ’ αυτούς; Ποιά ανά­λογη κόλαση θα επαρκέσει για την κακία τους; Ποιός πύρινος ποταμός, ποιό ακοίμητο σκουλήκι, ποιό σκότος εξώτερο, ποιά δεσμά, ποιός βρυγμός, ποιός κλαυθμός; Όλα τα βασανιστήρια, και τα πα­ρόντα και τα μέλλοντα, δεν φτάνουν για να τιμω­ρήσουν όπως πρέπει την ψυχή που έφτασε σε τό­ση κακία. Αλλά οι βλάσφημοι δεν αξίζουν ούτε τον ήλιο να βλέπουν. Όσοι δηλαδή βλαστημούν το Θεό, είναι ανάξιοι ν’ απολαμβάνουν τα δικά Του δημιουργήματα, τη στιγμή μάλιστα που τα ίδια τα δημιουρ­γήματα δοξάζουν και τιμούν τον Ποιητή τους. Ό­πως κι ένας γιος που βρίζει και ατιμάζει τον πατέ­ρα του, δεν είναι άξιος να υπηρετείται από τους δούλους εκείνου. Αντίθετα μάλιστα, είναι άξιος βα­ριάς τιμωρίας. Κι αν πάλι τιμωρούνται όσοι βλαστημούν τον επίγειο βασιλιά, πόσο περισσότερο πρέπει να τι­μωρούνται όσοι βλαστημούν το Βασιλιά των αγγέλων; “Αλλά γιατί”, θα ρωτήσει κάποιος, “μερικοί τι­μωρούνται σ’ αυτή τη ζωή και μερικοί στην άλλη”; Πράγματι, ο Θεός άλλους τιμωρεί εδώ κι άλ­λους όχι. Τιμωρεί, δηλαδή, εδώ κάποιους βλάσφη­μους, για να σταματήσει την κακία τους και να ελαφρώσει την τιμωρία τους στη μέλλουσα ζωή ή και τελείως να τους απαλλάξει. Οι υπόλοιποι βλά­σφημοι, βλέποντας την παραδειγματική τους τι­μωρία, μπορούν να γίνουν συνετότεροι. Άλλους πάλι ο Θεός δεν τους τιμωρεί, για να ντραπούν τη μακροθυμία Του, να μετανοήσουν και να γλυτώ­σουν και την εδώ τιμωρία και την εκεί. Αν όμως επιμείνουν στην κακία τους, τότε θα υποστούν μεγαλύτερη τιμωρία για την πλήρη περιφρόνηση της ανεξικακίας του Θεού.
Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος, ΠΕΡΙ ΒΛΑΣΦΗΜΙΑΣ
"Ακούει" ο "αγαπολόγος" Αλεςξανδρουπόλεως Άνθιμος τι γράφει ο άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος για τη δίκαι τιμωρία;

Ανώνυμος είπε...

Ηλίας Ψινάκης : δήμαρχος Μαραθώνα

Μπουτάρης : δήμαρχος Θεσσαλονίκης

Πουστέψαμε ! Και πολύ μας ανέχεται ο Θεός ! Μόνο τιμωρία μας χρειάζεται ; φωτιά απο τον ουρανό μας χρειάζεται .

Ανώνυμος είπε...


«Ἐὰν ἀγαπᾶτέ με, τὰς ἐντολὰς τὰς ἐμὰς τηρήσατε». (Ιωάννη, 14, 15.)
«Ὁ ἔχων τὰς ἐντολάς μου καὶ τηρῶν αὐτάς, ἐκεῖνός ἐστιν ὁ ἀγαπῶν με· ὁ δὲ ἀγαπῶν με ἀγαπηθήσεται ὑπὸ τοῦ πατρός μου, καὶ ἐγὼ ἀγαπήσω αὐτὸν καὶ ἐμφανίσω αὐτῷ ἐμαυτόν». (Ιωάννη, 14, 21).
Ιησούς Χριστός.

Δεν είναι η αγάπη προς τον Θεό μια ανούσια ιδεολογική αγαπολογία αλλά αποδεικνύεται στην πράξη. Αγαπάς τον Θεό; Αγαπάς, πιστεύεις και προσπαθείς να εφαρμόσεις τα λόγια Του. Είναι υποκρισία νά λένε «αγαπούν τον Θεό» και να πράττουν αντίθετα από το ευαγγέλιο και το θέλημά Του.

Ο Θεός δεν φταίει για τους εμπρησμούς. Η θλίψη είναι απερίγραπτη.
Μακάρι να καταλάβουμε όλοι τα λάθη μας κι αυτό μόνο με τη φώτιση του Θεού γίνεται.