Δευτέρα 2 Ιουλίου 2018

Τοὺς Λαιστρυγόνας καὶ τοὺς Κύκλωπας, τὸν θυμωμένο Ποσειδῶνα μὴ φοβᾶσαι, τέτοια στὸν δρόμο σου ποτέ σου δὲν θὰ βρεῖς, ἂν μέν᾿ ἡ σκέψις σου ὑψηλή, ἂν ἐκλεκτὴ συγκίνησις τὸ πνεῦμα καὶ τὸ σῶμα σου ἀγγίζει. Τραβάμε μπροστά, με οδηγό το Φως και την Αλήθεια!

 

Αντίθετα προς όσα λένε, όσοι θέλουν να σκύψουμε ταπεινωμένοι το κεφάλι και να αποδεχθούμε τα δήθεν τετελεσμένα, η δική μου καρδιά μου ψιθυρίζει άλλα.
Πως τίποτα δεν έχει χαθεί για τη Μακεδονία και ότι όλα εξαρτώνται από το δικό μας αγώνα.

Αν πιστεύουμε πραγματικά, ότι η αλήθεια και το δίκιο είναι μαζί μας, -όπως και είναι-τότε τίποτα δεν έχει χαθεί. Αν ο Θεός είναι με την πλευρά της αλήθειας-που είναι- τότε και η βοήθεια του είναι δεδομένη και εξαρτάται από εμάς και από τη δική μας αγωνιστική στάση, να σταθεί στο πλευρό μας,
Αν το ψέμα έχει κοντά ποδάρια, όπως αποδεικνύει και η εμπειρία της ζωής, τότε η νίκη θα είναι σίγουρα δική μας. Ακόμα και αν χρειαστεί να τα βάλουμε με όλα τα θεριά και τα τέρατα του ψεύδους και της αδικίας, στο τέλος θα τα αναγκάσουμε να υποχωρήσουν ντροπιασμένα. Κανείς δεν είναι διατεθειμένος να πεθάνει για ένα ψέμα, όταν έχει μπροστά του αποφασισμένους.
Αρκεί πρώτα να ξεκινήσουμε, καθαρίζοντας την δυσώδη κόπρο από το σπίτι μας, Αυτά που αντιμετωπίζουμε εμείς σήμερα, είναι πολύ λίγα, σκιές χάρτινων δράκων, συγκρινόμενα με εκείνα που αντιμετώπισαν νικηφόρα στο παρελθόν οι προγονοί μας. Επειδή είχαν την αλήθεια και το δίκαιο στους τίμιους αγώνες τους, χιλιάδες χρόνια τώρα.
Αν νικηθούμε, θα οφείλεται μόνο στην απροθυμία μας να αγωνιστούμε για το δίκαιο που μας κλέβουν.

Τοὺς Λαιστρυγόνας καὶ τοὺς Κύκλωπας,
τὸν θυμωμένο Ποσειδῶνα μὴ φοβᾶσαι,
τέτοια στὸν δρόμο σου ποτέ σου δὲν θὰ βρεῖς,
ἂν μέν᾿ ἡ σκέψις σου ὑψηλή, ἂν ἐκλεκτὴ
συγκίνησις τὸ πνεῦμα καὶ τὸ σῶμα σου ἀγγίζει.

Τραβάμε μπροστά, με οδηγό το Φως και την Αλήθεια!
Οι πρόγονοι μας δείχνουν τον δρόμο, τους Εφιάλτες και τους εχθρούς να τσακίσουμε της πατρίδας!

Δεν υπάρχουν σχόλια: