Δευτέρα 23 Ιουλίου 2018

ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΟΝΗΣ ΕΣΦΙΓΜΕΝΟΥ

Αποτέλεσμα εικόνας για Αρχιμανδρίτης Βαρθολομαίος, Καθηγούμενος της νέας αδελφότητας της Ιεράς Μονής ΕσφιγμένουΔιαβάσαμε άρθρο της νέας αδελφότητας της Ιεράς Μονής Εσφιγμένου, αναφορικά με την θέση του Οσίου Παισίου του Αγιορείτου για το Παλαιοημερολογιτικό σχίσμα. Ο συντάκτης του κειμένου (εικάζω χωρίς να γνωρίζω με βεβαιότητα) είναι ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Βαρθολομαίος, Καθηγούμενος της νέας αδελφότητας της Ιεράς Μονής Εσφιγμένου, αποδίδει με ακρίβεια τις θέσεις του Οσίου του Παισίου για τους σχισματικούς Παλαιοημερολογίτες. 



Δυστυχώς, όμως, ενώ ο Πανοσιολογιώτατος είναι λαλίστατος -και καλά κάνει- για την στάση του Αγίου Παισίου έναντι των σχισματικών, δεν αναφέρεται καθόλου στην στάση του Αγίου Παισίου έναντι των Οικουμενιστών.

 Κανένας, εκτός από τον Άγιο Παίσιο, δεν μίλησε τόσο αυστηρά εναντίον του Οικουμενισμού και δη εναντίον του Μεγάλου Αποστάτη της πίστης μας Πατριάρχη Αθηναγόρα, ενός από τους μεγαλύτερους αιρετικούς όλων των αιώνων. 

Για τον Αθηναγόρα ο Άγιος Παίσιος δεν δίστασε να πει ότι "αγάπησε μιάν άλλην γυναίκα μοντέρνα, που λέγεται Παπική «Εκκλησία», διότι η Ορθόδοξος Μητέρα μας δεν του κάμνει καμμίαν εντύπωσι", για δε τους Οικουμενιστές"Μετά λύπης μου, από όσους φιλενωτικούς έχω γνωρίσει, δεν είδα να έχουν ούτε ψίχα, πνευματική ούτε φλοιό" . 

Για ποιο λόγο ο Πανοσιολογιώτατος  Βαρθολομαίος αποσιώπησε τις θέσεις του μεγάλου αυτού σύγχρονου Αγίου της Εκκλησίας μας, για τον Οικουμενισμό και γιατί δεν αναφέρει ότι ο Άγιος Παίσιος πρωτοστάτησε, επίσης, για να προχωρήσει σε Αποτείχιση από τον Αθηναγόρα η Ιερά Μονή Σταυρονικήτα του Αγίου Όρους; 

Χωρίς, ίσως, να το αντιλαμβάνεται ο Πανοσιολογιώτατος, υποσκάπτει ο ίδιος τις ορθές θέσεις, που διατυπώνει για την κριτική του Οσίου Παισίου του Αγιορείτου για τους Παλαιοημερολογίτες, με την αποσιώπηση της στάσης του Αγίου έναντι των Οικουμενιστών.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

https://www.youtube.com/watch?v=MeSGNIxsNmE