Τρίτη 17 Ιουλίου 2018

Μεγάλωσε μέσα στη ζούγκλα, σκότωσε για αποφάγια κι επέστρεψε στην σπηλιά της 25 χρόνια μετά

Το βιβλίο της «γυναίκας Μόγλη» έχει γίνει ανάρπαστο, με την ιστορία της να θυμίζει σενάριο ταινίας... Μεγάλωσε μέσα στη ζούγκλα, σκότωσε για αποφάγια κι επέστρεψε στην σπηλιά της 25 χρόνια μετά (pics)Απίστευτη είναι η ιστορία της 35χρονης πλέον Κριστίνα Ρίτσαρντσον με καταγωγή από την Βραζιλία, η οποία μεγάλωσε κι έζησε αρκετά από τα πρώτα χρόνια της ζωής της, βαθιά μέσα στην ζούγκλα του Αμαζονίου, όπου χρειάστηκε να αντιμετωπίσει άγρια θηρία για να κρατηθεί στη ζωή.
Η υπόθεση της Ρίτσαρντσον, η οποία στη συνέχεια κλείστηκε σε ορφανοτροφείο και κατέληξε στη Σουηδία μετά την υιοθεσία της από ανάδοχη οικογένεια το 1991, ξεπερνά ακόμα και τα σενάρια κινηματογραφικών ταινιών, καθώς η ίδια ισχυρίζεται ότι κατέληξε στην ζούγκλα μαζί με την μητέρα της σε ηλικία μόλις 19 ημερών, όταν η τελευταία το έσκασε από τη βίαιη και καταπιεστική οικογένειά της.

Οι δύο γυναίκες έζησαν για αρκετά χρόνια σαν ιθαγενείς, κυνηγώντας πουλιά και ζώα για να τραφούν, ενώ δεν ήταν λίγες οι φορές που χρειάστηκε να παλέψουν για τη ζωή του με τα άγρια ζώα της τροπικής ζούγκλας, ενώ η συνέχεια γράφτηκε στις παραγκουπόλεις του Σάο Πάολο.
Στις φαβέλες της βραζιλιάνικης μεγαλούπολης η 7χρονη τότε Κριστίνα ήρθε αντιμέτωπη με συμμορίες αλλά και το ανταγωνισμό μεταξύ των ρακοσυλλεκτών της περιοχής για τους «θησαυρούς» των σκουπιδιών, όπου σύμφωνα με την ίδια χρειάστηκε να καρφώσει ένα σπασμένο μπουκάλι στην κοιλιά ενός νεαρού αγοριού που απειλούσε να την σκοτώσει για ένα κομμάτι ψωμί. Αργότερα έμαθε από φήμες ότι το αγόρι είχε ξεψυχήσει χωρίς όμως ποτέ να το επιβεβαιώσει.
Αργότερα, η Κριστίνα κλείστηκε σε ορφανοτροφείο, για διάστημα λίγων μηνών, ενώ στη συνέχεια υιοθετήθηκε από μεσοαστική οικογένεια και μετακόμισε στην Σουηδία όπου ζούσε μέχρι το 2015 όταν επέστρεψε στην Βραζιλία, αποφασισμένη να βρει την βιολογική της μητέρα αλλά και να μιλήσει για τα σοκαριστικά παιδικά της βιώματα.

Τότε ήταν που βρήκε το κουράγιο να μιλήσει δημόσια για τα παιδικά της χρόνια και την απόρριψη που βίωσε μαζί με την μητέρα της, ενώ λίγο αργότερα ξεκίνησε να γράφει το βιβλίο της σε μία προσπάθεια να ευαισθητοποιήσει την κοινή γνώμη της Βραζιλίας για τα εκατοντάδες χιλιάδες παιδιά που έχουν ανάλογη τύχη με εκείνη.
Το βιβλίο της Ρίτσαρντσον με τίτλο "Never Stop Walking" («Ποτέ μη σταματάς») έχει γνωρίσει πρωτοφανή αναγνωρισιμότητα σε Ευρώπη και Λατινική Αμερική, ενώ η συγγραφέας δηλώνει αποφασισμένη να «συνεχίσει να αγωνίζεται για τα ανθρώπινα δικαιώματα και την ισότητα σε ολόκληρο τον κόσμο».
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: