Τετάρτη 6 Ιουνίου 2018

Εν χορδαίς και οργάνοις

Ταμπουράς - Λαούτο» – Πέμπτη 07/06 21:00 Πρεμιέρα

Video PosterΤι αποκαλύπτουν τα μουσικά όργανα για τις λαϊκές μας παραδόσεις; Στη νέα σειρά του COSMOTE HISTORY «Εν χορδαίς και οργάνοις», μια παραγωγή της COSMOTE TV, η ιστορία, οι μύθοι, οι τελετουργίες και τα σύμβολα πίσω από τα λαϊκά μας όργανα έρχονται στο φως, με την επιστημονική επιμέλεια του εθνομουσικολόγου και καθηγητή του Πανεπιστημίου Αθηνών Λάμπρου Λιάβα. Μέσα από επιτόπιες μουσικές καταγραφές σε όλη την Ελλάδα και συνεντεύξεις με δεξιοτέχνες μουσικούς, κατασκευαστές και μαθητές, ανακαλύπτουμε το παρελθόν και το παρόν της λαϊκής μουσικής, βλέπουμε τους τρόπους παιξίματος, τις τεχνικές κατασκευής και τους συνδυασμούς διάφορων λαϊκών οργάνων, και γνωρίζουμε τα βασικά τους ρεπερτόρια.
Το πρώτο επεισόδιο είναι αφιερωμένο στον ταμπουρά και το λαούτο, δυο μουσικά όργανα των οποίων οι ρίζες χάνονται στα βάθη των αιώνων, αλλά η ιστορία φτάνει μέχρι τη σύγχρονη εποχή. Με επίκεντρο την Κρήτη και την Αθήνα, παρακολουθούμε πώς οι παραδόσεις των συγκεκριμένων οργάνων κρατούνται ζωντανές, περνώντας από γενιά σε γενιά, ανακαλύπτουμε τα μυστικά της λαϊκής οργανοποιίας και βλέπουμε τη χρήση των οργάνων αυτών στα κρητικά συρτά.
Με έναν ταμπουρά, ένα λαούτο και λίγο μεράκι γεννιούνται μελωδίες, χοροί, γλέντια και χαμόγελα!



Το πρώτο επεισόδιο της νέας σειράς παραγωγής COSMOTE TV «Εν χορδαίς και οργάνοις» σε α’ προβολή την Πέμπτη 7/6 στις 22:00, στο COSMOTE HISTORY.

Δεν υπάρχουν σχόλια: