Κυριακή 24 Ιουνίου 2018

Ο Σύλλογος Φίλων Μονής Καλλίπετρας, καλεί τα μέλη και όσους ευλαβείς προσκυνητές επιθυμούν σε προσευχή, για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ιερά Μονή από φορείς που επιδιώκουν την εξόντωσή της.

Φωτογραφία του Παλαμας Καλλιπετριτης.
Ενόψει, λοιπόν, των δικαστικών αγώνων, που παραδόξως ξεκινούν μέσα στην θερινή περίοδο (!) την ερχόμενη Κυριακή 24 Ιουνίου 2018 και ώρα 17:00 θα τελεστεί Ιερά Παράκληση ενώπιον της Θαυματουργού Εικόνος, υπέρ ενισχύσεως των Πατέρων και αποτροπής όλων όσων επιθυμούν την διατάραξη της Μοναχικής και Λειτουργικής της ηρεμίας.
Η Ιερά Μονή Θεοτόκου Καλλίπετρας, έχει ζωή 1000 ετών, ενώ πολλές φορές καταστράφηκε χάριν εθνικών αγώνων. Με την ευλογία και την προτροπή του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ.Παντελεήμονος, οι σύγχρονοι πατέρες εγκαταβοιούν και αγωνίζονται για τη Μοναστηριακή και Πνευματική της κληρονομιά. Το έργο που παρουσιάζουν είναι μοναδικό και εντυπωσιακό. Η θεάρεστη εργασία τους και η καθημερινή λειτουργική τους πράξη προσκρούουν στις άνευ υποστάσεως κατηγορίες για την "εκμετάλλευση" του ελαιώνα της Μονής (με ελαιόδενδρα με πιστοποίηση 700 ετών) που το δασαρχείο θεωρεί "δάσος"!!! Για το λόγο αυτό επέβαλλε στον ηγούμενο αρχικό πρόστιμο 12.800 ευρώ (για 1,5 στρέμμα ελαιώνα) και μια πληθώρα ποινικών δικαστηρίων με διάθεση εξόντωσης!!!
Ο Σύλλογος στήριξης της Μονής και πλήθος κόσμου δηλώνει αμέριστη συμπαράσταση στον αγώνα τους.
Κυριακή 24 Ιουνίου 2018 και ώρα 17:00.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Όλων των Ελλήνων η αγροτική περιουσία αμφισβητείται και όχι μόνον των μοναστηριών . Βρήκε την ευκαιρία η κατοχική κυβέρνηση εν όψει του εθνικού κτηματολογίου νά εισπράξει λεφτά ρίχνοντας τον αγρότη στά νύχια των μεγαλοδικηγόρων ή άν δεν μπορούν νά ανταπεξέλθουν νά παραδώσουν τό χωράφι τους , για τό οποίο επί γεννεές έχουν φορολογηθεί . Αυτό δεν αποτελεί ικανή απόδειξη ιδιοκτησίας . Και εφ' όσον η παραγωγή έτσι και αλλιώς έχει απαξιωθεί ,ο αγρότης θα αναγκαστεί νά το
παραδώσει . Αυτό είναι όλο και όλο τό μεγαλόπνοο σχέδιό τους .

Καλές είναι και οι προσευχές , κυρίως για νά απαλλαγούμε απο την ανθελληνική κυβέρνηση , όμως καλύτερο είναι νά κοιτάξει η ιερά Μονή νά εξορθολογήσει τό πρόβλημά της και νά τό αντιμετωπίσει δια της πεπατημένης νομικής οδού μέ την βοήθεια καλού δικηγόρου , που κατέχει τό θέμα και δεν θα θελήσει νά τους πάρει και τό ράσο που φοράνε . Οι δικηγόροι αείποτε και σε αυτήν την περίπτωση σκέφτονται ως μαυραγορίτες , νά πλουτίσουν πάνω στον πόνο και στην ανάγκη του άλλου και νά οι βίλλες , τά ντζίπ , η πολυτέλειεα και η μπάζα ! Μα θα μου πείτε και ποιό είναι το κακό ! Την δουλειά τους κάνουν . Καλά! Νά κάνουν την δουλειά τους και νά αμειφθούνε , αλλά πόσο νά αμειφθούνε ! Νά αμειφθούνε λελογισμένα ! Και ποιό είναι τό λελογισμένο ! Και τό σκατό τους τό βλέπουν νά αξίζει κάποιες χιλιάδες ευρώ ! Τά ίδια έκαναν πάντα οι μαυραγορίτες , επισωρεύοντας κάρβουνα πάνω στό κεφάλι τους των ιδίων και των απογόνων τους . Ευχόμαστε η ιερά Μονή νά βρεί έναν καλό άνθρωπο νά μπορέσει νά τους βοηθήσει μέσα σε λελογισμένα πλαίσια , πληρώνοντας και τά βαρειά παράβολα στό συμβούλιο της Επικρατείας , όπου εκδικάζονται οι υποθέσεις . Ορίστε βάζουν τον ιδιώτη που έχει ένα χωραφάκι σε άνιση μάχη μέ αντίδικο τό κράτος .

ORTHODOXIA ORTHO είπε...

Που ειναι ο πλουσιος,ο μεγαλοψυχος,να αφησει ενα ποσον να απαλλαξει την ιερα μονη απο το βαρος του χρεους;Να φτιαξει μονη εκει πανω στους ουρανους απο δω κατω;;;
Ο πλουσιος εγινε πλουσιοτερος και ο πτωχος πτωχοτερος ,με τις εξουσιες αυτες τις εφημερες μεν αντορθοδοξες δε.
Ιερες μονες ερημωθηκαν στο παρελθον,ηταν γυναικειες και γιναν ανδρικες για λογους που ειναι πολλοι και Ο Κυριος μονον γνωριΖει ...
Ας εχουμε εμπιστοσυνη στον Κυριο και ας ανοιχτει ενας λογαριασμος για αυτη την υποθεση στην τραπεζα ,εστω να μπορουν οι μοναχοι να καλυψουν τις πρωτες δικηγορικες αναγκες και μετεπειτα το αποτελεσμα ,με τις προσευχες του λαου και της περιφερειας,εκει,να γινει ενα θαυμα.
Ευχομαι,τα πραγματα να παρουν μια ελπιδοφορα τροπη...

Ανώνυμος είπε...

Κανένα γαιδούρι - νά μέ συγχωρεί το ζωντανό - δικηγόρος δεν θά βρεθεί νά προσφέρει τις υπηρεσίες του αφιλοκερδώς , την στιγμή που πρόκειται για μοναστήρι ; Τέτοια γαιδούρια είναι ! Νά αρπάξουν με την ευκαιρία πολλές χιλιάδες ευρώ - άνω τών δέκα !