Τετάρτη 25 Απριλίου 2018

ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΤΟ ΤΖΑΜΙ ΠΟΥ ΕΚΤΙΖΑΝ ΣΑΝ… ΕΚΚΛΗΣΙΑ!

 

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Για άλλη μια φορά έχει ξεσηκώσει σάλο η ανέγερση ενός μουσουλμανικού τεμένους κατά τα πρότυπα μιας…. εκκλησίας και αντί για μιναρέδες έκτισαν… καμπαναριά!!!

Το τέμενος αυτό άρχισαν να το κτίζουν το 2006, αλλά η οικοδόμηση είχε σταματήσει εξ αιτίας αντιδράσεων. Τώρα που ξανάρχισαν τις εργασίες ξανά έχουν ξεσηκωθεί αντιδράσεις γιατί το σχέδιο δεν θυμίζει τζαμί αλλά χριστιανική εκκλησία.
Πρόκειται για ένα τέμενος στην περιοχή Ortahisar της Τραπεζούντας του Πόντου, που δείχνει για άλλη μια φορά την θρησκευτική σύγχυση που πολλές φορές εμφανίζεται στην Τουρκία.

ή μήπως άθελα τους ετοιμάζονται γιαυτα πού έρχονται;;

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Είναι εντυπωσιακό ότι τα περισσότερα τεμένη τους αποτελούν πιστά αντίγραφα βυζαντινών ναών, αντιγράφουν κυρίως την Αγία Σοφία, το διακρίνεις καθαρά στα τεμένη τους παντού στη Τουρκία.

Ανώνυμος είπε...

Είναι Ρωμιοί, Ρωμιοί εξισλαμισμένοι, άντε να τους πείσεις το αυτονόητο, θα φρικάρουν, αλλά είναι μια αλήθεια που σοκάρει. Δε μπορείς να πετάξεις κάτι που κυλάει στις φλέβες σου εύκολα, ακόμη και εν αγνοία σου, το κουβαλάς, στη συμπεριφορά, στο τρόπο, στη διάθεση, στις καταβολές. Είναι απλό, ομογενοποιήθηκαν και ενσωματώθηκαν σταδιακά σε ένα διαφορετικό σύστημα αξιών που παραπέμπει σε ανατολίτικους ρυθμούς μέσα από το ισοπεδωτικό σύστημα εκπαίδευσης και συστηματικής προπαγάνδας του βαθαίου κράτους, αλλά όλο αυτό είναι επιδερμικό, βαθύτερα ενυπάρχει, και δε σβήνεται. Αυτό συνέβη και στην Ελλάδα , όμως πολύ νωρίτερα, μη ξεχνάμε κατά τη διάρκεια της επανάστασης του 1821 πριν και λίγο μετά οι αγωνιστές ήταν δίγλωσσοι, Αρβανίτες και ελληνόφωνοι, ακόμη και μουσουλμάνοι συνεργάστηκαν με τους αγωνιστές κατά των κοττζαμπάσιδων που τους τυραννούσαν υπηρετώντας τους Οθωμανούς. ο Κολοκοτρώνης συνεργάστηκε με τον Αλή Φαρμάκη από το Λάλα, έναν Τουρκαλβανό, είχαν δεθεί με δεσμούς αίματος, άλλο που οι πορεία των πραγμάτων οδηγήθηκε αλλού..