Πέμπτη 26 Απριλίου 2018




Είπε Γέρων : Είμαι στο λιμάνι και βλέπω σε μία απόσταση διακοσίων μέτρων δύο νέους. Το αγόρι παίζει ακορντεόν και το κορίτσι χορεύει στο ρυθμό της μουσικής.
Εγώ φυσικά δεν ακούω τη μουσική ... και αντιλαμβάνομαι τον χορό ως ανόητη και άσκοπη κίνηση ....
Σκέπτομαι το εξής:
Οι κινήσεις αυτής της κοπέλας μου φαίνονται τόσο ανόητες ... όσο ανόητοι φαίνονται και οι λόγοι ενός Χριστιανού σε κάποιον που δεν έχει ποτέ αισθανθεί την Χάρη του Θεού.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Το'χω ψαξει!
Μιλαμε παντα για τους εν Χριστω Βαπτισμενους.
Μαλλον η υπερηφανεια ειναι υπολογη που στρεφεται εναντιον Του Θεου,γι'αυτο λεγει η Γραφη οτι Ο Θεος αντιτασσεται στους υπερηφανους.
Εκεινος ομως που επεσε με την υπερηφανεια μπορει να σηκωθει με την ταπεινωση;
Εξαρταται!
Θυμαμαι τις δυο περιπτωσεις στο Σταυρο.
Με μια του ομολογια ο Ληστης μπηκε στον Παραδεισο,ο αλλος ομως:;;;;

Αν θυμαμαι στους αββαδες της ερημου,μου ειχε κανει εντυπωση αυτο που ειχε πει ενας απο αυτους,πως η Θεια Δωρεα π α ρ α χ ω ρ ε ι τ α ι σε αυτον που πραγματικα το επιθυμει αλλα και σε οποιον αγωνιζεται φιλοτιμα.Ομως ολοι αυτοι που αγωνιστηκαν δηλωσαν πως δεν εφθασαν απο μονοι τους στα υψη της αρετης με τους κοπους,αλλα πρωτιστως με την πιστη.
Και δινει ενα παραδειγμα τον Δαβιδ."'Η αξια των κοπων του-λεγει-οπου με αυτους σβηστηκαν τα δυο μεγιστα παραπτωματα του,δεν ισοδυναμουσε με την απολαβη της συγχωρησης των αμαρτιων του,αλλα οτι
Ξεχυθηκε η Χ α ρ ι ς ΤΟΥ ΘΕΟΥ,ΜΕ μια του ομολογιαΒ`Βασιλ 12,13],''Αμαρτησα!''.
Ομως η καθαροτητα της Καρδιας ειναι Δικο Του εργο!
Γι'αυτοαγωνιζονταν ολοι οι αγιοι Πατερες με την μετανοια κ την ταπεινωση εν σχεση με τους εν αμελεια αδελφους ,αυξανοντας καθημερινα την συντριβη κ αναστεναζονταςκ προσευχομενοι για ολουςπαρολο που ηξεραν πως δεν θα μπορουσαν να αποφυγουν τελειως τις κηλυδες των αμαρτιων.
Συμπληρωματικα στο αρθρο σας!
Χριστος Ανεστη!
Ευχεσθαι!