Τρίτη 6 Μαρτίου 2018

Σουβλάκι μελιτζάνας με ταχίνη

Σουβλάκι μελιτζάνας με ταχίνι
10' Χρόνος Εκτέλεσης 15' Χρόνος Ψησίματος 8 Μερίδες 1 Βαθμός Δυσκολίας



Συστατικά
  • 100 γρ. ταχίνι
  • 200 γρ. γάλα καρύδας
  • 2 κ.σ. σόγια σως
  • χυμός από 1 λάιμ
  • 1 κ.γ. τζίντζερ σε σκόνη
  • 2 κ.γ. σησαμέλαιο
  • 2 μελιτζάνες
  • ξυλάκια για σουβλάκια
Για το σερβίρισμα
  • 1/4 ματσάκι κόλιναδρο, ψιλοκομμένο 

Μέθοδος Εκτέλεσης
  • Βάζουμε σε ένα μπολ όλα τα υλικά εκτός από τις μελιτζάνες και τα ξυλάκια και τα ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
  • Αφαιρούμε τα κοτσάνια από τις μελιτζάνες και με ένα κοφτερό μαχαίρι τις κόβουμε σε 4 ίδια κομμάτια κατά μήκος. (τις κόβουμε στη μέση κατά μήκος και στη συνέχεια σε κάθετες φέτες πάχους 1 εκ.)
  • Τις αφήνουμε για 30 λεπτά να μαριναριστούν στο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά και παράλληλα μουλιάζουμε τα ξυλάκια σε άφθονο νερό.
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 230οC στο γκριλ.
  • Καρφώνουμε τα κομμάτια της μελιτζάνας στα ξυλάκια και τα αλείφουμε με τη μαρινάδα που τα είχαμε στο μπολ.
  • Ψήνουμε για 7-9 λεπτά. Αναποδογυρίζουμε τα ξυλάκια και αλείφουμε πάλι με ένα πινέλο τη μαρινάδα στις μελιτζάνες. Ψήνουμε για άλλα 5 λεπτά.
  • Αφαιρούμε από τον φούρνο και σερβίρουμε. 
  • Στο τέλος, σερβίρουμε με ψιλοκομμένο κόλιανδρο.
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: