10'
Χρόνος
Εκτέλεσης
15'
Χρόνος
Ψησίματος
8
Μερίδες
1
Βαθμός
Δυσκολίας
Συστατικά
Μέθοδος Εκτέλεσης
πηγή
Συστατικά
- 100 γρ. ταχίνι
- 200 γρ. γάλα καρύδας
- 2 κ.σ. σόγια σως
- χυμός από 1 λάιμ
- 1 κ.γ. τζίντζερ σε σκόνη
- 2 κ.γ. σησαμέλαιο
- 2 μελιτζάνες
- ξυλάκια για σουβλάκια
- 1/4 ματσάκι κόλιναδρο, ψιλοκομμένο
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Βάζουμε σε ένα μπολ όλα τα υλικά εκτός από τις μελιτζάνες και τα ξυλάκια και τα ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
- Αφαιρούμε τα κοτσάνια από τις μελιτζάνες και με ένα κοφτερό μαχαίρι τις κόβουμε σε 4 ίδια κομμάτια κατά μήκος. (τις κόβουμε στη μέση κατά μήκος και στη συνέχεια σε κάθετες φέτες πάχους 1 εκ.)
- Τις αφήνουμε για 30 λεπτά να μαριναριστούν στο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά και παράλληλα μουλιάζουμε τα ξυλάκια σε άφθονο νερό.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 230οC στο γκριλ.
- Καρφώνουμε τα κομμάτια της μελιτζάνας στα ξυλάκια και τα αλείφουμε με τη μαρινάδα που τα είχαμε στο μπολ.
- Ψήνουμε για 7-9 λεπτά. Αναποδογυρίζουμε τα ξυλάκια και αλείφουμε πάλι με ένα πινέλο τη μαρινάδα στις μελιτζάνες. Ψήνουμε για άλλα 5 λεπτά.
- Αφαιρούμε από τον φούρνο και σερβίρουμε.
- Στο τέλος, σερβίρουμε με ψιλοκομμένο κόλιανδρο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου