Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2018

 

Είναι αδίστακτοι. Όπως ο Ταγίπ Ερντογάν χρησιμοποίησε αυτό το κοριτσάκι που κλαίει, για να προωθήσει τους πολεμοχαρείς και αιματοβαμμένους σκοπούς του, αδιαφορώντας για αυτό ή για άλλα παιδάκια, με τις ίδιες προθέσεις χρησιμοποιούν κάποιοι άλλοι τα αθώα παιδιά, τραγικά θύματα της ανατολικής Γκούτα.
Γιατί, αν ενδιαφέρονταν για την ζωή τους, θα φρόντιζαν να τα βγάλουν έξω από την πολιορκημένη πόλη με κάποια συνθήκη, αντί να τα κρατούν ομήρους εκεί. Τι άνδρες είναι αυτοί, που σε έναν πόλεμο με άλλους άνδρες κρύβονται πίσω από παιδιά και τα χρησιμοποιούν ως ασπίδες; Που περιμένουν να σκοτωθούν για να τα φωτογραφήσουν νεκρά με εντυπωσιακά επιμελημένες και σκηνοθετικά άψογες φωτογραφίες;
Δεν σας κάνει εντύπωση λοιπόν, ότι μέσω του καναλιού των επικυρίαρχων που είναι τα διεθνή ΜΜΕ γέμισε ο πλανήτης με αποκρουστικές εικόνες; Οι οποίες αναπαράγονται διαρκώς, σε ένα κρεσέντο νοσηρής θανατοσκοπίας, που απομυθοποιεί στην ουσία το συμβάν του θανάτου, καθιστώντας τις εφιαλτικές εικόνες του οικείες; Ίσως για να υποκινήσουν τον ενδόμυχο, ενσυναισθητικό φόβο στον θεατή τους, που έχει την τάση να ταυτίζεται με αυτό που βλέπει. Οι οποίες στοχεύουν κατευθείαν στον αντανακλαστικό συναισθηματισμό των αποδεκτών και τους κατευθύνουν στον μονόδρομο μιας οπτικής σκοπιμότητας . Της δικής τους. Αυτά έπρεπε να τα μάθετε, τα άλλα όχι.
Οι ίδιοι αυτοί, οι τζιχαντιστές μέσα στην Γκούτα, έχουν σκοτώσει χιλιάδες παιδάκια, αλλά κανείς δεν σας έδειξε τις φωτογραφίες εκείνες γιατί αυτοί είναι οι "δικοί" τους. Τρακοσάρες, τρακοσάρες ήταν τα θύματα τους, αλλά οι φωτογραφίες και οι ειδήσεις αυτές ήταν απαγορευμένες στα ΜΜΕ. Έπρεπε να ψάξεις. Κανένας θανατολάγνος οργασμός δεν είχε ξεσπάσει τότε στο Φ.Β. Όπως τα ζε σουί για το Παρίσι, αλλά τσιμουδιά για το Ιράκ και για την Εφρίν τώρα.

"Ανθρωπισμός" αλά καρτ, εκμετάλλευση και υποκρισία, που φτάνει έως το βαθμό της Ύβρεως για τα αθώα παιδάκια, που δεν θα κλάψουν ξανά, όπως το κοριτσάκι με τον Ερντογάν.
Γ.Γ.Γ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: