Κυριακή 14 Ιανουαρίου 2018

Tα ζωγραφισμένα παιδικά παπούτσια

Tα ζωγραφισμένα παιδικά παπούτσιαΗ Δήμητρα Ψυχογυιού είναι συγγραφέας και εικονογράφος, αλλά πάνω από όλα είναι δημιουργός «από το τίποτα». Στο εργαστήρι της στα Πετράλωνα «Πέτρα-Ψαλίδι-Χαρτί» κάνει μαθήματα ραπτικής, ζωγραφικής και άλλα πολλά, ενώ στο ηλεκτρονικό κατάστημα με χειροποίητα είδη “Nadeen Art” θα βρείτε τα πιο πρωτότυπα ζωγραφισμένα παπούτσια! 

Η Δήμητρα, από παιδί φτιάχνει πράγματα με τα χέρια της, με υλικά που έβρισκε στην παραλία, καθώς μεγάλωσε με τη θάλασσα στα πόδια της. Δεν ζωγράφιζε, αλλά όπως η ίδια λέει «μέσα στο μυαλό μου γεννιόντουσαν διαρκώς εικόνες και έβλεπα τα μαύρα χρωματιστά!». Μετά από σπουδές γραφιστικής, διακόσμησης, περιπλάνησης και πολλών ταξιδιών, άρχισαν οι εικόνες να βγαίνουν στο χαρτί και να γίνονται ιστορίες. Εμπνευστής σε αυτό το «μαγικό ταξίδι των χρωμάτων» ήταν ο δάσκαλος της, Γιώργος Κόρδης, που την «έμαθε τι θα πει να μη χορταίνεις να ζωγραφίζεις». Μέχρι σήμερα έχει ζωγραφίσει 24 βιβλία και έχει ήδη γράψει τρία παραμύθια, τον «Kηπουρό του ουρανού», τη «Mυγδαλιά και το φεγγάρι» και το «Μαζί». Παράλληλα έφτιαξε το εργαστήρι «Πέτρα – Ψαλίδι – Χαρτί» όπου κάνει μαθήματα ζωγραφικής και ραπτικής και με αφορμή το γιο της, άρχισε να ζωγραφίζει πάνω σε παπούτσια. Απολαύστε το βίντεο που αποδεικνύει ότι η φαντασία και η δημιουργικότητα μερικών ανθρώπων είναι ανεξάντλητη!


 Εργαστήρι Πέτρα-Ψαλίδι-Χαρτί
Φυλασίων 15, Άνω Πετράλωνα, Αθήνα.
Κοντά στον ηλεκτρικό σταθμό Πετραλώνων και στο μετρό Κεραμεικού.
Τηλέφωνα: 6977420545 και 2103479334

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις δραστηριότητες του εργαστηρίου και το κατάστημα της Δήμητρας Ψυχογυιού, επισκεφτείτε την ιστοσελίδα www.nadeenart.com και για περισσότερες ιδέες για βόλτες και ταξίδια με παιδιά, ταξιδέψτε μαζί με το www.mamakita.gr και ακολουθήστε τη σελίδα στο Facebook/Μαμά Κοίτα Ταξίδια με παιδιά.
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: