Τετάρτη 31 Ιανουαρίου 2018

τρελογιαννηςΜας επισκέφθηκε χθες ο πρόεδρος του Ισραήλ και μας "φιλοδώρησε" με μια πολύ βαθυστόχαστη διαπίστωση, πάντα σε συνάρτηση με τις οδυνηρές εμπειρίες του λαού του. Και ποιος δεν λυπάται για αυτές; Φτιάχνουμε και Μουσείο Ολοκαυτώματος βέβαια, αλλά ένα Μουσείο της Ποντιακής Γενοκτονίας δεν αξιωθήκαμε. Ασήμαντη λεπτομέρεια φυσικά, ότι το Ισραήλ δεν την έχει αναγνωρίσει επίσημα, όπως εμείς έχουμε αναγνωρίσει το δικό τους Ολοκαύτωμα. Το γεγονός ότι ο αριθμός των Εβραίων θυμάτων από την Ελλάδα μετριάστηκε, εξαιτίας της αλληλεγγύης και της ανθρωπιστικής προσπάθειας που έκαναν πολλοί Έλληνες, που τους έκρυψαν και τους έσωσαν, διέφυγε της ευγνωμόνου παρατήρησης.

Αντί αυτού, ο Ισραηλινός πρόεδρος ανακάλυψε μια ανησυχητική άνοδο των ναζιστών και των εθνικιστών στην Ελλάδα. 


Μας κούνησε δηλαδή το δάχτυλο του καθηγητή των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

 Θα μας μηδενίσει την κόλλα και ως καλοί μαθητές οι ηγέτες μας τον διαβεβαίωσαν για την πρόοδο τους. Ουδείς βρέθηκε ανδρείος τόσο, ώστε να του δείξει σε τι είδους κράτος έχει εξελιχθεί το Ισραήλ, που κάνει μαθήματα σε άλλους.
τρελογιαννησ"Διορία 90 ημερών σε όλους τους Αφρικανούς μετανάστες να εγκαταλείψουν τη χώρα έδωσε η Κυβέρνηση του Ισραήλ, προειδοποιώντας όσους δεν συμμορφωθούν ότι θα συλληφθούν και θα οδηγηθούν σε ειδικές φυλακές!
τρελογιαννησΜάλιστα το Τελ Αβίβ ενημέρωσε τους μετανάστες πως θα ενισχύσει χρηματικά με 3.500 δολάρια όσους μετακινηθούν προς άλλες χώρες, θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να… κάμψει τυχόν αντιρρήσεις.
Σύμφωνα με το υπουργείο Μετανάστευσης της χώρας, στην επικράτεια του Ισραήλ υπάρχουν σήμερα τουλάχιστον 38.000 «εισβολείς», όπως τους χαρακτηρίζει, με τους 1.420 να κρατούνται σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους".
Μήπως να αναφερθούμε και στους Παλαιστινίους και στο Ορθόδοξο Πατριαρχείο,;;τρελογιαννησ
Γ.Γ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: