Παρασκευή 19 Ιανουαρίου 2018

Φωτογραφία του Γεράσιμος Γερολυμάτος.Μούτρωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, επειδή ο Τσίπρας πήγε ξανά στον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο για να τον ενημερώσει περί του "Μακεδονικού". Και πείσμωσε λέει τώρα και δεν θα επιδιώξει ενημέρωση από τον πρωθυπουργό αφού τον παρέκαμψε! Μα γιατί κύριε Μητσοτάκη; Δεν έχει καταλάβει πια, ότι ο Τσίπρας τον έχει για την πλάκα του και ότι ο μόνος που πραγματικά υπολογίζει και φοβάται είναι η Εκκλησία; (όχι τον αρχιεπίσκοπο, βέβαια, αλλά την Εκκλησία, δηλαδή τον λαό). Διότι ο Ιερώνυμος μπορεί να είναι στα διοικητικά  Εκκλησίας, αλλά δεν είναι η ψυχή της. Ένας Ιερώνυμος και ένας Άνθιμος δεν κάνουν την Εκκλησία, πόσο μάλλον, όταν ένα πλήθος επισκόπων έχει ανέβει στα κάγκελα για την Μακεδονία.
'Η μήπως δεν γνωρίζει ο Τσίπρας, όπως και ο Μητσοτάκης γνωρίζει, ότι όλοι τους είναι συμπρωταγωνιστές στην ίδια προδοσία; Τι να έρθει λοιπόν να κάνει σε εκείνον, να παίξουν μπιρίμπα; Μήπως ο πατέρας του δεν ήταν υπεύθυνος για το όνομα ΦΥΡΟΜ που δόθηκε στα Σκόπια; Ως πολιτική οικογένεια και παράταξη δεν έχουν λερωμένη τη φωλιά τους και αυτός και η αδελφή του; Αναξιόπιστοι μέχρι το μεδούλι. Τουλάχιστον ο Τσίπρας είναι πιο συνεπής εθνοπροδότης, Άς αφήσει λοιπόν τα πείσματα. Από τα 30 αργύρια θα πάρει και αυτός το μερτικό του.

Όμως στην πραγματικότητα είναι και οι τρεις ομιλούντα πτώματα που στο τέλος η Μακεδονία θα τα θάψει. Επειδή, όχι μόνο συμβιβάστηκαν με την οικονομική και πολιτική κατοχή της χώρας, αλλά είναι έτοιμη και να την ακρωτηριάσουν. Να θερίσουν 'ο,τι δεν έσπειραν και να καταστρέψουν όσα δεν έφτιαξαν. Ο δε αρχιεπίσκοπος, επειδή ευλογεί την προδοσία και την εξυπηρετεί με αγαπολογική ρητορεία. Αλλά ούτε και ο Ιερώνυμος θα τους σώσει, ούτε τον εαυτό του δεν θα μπορέσει να σώσει από τη μήνη της ιστορίας.
Γ.Γ.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ενδιαφερον εχει να μας πει και ο Μητσοτακης την θεση του στο μακεδονικο ζητημα...Πολυ φοβαμαι οτι δεν απεχει απο τις αλλους δυο....
Εχουμε ελλειψη απο πατριωτες πανταχοθεν!