Σάββατο 27 Ιανουαρίου 2018

Αποκαλύπτουμε το μεγάλο ψέμα της ΕΜΕΟ και της Κομιντέρν με την "γεωγραφική" Μακεδονία

Να γκρεμίσουμε το ψέμα και την προπαγάνδα τους... ...που την αναπαράγουν εδώ στην Ελλάδα πρωθυπουργοί, υπουργοί, στελέχη της Αριστεράς, της Κεντροαριστεράς και της φιλελεύθερης Δεξιάς. Αυτό το ψέμα δεν πρέπει να περάσει και δεν θα περάσει. Οι Έλληνες θα αποδείξουμε την Κυριακή, στο συλλαλητήριο της Αθήνας, ότι είμαστε αποφασισμένοι να καταρρίψουμε αυτόν τον μύθο, για τη "γεωγραφική" Μακεδονία, που μας οδηγεί σε μια εθνική ήττα και εθνική καταστροφή...
Johann Schott (1477-1550). He reissued maps after Martin Waldessemueller. Schott was well known for his atlas : Tabula Moderna Germanie, reussued the Martin Waldseemueller maps from 1482 including 20 detailed region maps which makes the atlas of Johann Schott one oft he most important works of those days. 

 
Γεωγραφική Μακεδονία

Σταύρος Καλεντερίδης*
Παρατηρώ μετά λύπης μου ότι η Σκοπιανή προπαγάνδα (υποστηριζόμενη από σύσσωμο το ελληνικό πολιτικό σύστημα) περί τριπλής γεωγραφικής Μακεδονίας (Ελλάδας, Σκοπίων, Βουλγαρίας), έχει διαδοθεί τόσο πολύ από δημαγωγούς και αντιπάλους της χώρας που δυστυχώς έχει αρχίσει να επηρεάζει και υγιώς σκεπτόμενους πολίτες. Για να το ανατρέψουμε:
Η σημερινή περιοχή που βρίσκονται γεωγραφικά τα Σκόπια είναι η αρχαία Παιονία (αν και οι άνθρωποι που ζουν εκεί είναι Σλάβοι και δεν έχουν καμία σχέση με τους αρχαίους Παίονες). Η Παιονία δεν αποτέλεσε ποτέ γεωγραφικό τμήμα της ιστορικής Μακεδονίας αλλά ήταν μία κατάκτηση του Μακεδονικού Βασιλείου (όπως δεκάδες άλλες). Τα γεωγραφικά όρια της Μακεδονίας ήταν τα όρη ΒαρνούνταςΒόραςΚερκίνη και Όρβηλος (τα οποία σήμερα αποτελούν γεωγραφικά τα φυσικά όρια και της Ελλάδας).
Η περιοχή βόρεια των ορέων δεν υπήρξε γεωγραφικό κομμάτι της Μακεδονίας διότι η διέλευση των βουνών δεν ήταν καθόλου εύκολη, ενώ το δύσβατο μονοπάτι που ένωνε τη Μακεδονία με την Παιονία καθιστούσε την πολιτική διαχείριση των περιοχών αυτών από την Πέλλα ιδιαίτερα δύσκολη.
Η μορφολογία δηλαδή και η γεωγραφία του ελληνικού εδάφους είναι αυτή ακριβώς που εξηγεί γιατί το βασίλειο των Αργεάδων εφάπτεται πλήρως και βρισκόταν μόνο εκεί που βρίσκεται η σημερινή ελληνική περιφέρεια της Μακεδονίας! 
Γεωγραφικά λοιπόν άνω Μακεδονία ήταν και είναι η περιοχή της σημερινής Φλώρινας και Καστοριάς, ενώ νότια Μακεδονία ήταν και είναι η Πιερία.
Μην επιτρέπετε την προπαγάνδα εναντίον της χώρας μας φίλοι μου!
Η αλήθεια θα θριαμβεύσει.

*Πολιτικός Επιστήμονας, Διεθνολόγος, Επικοινωνιολόγος

infognomonpolitics

Δεν υπάρχουν σχόλια: