Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου 2017

Θέλει τσαγανό για να κάνεις κάτι τέτοιο σε ένα περιβάλλον αντιδημοκρατικό όπως είναι το τουρκικό.

Φωτογραφία του Γεράσιμος Γερολυμάτος. 

Αυτό, δηλαδή, που έκανε ο Τουρκοκύπριος δημοσιογράφος και εκδότης της εφημερίδας «Αφρίκα» στα κατεχόμενα, Σενέρ Λεβέντ. Λεβέντ όνομα και πράγμα.
Αυτό είναι το σκίτσο που κοσμεί το εξώφυλλο της εφημερίδας του και αποτελεί σχολιασμό της πρόσφατης επίσκεψης Ερντογάν στην Ελλάδα. Παρακολουθώ τα άρθρα του Λεβέντ εδώ και χρόνια και διαπιστώνω τη διαχρονική συνέπεια του στην σκληρή κριτική που ασκεί προς το καθεστώς Ερντογάν αφενός και στην τουρκική κατοχή της Κύπρου αφετέρου. Είναι ένας προοδευτικός Τουρκοκύπριος με καθαρό λόγο τέτοιο, που μερικοί Ελληνοκύπριοι και Ελλαδίτες θα έπρεπε ίσως να ντρέπονται.
Είναι γενναίος ο Λεβέντ, παρ όλες τις απειλές που δέχεται. Έπειτα από τη δημοσίευση αυτή, συγκεντρώθηκαν έξω από την εφημερίδα εξαπολύοντας απειλές εναντίον του ομάδες εξοργισμένων Τουρκοκύπριων ακροδεξιών, εθνικιστών εποίκων και "Γκρίζων Λύκων" με φράσεις όπως "Θα πεθάνεις", "Είσαι η φωνή των Ε/Κ και η ντροπή του τουρκικού έθνους", "Θα έρθουμε βράδυ" κλπ, ενώ ενοχλημένη είναι και η τουρκική κυβέρνηση για την ασέβεια του Λεβέντ στο πρόσωπο του Τούρκου Προέδρου. Μάλιστα Τούρκος αξιωματούχος από την Άγκυρα παράγγειλε στους εισαγγελείς του ψευδοκράτους-προτεκτοράτου, να κινήσουν τις ποινικές διαδικασίες της δίωξης του, καθώς "ξεπέρασε κάθε όριο". Προσωπικά του εύχομαι καλή τύχη αντοχή και κουράγιο, διότι με το καθεστώς Ερντογάν των 200 φυλακισμένων δημοσιογράφων, είναι ου μπλέξεις....

Γ.Γ.Γ 
τόστειλε το mail

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

δεν είναι σίγουρο ότι είναι Τουρκοκύπριος
είναι γνωστό πια ότι έμειναν πολλοί Κύπριοι στα κατεχόμενα ως "Τούρκοι"...