Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου 2017

Σταράτες κουβέντες

Αποτέλεσμα εικόνας για Στα άκρα» Βίκυ Φλέσσα ΒΑΣΙΛΕΙΟς ΘΕΡΜΟΣ
Ανώνυμοςσχόλιο  απο εδώ 
 
 Ο Ανώνυμος είπε...
Ο γράφων το παρόν σχόλιο είναι αμφιφυλόφιλος, με πολλές ομοφυλοφιλικές σχέσεις στο παρελθόν, ακόμα και το σχετικά πρόσφατο παρελθόν. Είμαι ηλικιακά έξω από τα 50. Εχω ζήσει τον ομοφυλοφιλικό χώρο πάρα πολύ καλά, από πολλές πλευρές. Και δεν δέχομαι από κανένα παπα Θερμό να με κοροϊδεύει ότι δεν είναι πάθος, άσχετα που μπορεί να μην ευθύνομαι εγώ απόλυτα που το απέκτησα. Μπορεί να είναι έμφυτο, αλλά αν του δώσεις τροφή θεριεύει. Στο πάθος αυτό κυριαρχεί ο δαίμονας με τόσο απόλυτο βαθμό που δεν μπορώ να σας το περιγράψω. Και παίρνει διάφορες όψεις, είναι Λερναία Ύδρα και Πρωτέας ταυτόχρονα. Δεν τα λέω για να απογοητεύσω, τα γράφω για να δείξω ότι η μετάνοια θεραπεύει τα πάντα, όχι με την έννοια ότι ο γκέι θα γίνει στρέιτ, αλλά με την έννοια ότι ο γκέι θα πάψει να έχει την ανάγκη της σεξουαλικής επαφής και της εφάμαρτης σχέσης. Ό,τι δηλαδη έγινε με τον μακαριστό πατέρα Σεραφείμ Ρόουζ.

Συγγνώμη, αλλά βλέποντας τη μορφή του παπα-Θερμού τι βλέπετε; Μόνο εγώ το βλέπω; Πάντως, σε αυτό τον άνθρωπο, μόνο και μόνο από τη μορφή του, δεν θα πήγαινα για εξομολόγηση και πνευματική καθοδήγηση ΠΟΤΕ!

Ό,τι καλό κάνει ένας διακριτικος πνευματικός, το γκρεμίζει ένας τέτοιος άνθρωπος. Σκεφτείτε τι παπάδες εκπαιδεύει στην Εκκλησιαστική Ακαδημία. Ειδικά νέα παιδιά χωρίς σταθερό πνευματικό υπόβαθρο...
Προχτές μου έλεγαν για την υπεροπτική συμπεριφορά στον δημόσιο χώρο ενός άλλου πασίγνωστου παπά και ψυχίατρου, εξίσου φιλόδοξου με τον Θερμό, με ισχυρή παρουσία σήμερα στην Εκκλησία της Ελλάδος...
Και δεν είναι τυχαίο που όλοι αυτοί βρήκαν αποκούμπι στον κατά τα άλλα παραδοσιακό, αλλά αναλφάβητο στα θεολογικά, αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο. Είτε μητρόπολη Θηβών, είτε Αρχιεπισκοπή.

Οσοι ξέρετε αγγλικά, ακούστε αυτή τη διάλεξη ενός εξαιρετικού ορθόδοξου ιερέα της Αμερικής, του πατρός Josiah Trennham, από Καλιφόρνια. Για την όλη ιστορία του κινήματος LGTB και τον βαθύτατα αντιχριστιανικό του χαρακτήρα.

Αν ο παπά Θερμός δεν μπορεί να τα δει αυτά, τότε είναι θεόστραβος πνευματικά, είναι ένας άδειος αριστεροχριστιανός, βάζοντας μία οικογενειακή αριστερή παράδοση πάνω από τον Χριστό...Δεν ξέρω ο ίδιος που θα πάει πεθαίνοντας, αλλά δεν έχει ΚΑΝΕΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑ να στείλει άλλους στην Κόλαση. Επιτέλους, ποιος νομίζει ότι είναι;;;

Και μη νομίζετε ότι ανήκω σε κανένα "φονταμενταλιστικό" κύκλο παπα Σαράντου κλπ. Απλά, είμαι ένας αμφί χριστιανός που ξέρει τι του συμβαίνει και δεν γουστάρει ψευτοσωτήρες αριστεροχριστιανούς παπάδες...

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τη δημοσίευση του σχολίου μου.

Γ.

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ευχαριστώ που το αναρτήσατε το σχόλιό μου. Ελπίζω να βοηθηθεί κανένα παιδί που ταλαιπωρείται από το πάθος. Υπάρχει δαιμόνιο εδώ, σας το ξαναλέω και να το πιστέψετε.

Για να μην παρεξηγούμεθα, μην περιμένετε εσείς οι γκέι να γίνετε στρέιτ. Μην πιστέψετε αν σας το πει κανείς σούπερ-ορθόδοξος. Δεν θα γίνει και μην ταλαιπωρείτε τον εαυτό σας με αυτή την ιδέα, δεν σας χρειάζεται. Αλλά μπορείτε να ζήσετε με εγκράτεια και στο τέλος, αν το θέλει ο Θεός, να το πάρει το πάθος. Αλλά αυτό δεν είναι στο χέρι σας.

Η συμβουλή μου, από πείρα: Βρείτε ένα καλό και σπλαχνικό πνευματικό, με αγάπη και διάκριση, και κάνετε υπακοή σε αυτόν και θα σωθεί η ψυχή σας. Μην σας κοροϊδεύουν Φάροι και Θερμοί, είναι οι ίδιοι μπερδεμένοι μέσα τους (το ανατανακλά η μορφή τους το μέσα μπέρδεμα...). Ας τους κρίνει αυτούς ο Θεός, αλλά δεν έχουν κανένα δικαίωμα να στέλνουν νέα παιδιά στην Κόλαση, για να ικανοποιηθεί το υπερεγώ τους. Ένα διακριτικό πνευματικό χρειάζεστε, και ας μην είναι φίρμα, μπορεί να είναι και στην ενορία σας ή στη γειτονική ενορία. Ρωτήστε, ψάξτε, μάθετε. Όχι σούπερ ορθόδοξο, ούτε νεο-ορθόδοξο, απλά Ορθόδοξο πνευματικό. Υπάρχουν τέτοιοι...

Υπακοή στον πνευματικό, υπομονή, επιμονή, ταπεινή προσευχή και όλα θα πάρουν τον δρόμο τους. Και να πέσετε, ξανασηκωθείτε, χίλιες φορές πέφτετε, χίλιες να ξανασηκωθείτε. Αλλά παιδιά, γκέι και αμφί φίλοι, μακριά από ξιπασμένους πνευματικούς απατεώνες, μεταμοντέρνους ιεροεξεταστές, μεγαλοπαπάδες ψυχοτέτοιους. Θέλουν τα δικά τους σακιά να τα φορτώσουν στην πλάτη σας. Μην σας κοροϊδεύουν, ΔΕΝ ΑΓΑΠΑΝΕ ΕΣΑΣ, ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥΣ ΑΓΑΠΑΝΕ...

Αυτά τα ολίγα και καλά Χριστούγεννα.

Ένας αμφί χριστιανός, που κάνει τον μικρό αγώνα του.
Γ.

Ανώνυμος είπε...

Aγαπητέ ανώνυμε, πολλοί πρώην γκέι κατάφεραν με τη βοήθεια του Θεού, όχι μόνο να γίνουν στρέιτ αλλά και να παντρευτούν. Τα αδύνατα στους ανθρώπους είναι δυνατά για τον Θεό.
Δεν είναι "σούπερ-Ορθοδοξία" αυτό, ούτε παριστάνει κανείς εδώ τον "σούπερ-Ορθόδοξο" και το λέει, (όλοι τα χάλια μας έχουμε), αλλά είναι πραγματικά γεγονότα.

Δείτε π.χ. αυτό (αξίζει να το διαβάσουμε):
Πώς ένας ηγέτης των «gay δικαιωμάτων» έγινε straight
http://www.katanixis.gr/2017/02/gay-straight.html

Καταλαβαίνω τη δυσκολία του πράγματος, και ότι προφανώς καθένας είναι μια διαφορετική περίπτωση, αλλά ακριβώς γι΄αυτό, δεν χρειάζεται απόλυτος λόγος σε αυτά τα θέματα.
Με κάθε καλή πρόθεση και αγάπη το λέω.
Καλή δύναμη στον αγώνα σας, και Καλά Χριστούγεννα.

Ανώνυμος είπε...

Καλά όλα αυτά που γράφει ο αγαπητός αδελφός, χαίρομαι για τον αγώνα που κάνει και που έχει το θάρρος να λέει τα πράγματα με το όνομά τους και του εύχομαι τα καλύτερα, αλλά ... αυτό το σχόλιο περί δήθεν "φονταμενταλιστικών" κύκλων π. Σαράντη σε τι χρειαζόταν; Μαζί με τα ξερά να καούν και τα χλωρά δηλαδή;

Ανώνυμος είπε...

Το "φονταμενταλιστικός" το έβαλα σε εισαγωγικά, όπως είδατε. Δεν ασπάζομαι απαραίτητα την άποψη αυτή, αλλά επειδή κυκλοφορεί ως άποψη το έγραψα, για να αντικρούσω εκ των προτέρων την τυχόν "ταμπελίτσα".
Ζητώ συγγνώμη αν σκανδαλισα κάποιους.
Γ.

Ανώνυμος είπε...

Ναι, αλλά η "ταμπελίτσα" πήγε σε κάποιον άλλον, που μάλιστα αγωνίζεται πολύ σε μια εποχή όπως η δική μας, που όλα κλονίζονται. Η αλήθεια είναι πως τρόμαξα όταν διάβασα την παρατήρησή σας, δεν γνώριζα ότι κυκλοφορεί μια τέτοια "φήμη". Δεκτή η συγγνώμη σας, και πάλι σας εύχομαι καλή δύναμη και καλά κι ευλογημένα Χριστούγεννα

Ανώνυμος είπε...

Κάποιες από τις "προσωπικότητες" που παρήλασαν κατά καιρούς από την "ποιοτικότατη" εκπομή "ΣΤΑ ΑΚΡΑ" της κας Φλέσσα, η οποία, κατά τα άλλα, παρουσίασε στην πρωτεύουσα το βιβλίο "ΕΛΞΗ ΚΑΙ ΠΑΘΟΣ" : π.Φιλόθεος Φάρος, Χρυσόστομος Σταμούλης, Δ.Καραγιάννης ,Μίμης Ανδρουλάκης, Πάνος Νικολόπουλος...
https://www.youtube.com/watch?v=7JwCMJLx42M: η επιεικώς κατάπτυστη εκπομπή με τον π.Φιλόθεο Φάρο να συνηγορεί με ευτελέστατα "επιχειρήματα" υπέρ των προγαμιαίων σχέσεων.
Κατά τα άλλα η εκπομπή της κας Φλέσσα αποτεελί "εξαίρεση και όαση" κατά τον π.Βασίλειο Θερμό, όπως δήλωσε στην αρχή της επίμαχης εκπομπής(βλέπε εδώ https://www.youtube.com/watch?v=XkKhJFONuUA) απευθυνόμενος στην κα Φλέσσα...
Λ.Ν.

Ανώνυμος είπε...

Την παρούσα ανάρτηση τη βρίσκω συγκλονιστική, είναι μαρτυρία ενός παθόντος αλλά μετανοημένου ανρθώπου με οξεία όραση στη σύγχρονη πνευματική ομίχλη που επικρατεί, είναι ρεαλιστική και διδακτική. Ευχαριστώ τον κύριο που την ανάρτησε σε ένα τέτοιο πλουραλιστικό ιστολόγιο και στην ιστορία αυτής της ανάρτησης συρράπτω ένα απόσπασμα του καθηγητή και δασκάλου μου κ.Κουντουρά με τίτλο: Η conflict θεώρηση των δύο φύλων που αποδυκνύει το σκεπτικό του γράφοντος:

Όντως, μεγάλη η δύναμη του πάθους! Την αισθανόμαστε όλοι.Δεν υπάρχει άνθρωπος απαθής.Τη βίωσε και τη βιώνει συχνά ο άσωτος εαυτός του καθενός, δεχόμενος τις αλλεπάλληλες επιθέσεις και σε περίπτωση πραγμάτωσης της δύναμης του πάθους κάθε μορφής, συμπεριλαμβανομένης και της ισχυρής δύναμης του πάθους αλλαγής διάθεσης φύλου,μετά κάθε είδους φευγαλέα χιμαιρική απόλαυσή του, αφήνει κατάλοιπη στυφή «γεύση»...Συντρίβει και εκφυλίζει κάθε έννοια ανθρώπινης αξιοπρέπειας. Καταρρακώνει κάθε ίχνος ελευθερίας.Καταντά τους εαυτούς μας δουλικά του σαδιστή που φέρει την επωνυμία «ψεκτό πάθος»! Είναι ένας «ἀλλόκοτος καὶ δύσερως ἔρως» (άγιος Γρηγόριος Παλαμάς) που μας αλλοτριώνει και μας παραμορφώνει γιατί ως δουλικά του μας απομακρύνει, μεταξύ άλλων, από τον Κύριο.
Θεωρώ ότι γεννηθήκαμε για να πέφτουμε αλλά και να σηκωνόμαστε ζητώντας λύτρωση για επαναφορά στην αναφερόμενη φυσιολογική ομάδα controls όπως την έπλασε ο Δημιουργός και Λυτρωτής του κόσμου. Εντούτοις, όταν υφίσταται παρατεινόμενη παθολογική συμπεριφορά αλλαγής φύλου με τις αναφερόμενες «νευροεκφυλιστικές αποπτωτικές συνέπειες» (για περισσότερα όσον αφορά τον ιατρικό όρο απόπτωση δες βιβλίο Διαμορφούμενα Α..., σελίδα 32) τότε επιβάλλεται η εφαρμογή μεθόδων επαναφοράς στη φυσιολογία της σεξουαλικής ενόρμησης. Δύσκολο επιχείρημα, κανείς δεν το αμφισβητεί, αλλά σωτηριώδες, λυτρωτικό ιδιαίτερα σε αυτούς που πεισματικά αντιστέκονται να πάρουν τον αναστάσιμο δρόμο της επιστροφής που ελευθερώνει. Η πραγματική ελευθερία της καρδιάς επιτυγχάνεται όταν κανείς αντιδρά με σκοπό την μεταμόρφωση των παθών και δεν υποχωρεί στις παθολογικές απαιτήσεις τους. Το τρένο τρέχει ελεύθερα πάνω στις σιδηροτροχιές και όχι όταν εκτροχιάζεται.
Για να μην φανεί ότι η παρούσα γραφίδα παίρνει εδώ «χαρακτήρα κηρύγματος», τονίζεται ότιοι λειτουργίες του εγκεφάλου, όπως η βούληση και το συναίσθημα, ως πράξεις, ελέγχονται και οριοθετούνται από ανώτερες φλοιικές λειτουργίες του εγκεφάλου ώστε να υφίσταται ισορροπία .
Σε αυτήν τη συνάφεια μερικοί ηχο-στίχοι υπογραμμίζουν τα ακόλουθα που θεωρώ ότι οδηγούν στη λύση που προέρχεται Άνωθεν:
….Μαζί του κάνω μια ευχή:
Θέ μου μεταμόρφωσε τα πάθη!
Αλλά τέτοια ευχή
θέλει πάλη σκληρή...
Έχουν δύναμη, δύναμη τα πάθη!
Μόνο, Θέ μου, Εσύ
μεταγγίζεις πνοή
κι αγιάζεις, εξαγνίζοντας τα πάθη!
Έτσι η σάρκινη ορμή
να μετατραπεί μπορεί
σ’ έρωτα αγνό γεμάτο ζέση
που νικάει τη φθορά!...
«Έρως έρωτα νικά»
κι όλα, Θέ μου, νά ‘ναι ολόφωτα!
Την πραγματική ελευθερία της καρδιάς την βιώνει κανείς αγιάζοντας και εξευγενίζοντας τα πάθη του.Δύσκολο εγχείρημα με συνοδό βαρύ τίμημα, αλλά λυτρωτικό με θετικό προσωπικό και διαπροσωπικό αντίκτυπο που σηματοδοτεί την αρμονική συμβίωση και ισορροπία της κοινωνίας του ξενιστή.
Σας ευχαριστώ, Όλγα Γουβιέλου,Θεολόγος- Μουσικολόγος.