Κυριακή 12 Νοεμβρίου 2017

Φωνή λαού οργή Θεού

ΣΟΚ: Φώναζαν ανάξιος σε Πατριάρχη και Εψηφισμένο Επίσκοπο!

antioxeias1.jpg

Την έντονη αποδοκιμασία του ποιμνίου αντιμετώπισε πριν από λίγο, ο Πατριάρχης Αντιοχείας  Ιωάννης στο Λίβανο.
Συγκεκριμένα κατά την είσοδο του Πατριάρχη Ιωάννη στον Ναό της Παναγίας του Μπαλαμάντ, πιστοί φώναζαν στα αραβικά "ΑΝΑΞΙΟΣ" τόσο για τον ίδιο όσο και για τον εψηφισμένο Επίσκοπο Ιωάννη Τάπμπας.

Οι αποδοκιμασίες ανέβαλαν την τελετή ομολογίας πίστεως κατά τον Εσπερινό που τελέστηκε, πριν την αυριανή χειροτονία του εψηφισμένου Επισκόπου Ιωάννη.
Πληροφορίες της Romfea  αναφέρουν ότι ο λόγος των αποδοκιμασιών, υπήρξε η απόφαση του Πατριάρχη να "εξορίσει" στον Άγιον Όρος τον αγαπημένο  μας   Γέροντα Παντελεήμονα Φάραχ Καθηγούμενο της Χαματούρα για δύο χρόνια!!
πηγή
Ας θυμηθούμε λίγο ποιος είναι ο πατήρ που διώκεται από τον δεσποτικό κατεστημένο !
Ο Γέροντας Παντελεήμων της Χαματούρας: Ένας κρυμμένος θησαυρός ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ.

Αποτέλεσμα εικόνας για βιβλιο για τον αγιο παισιο απο τον παπα ΙΣΑΑΚΓνωρίζεται ένα από τα καλύτερα βιβλία που γράφτηκαν ποτέ για τον άγιο Γέροντα Παΐσιο .Αυτό δεν είναι τυχαίο αφού ο Γέροντας Ισαάκ συγγραφέας του βιβλίοιυ  ήταν πνευματικό παιδί του Αγίου Γέροντα Παΐσιου και μέλος της συνοδείας του. Όλοι ξέρουμε ότι ο άγιος Γέροντας Παΐσιος είναι ίσως η μεγαλύτερη φυσιογνωμία του Ορθόδοξου Κόσμου του 20 ου αιώνα μετά τον Άγιο Νεκτάριο.

Ο Γέροντας Ισαάκ ,Λιβανέζος τη καταγωγή που έζησε κοντά στον Γέροντα Παΐσιο ήταν ένας χαρισματικός γέροντας και είχε διορατικότητα που του είχε μεταλαμπαδεύσει ο Γέροντας Παΐσιος..
 Για αυτό και ο ίδιος είχε δικά του πνευματικοπαίδια από τους οποίους ένας εξ αυτών ήταν και ο σημερινός Γέροντας Παντελεήμων, που είναι ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής της Κημοίσεως της Θεοτόκου στο Όρος Χαματούρα του Λιβάνου.
Ο Γέροντας Παντελεήμων που κατάγεται από τον Λίβανο, ζώντας ως μοναχός στο Άγιον Όρος κάτω από την πνευματική καθοδήγηση των δύο αυτών μεγάλων ανδρών της σύγχρονης Ορθοδοξίας, προικίστηκε με πολλά χαρίσματα. Κατά την διάρκεια της παραμονής του στο Άγιον Όρος, οραματίστηκε ένα άγνωστο τότε άγιο από την πατρίδα του, με το όνομα Ιάκωβος. Ο άγιος αυτός, ζήτησε από τον τότε Ιερομόναχο Παντελεήμων, να επιστρέψει στο Λίβανο και να ξανακτίσει το κατεστραμμένο μοναστήρι της Θεοτόκου στο Όρος Χαματούρα, όπου διέμενε και που είχαν καταστρέψει οι Μαμελούκοι κατά τον 13ο αιώνα.



Ο Άγιος Ιάκωβος, από διάφορες εμφανίσεις, φανέρωσε επίσης στον Ιερομόναχο Παντελεήμων τα μαρτύρια και τον τραγικό αποκεφαλισμό που υπέστη από τους Μαμελούκους κατά αυτή την περίοδο..
Ο Ιερομόναχος Παντελεήμων, ανάφερε αυτούς τους οραματισμούς και εμφανίσεις του Αγίου Ιακώβου, στο Πνευματικό του Πατέρα, τον Γέροντα Ισαάκ, ο οποίος κατάλαβε αμέσως ότι αυτά τα μηνύματα ήταν Θεόσταλτα, και παρότρυνε τον Πατέρα Παντελεήμων, να κάνει το θέλημα του Αγίου και να επιστρέψει στο Λίβανο

Έτσι, μετά την κοίμηση του Γέροντα Παΐσιου, και την επακόλουθη κοίμηση του πνευματικού του πατέρα, Γέροντα Ισαάκ, ο Γέροντας Παντελεήμων, επέστρεψε στο Λίβανο στα τέλη της δεκαετίας του 1990, παίρνοντας μαζί του τις ευλογίες και τη χάρη των δύο αυτών πνευματικών ανδρών.

. Το μοναστήρι της Θεοτόκου στο Όρος Χαματούρα, είναι κτισμένο μέσα σε μια σπηλιά, σε μια απότομη πλευρά του ψηλού βουνού, και μοιάζει σαν αετοφωλιά.. Κοιτάζοντας το κάποιος, δεν μπορεί παρά να αναρωτηθεί πως άνθρωποι μπόρεσαν να κτίσουν εκεί μοναστήρι αφού η περιοχή είναι δύσβατη και ο μόνος τρόπος να ανέβει κανείς στο μοναστήρι είναι ένα απότομο και ανηφορικό μονοπάτι. Για να φθάσει κάποιος μέχρι το μοναστήρι, χρειάζεται πολύ πίστη και γύρο στα 50 λεπτά της ώρας πεζοπορία, αφού πρώτα διασχίσει τον ποταμό Κατήσια που ρέει στη κοιλάδα με το ίδιο όνομα.

. Όταν ο Γέροντας Παντελεήμων έφθασε στο μοναστήρι, το βρήκε κατεστραμμένο και ερειπωμένο.. Αυτός και η μικρή του συνοδεία, άρχισαν αμέσως δουλειά για να ξανακτιστεί και να επαναλειτουργήσει η Μονή, μετά από 7 αιώνες σιωπής. Δέκα χρόνια έχουν περάσει από τότε και Μονή όχι μόνο ξανακτίστηκε, αλλά έχει γίνει το πνευματικό κέντρο των ορθοδόξων της περιοχής. Ένα Άγιο Όρος, έξω από το Άγιο Όρος. Ο Γέροντας Παντελεήμων, έχει μετατρέψει τη Μονή σε φάρο Ορθόδοξου Φωτός.. Χιλιάδες κόσμος τρέχει κοντά του, όχι μόνο για εξομολόγηση, αλλά και για να γνωρίσει την γνήσια Ορθοδοξία. Ο Γέροντας Παντελεήμων με τη σειρά του εργάζεται ακούραστα μαθαίνοντας στους νέους την βυζαντινή αγιογραφία, τη βυζαντινή μουσική, και την ελληνική γλώσσα.

Η ευλογημένη Συνοδεία του


Σήμερα το μοναστήρι της Θεοτόκου στο Όρος Χαματούρα έχει γίνει πόλος έλξης κυρίως για την νεολαία όχι μόνο της περιοχής αλλά και από τις τέσσερις γωνιές του κόσμου που τρέχει στο δύσβατο αυτό μοναστήρι, για να πάρει την ευλογία και την μεγάλη αγάπη του χαρισματικού αυτού Γέροντα.. Οι μοναχοί αυξάνονται χρόνο με το χρόνο, και έτσι αυξάνεται και η μεγάλη προσφορά της Μονής στον κόσμο..

Ο Γέροντας Παντελεήμων είναι ένας κρυμμένος θησαυρός της Ορθοδοξίας που εργάζεται μέσα στην αφάνεια προσφέροντας αληθινή αγάπη και αληθινή Ορθοδοξία σε όλο το κόσμο.. Μέσω του Γέροντα Παντελεήμων, η χάρης του Θεού, του Γέροντα Παΐσιου, και του Γέροντα Ισαάκ, εξακολουθεί να λειτουργεί και να είναι ζωντανή σε αυτή την απόμερη γωνιά του Λιβάνου.
Εεε θάφηνε ο διάολος έτσι τα πράγματα…;; ας θυμηθούμε τον π.Ιωαννη τον Ρωμανίδη :"Τώρα ο διάβολος κάνει διακοπές, γιατί το έργο του το έχουν αναλάβει οι επίσκοποι"


Το τροπάριο του Αγίου Παϊσίου ,ψάλει η χορωδία της μονής Χαματούρα

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Γουστάρω αναρχοκατάσταση ......!