Παρασκευή 17 Νοεμβρίου 2017

Καρδιές για Όλους

To act4Greece στηρίζει την καμπάνια του Ιδρύματος Coeurs pour Tous (ιδρύθηκε το 1998 από τον καρδιοχειρουργό, Καθηγητή Αυξέντιο Καλαγκό) για την κάλυψη εξόδων χειρουργικών επεμβάσεων για άπορα παιδιά με συγγενή καρδιοπάθεια

Καρδιές για Όλους

Ας ξεκινήσουμε και πάλι από τα δεδομένα.


Πρώτα, πρώτα ένα στοιχείο για όλο τον Κόσμο: 7.000.000 παιδιά στον κόσμο έχουν ανάγκη από εγχείρηση ανοιχτής καρδιάς.

Ένα στοιχείο για τα δικά μας: Μόνο στην Ελλάδα, κάθε χρόνο, γεννιούνται 800 έως 1.000 παιδιά με καρδιοπάθεια. Από αυτά, το 1/3 -κυρίως νεογνά- χρήζουν άμεσης καρδιοχειρουργικής επέμβασης. Με δεδομένο ότι το 35% των παιδιών στη χώρα μας είναι ανασφάλιστα, η ανάγκη κάλυψης των εξόδων για τις απαιτούμενες επεμβάσεις είναι επιτακτική.
Έτσι, το γενικό μότο: 7.000.000 λόγοι γέννησαν την ανθρωπιστική δράση του ιδρύματος Coeurs pour Tous (Καρδιές για Όλους) δεν είναι καθόλου τυχαίο…



Το Ίδρυμα Coeurs pour Tous, με ανθρωπιστικό και μη κερδοσκοπικό χαρακτήρα, ιδρύθηκε το 1998 από τον καρδιοχειρουργό, Καθηγητή Αυξέντιο Καλαγκό, με έδρα τη Γενεύη, και μέχρι σήμερα έχει υποστηρίξει περισσότερα από 17.000 παιδιά παγκοσμίως. Το 2015, η ανθρωπιστική δράση του Ιδρύματος επεκτάθηκε στην Ελλάδα, με τη δημιουργία του παραρτήματος «Coeurs pour Tous Hellas» ανοίγοντας τις πόρτες του στη, δοκιμαζόμενη από την οικονομική κρίση, ελληνική κοινωνία.

Στην Ελλάδα του σήμερα, ο καρδιοχειρουργός Αυξέντιος Καλαγκός και οι συνεργαζόμενοι Έλληνες καρδιολόγοι και καρδιοχειρουργοί, απαντούν με την προσφορά του έργου τους, όποτε χρειάζεται, στις προσδοκίες των άπορων ασθενών παιδιών με καρδιοπάθεια. Επίσης, το ίδρυμα αναλαμβάνει τη χρηματοδότηση των νοσηλίων για τις απαιτούμενες επεμβάσεις, των ιατρικών εξετάσεων και των εξόδων επεμβατικής καρδιολογίας.

Το act4Greece αγκαλιάζει τη δράση Καρδιές για Όλους -από 09.11.2017 έως 09.05.2018- με σκοπό τη συγκέντρωση ποσού 100.000 ευρώ, για να καλυφθούν οι δαπάνες για την αρωγή 9-10 άπορων και ανασφάλιστων παιδιών με συγγενή καρδιοπάθεια.
πηγή

1 σχόλιο:

Ευλαλία είπε...

Τα μάτια είναι ο καθρεφτης της ψυχης..