Σάββατο 18 Νοεμβρίου 2017

Η "κολοτούμπα" του μητροπολίτη Φθιώτιδος Νικολάου!

Παρά τις απειλές του, υποδέχθηκε μια χαρά τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ! 

Αυτοί οι Επίσκοποι -οι υποστηριχτές του κακόδοξου  Πατριάρχη- μας ζητούν να τους έχουμε ...εμπιστοσύνη!!! 
 
Μητροπολίτης Φθιώτιδος Νικόλαος, από συνέντευξη του εδώ:
Δεν υπάρχει καμία περίπτωση να επικρατήσουν κάποια ακραία φαινόμενα. Παντα υπάρχουν οι νευρωτικοί, αυτοί που θέλουν το αυστηρό, το ακραίο, που υβρίζουν τον Πατριάρχη, υβρίζουν τον Αρχιεπίσκοπο, όταν πει κατι που δεν τους συμφέρει, αλλά είναι μια χούφτα άνθρωποι και έχουν προβλήματα ψυχολογικά”.

Επειδή κουραστήκαμε να βλέπουμε τέτοιες "πονηρές" δηλώσεις από ιεράρχες που (νομίζαμε) ότι είναι παραδοσιακοί (ή τουλάχιστον αυτό παριστάνουν), και επειδή αρκετά τους ανεχθήκαμε να μας χαρακτηρίζουν "νευρωτικούς", "αυστηρούς", "ακραίους" και με "ψυχολογικά προβλήματα" επειδή "δεν μας συμφέρει" ... (λες και έχουμε προσωπικό όφελος όταν ξεπουλάνε την ορθοδοξία)

ΔΕΙΤΕ (εδώ, εδώ) τι δήλωνε ο μητροπολίτης Φθιώτιδος Νικόλαος (01 Οκτωβρίου 2017) για όσους βουλευτές ΨΗΦΙΣΟΥΝ το νομοσχέδιο αλλαγής φύλου:

  "Παρακαλώ όσοι εκ των πολιτικών έχουν τέτοια φρονήματα να μην μπαίνουν στο κατώφλι των Εκκλησιών να μας κοροϊδεύουν, να μας εξαπατούν για να αρπάξουν την ψήφο μας και μετά να τραβούν από μέσα την ψυχή μας. Τι τους θέλουμε;"



Στο ίδιο κήρυγμα, πραγματικά "πανέξυπνα" είπε:
"Να έχετε εμπιστοσύνη στην Ιεραρχία. Εργάζεται
Και όλοι οι Μητροπολίται αγωνίζονται
Να μην παρασύρεστε από τα ψέματα εκείνων που θέλουν να δημιουργούν εντυπώσεις, αλλά κι εσείς μαζί να αγωνίζεστε και να κάνετε τι καθήκον σας. 
Να ακολουθείτε την Εκκλησία. Δεν θα προδώσει η Εκκλησία"


Έντεχνα ταυτίζει την "Ιεραρχία" (=δεσποτάδες) με την "εκκλησία" (σιγά μην το καταλάβουν τα κουτορνίθια). Είναι ρητορική που επαναλαμβάνουν τελευταία 2-3 χρόνια όλοι σχεδόν οι δεσποτάδες: 
Μην μιλάτε, μην αντιδράτε, να μας έχετε "εμπιστοσύνη"!!
(το πόσο "εργάζονται" στην Ιεραρχία το γνωρίζουμε ... υπερκόπωση θα πάθουν από τα "λαμπρά" συλλείτουργα, τις διαμονές στα κυριλέ ξενοδοχεία, και τα δείπνα, αλλά και τα δώρα, τι άγχος κι αυτό, τι δώρο να πάνε όταν εορτάζει κάποιος δεσπότης!). 

Όσο για το αν "αγωνίζονται" ... 
ατελείωτα τα κείμενα τους ενάντια στον οικουμενισμό και στην (ψευδο)Σύνοδο της Κρήτης ε;  Τα είδατε!! (αν τα δείτε να μας το πείτε...)
Λίγες βδομάδες μετά, ήταν η δοξολογία της 28ης Οκτωβρίου
η τραγελαφική συνέχεια εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια: