Δευτέρα 23 Οκτωβρίου 2017

ΤΑ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΑ ΣΑΣ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΙ ΝΑ ΤΑ ΑΝΕΧΟΜΑΣΤΕ

Όταν σου έχει γίνει έμμονη ιδέα να κατηγορείς την εκκλησία...! Νεολαία του Σύριζα , γεννήθηκες χωρίς φύλο και σου το όρισε η εκκλησία; Έλενξε πρώτα το μυαλό σου αν δουλεύει μπας και βρεις τι όρισε η φύση για σένα!

Δεν είναι θέμα μυαλού. Είναι ένα θλιβερό ξέσπασμα των απωθημένων τους, των χρόνιων κομπλεξικών συνδρόμων, 
που ζητάει καθημερινά την επιβεβαίωση των ήδη ξεπερασμένων αντιλήψεων και θέσεων. 

Ότι δεν κατόρθωσαν οι παλιοί κομουνιστοσυμμορίτες, το πλασάρουν οι νεολαίοι τους, όντας τυφλά και άτολμα άτομα, σε μια περίοδο πλήρους σήψης και βρωμιάς. 

Τι να πει κανείς για νέα παιδιά, που σέρνονται πίσω από τα φαντάσματα του παρελθόντος. 
Και θέλουν λέει την πρόοδο...


Υ.Σ.Παρεπιπτώντως,το πιόνι που πέφτει συμβολίζοντας την Εκκλησία είναι του βασιλιά και άν χάσεις το πιονι του βασιλιά έχασες το παιχνίδι... Άκυροι ακόμη κι εδώ...

 τοστειλε το mail

5 σχόλια:

Μαρία Π. είπε...

Τι να πεις σε κάποιους ανθρώπους;Και μήπως αν πεις υπάρχει περίπτωση να καταλάβουν; Όταν δεν μπορούν να εννοήσουν τα στοιχειώδη, ότι δεν είναι δυνατόν (με βάση όλη αυτή την πολυπλοκότητα και το σχέδιο στην δημιουργία), να είμαστε μια τυχαία πιθανότητα, σε ένα τυχαίο πλανήτη, σε ένα τυχαίο Σύμπαν.. όταν δεν "βλέπουν" και δεν "ακούνε" ενώ τα πάντα φωνάζουν, και τα πάντα διδάσκουν, από τα πιο απλά μέχρι τα πιο σύνθετα.. ακόμα και οι μορφές των ζώων απεικονίζουν ανθρώπινες πνευματικές καταστάσεις, οι εναλλαγές του καιρού, ψυχικές καταστάσεις, οι ανθρώπινες σχέσεις ζευγαριού, πατέρα-παιδιού, φίλων, ή δούλων, απεικονίζουν επίπεδα προσέγγισης του Θεού, τα λουλούδια και τα αγκάθια, τις αρετές και τα πάθη, η "αγαθή γη" την καθαρή καρδιά, που ακούει τον Λόγο και τον δέχεται και βλαστάνει εκατονταπλάσια, και τόσα άλλα. Η αλήθεια όμως είναι κρυμμένη.
Ο Κύριος πάντα μιλούσε με παραβολές για να καταλαβαίνουν μόνο όσοι τους έχει δοθεί αυτό άνωθεν. Γιατί; Είναι και αυτό ένα ακόμα μεγάλο μυστήριο ανάμεσα σε όλα τ΄άλλα. Τίποτα δεν γνωρίζουμε.. Ελάχιστα και αυτά "ως εν κατόπτρω αινιγματωδώς".. Που οφείλεται τελικά η πίστη; Στην αγαθή προαίρεση;Ούτε μόνο σε αυτό μπορούμε να το περιορίσουμε.."Ουδεις δυναται ελθειν προς με εαν μη ο πατηρ ο πεμψας με ελκυση αυτον". Μεγάλα μυστήρια που διαδραματίζονται στο πνευματικό παρασκήνιο, ανάμεσα στον Θεό και την ανθρώπινη ψυχή, που ο Θεός την προγνωρίζει προ καταβολής κόσμου, και εμείς βλέπουμε εκ του αποτελέσματος την εκλογή της.
Ο Θεός επέτρεψε να υπάρξουν όλες οι καταστάσεις για να "πάρει θέση" η κάθε ψυχή.
Η αθεϊα είναι ίσως από τις χειρότερες. Θα μπορούσα να πω (και ας μην θεωρηθεί ακραίο), ότι με βάση μια κλίμακα από το 0 μέχρι το 100, που στο μηδέν θα εννοήσουμε ένα "άγραφο χαρτί" και στο 100 τον Άγιο, αν πάμε στην αρνητική του πλευρά δηλ. από το 0 μέχρι το -100, εκεί στην κορυφή (μάλλον στον πάτο), ίσως να μην βρίσκεται ο "μεγαλύτερος δαιμονισμένος" γιατί ίσως ακόμα και αυτός μέσα από την κατάστασή του έχει κάποιες ελπίδες να αηδιάσει με τον εαυτό του και να μετανοήσει.. Ίσως ο πιο απομακρυσμένος από τον Άγιο (από το +100), και ο πιο δύσκολος να μεταστραφεί να είναι ο "άγιος άθεος" (με αρνητικό πρόσημο), δηλ. ο "ηθικός άθεος", ο "άμεμπτος", ο δίκαιος, ανιδιοτελής, που θυσιάζει τη ζωή του για τους άλλους, "για να αλλάξει ένα κόσμο που δεν θα χαρεί". Είναι χαρακτηριστικό αυτό που λένε ότι δεν έχει αξία ο χριστιανισμός γιατί αποβλέπει σε "μελλοντική επιβράβευση" (αυτό έλεγε και ο Καζαντζάκης) ενώ η αληθινή ηθική και η αληθινή δικαιοσύνη και η μόνη που έχει αξία, είναι αυτή που δεν αποβλέπει πουθενά.

Μαρία Π. είπε...

Σήμερα όμως αυτό που ζούμε είναι μια μορφή (προχωρημένης) σήψης της αθεϊας (ίσως ο Θεός επέτρεψε να δούμε το πραγματικό της πρόσωπο μετά την εξαπάτηση τόσων ανθρώπων του 20ου αιώνα από την μαρξιστική θεωρία), που προήλθε από το πάντρεμα του μαρξισμού με τον φροϋδισμό και έδωσε τον γνωστό πολιτιστικό μαρξισμό.
Ο οποίος δεν έχει την βάση του ούτε σε υποτιθέμενη "ηθική δικαιοσύνης" ούτε σε υποτιθέμενη "αναγκαιότητα", ούτε καν σε υποτιθέμενη "λογική"..
Δεν υπάρχει ούτε αρχή ούτε τέλος ούτε ειρμός ούτε κανενός είδους "λογική"..
Δεν διέπεται από αρχές ούτε από κανενός είδους κανόνα.. Είναι ένα απόλυτο, αόριστο "χάος", είναι το "κάνε ότι θες, αυτός είναι ο Νόμος" του φιλοσοφικού σατανισμού, είναι οι θεωρίες των μεγάλων αποκρυφιστών-σατανιστών με φιλοσοφικό ένδυμα.
Και το φοβερό είναι ότι έχει το περιτύλιγμα της "ανθρώπινης ελευθερίας".. όπως ακριβώς γράφει και η αφίσα του ΣΥΡΙΖΑ στην εικόνα.
Η έκφραση "ιδεολογικά σκουπίδια" είναι εννοιολογικά πολύ μικρή για να συμπεριλάβει το περιεχόμενο αυτής της ιδεολογικής εκτροπής που οδηγεί την ανθρωπότητα όχι απλά σε ένα κατώτερο επίπεδο αλλά σε μία "άβυσσο" με την έννοια ότι αυτή η κατάσταση "δεν έχει πάτο" γιατί ο μόνος "κανόνας" και "νόμος" της, είναι ότι "ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ" κανόνας και νόμος ούτε "θεϊκός" ούτε "ανθρώπινος", "ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ" καμία απολύτως αλήθεια, παρά μόνο "ότι νιώθεις".. "ότι νομίζεις".. "ότι σκέφτεσαι" που αλλάζει από την μια στιγμή στην άλλη..
Και αυτό είναι ο ορισμός της ΠΑΡΑΝΟΙΑΣ.

Μαρία Π. είπε...

Δείτε αυτό το άρθρο του Γ.Σταφυλά
https://kostasxan.blogspot.gr/2013/03/blog-post_619.html

[....]
Με τους Χορκχάιμερ, Αντόρνο Φρόμ και Μαρκούζε θεμελιώνεται η αρχική ιδέα του πολιτιστικού Μαρξισμού και μετασχηματίζεται σε θεωρία. Η θεωρία αυτή λέει ότι όπως οι εργάτες καταπιέζονται στον καπιταλισμό, έτσι όλοι οι άνθρωποι καταπιέζονται κάτω από τον χριστιανικό, πατριαρχικό πολιτισμό της Δύσης. Συνεπώς πρέπει να αποδομηθεί ο δυτικός πολιτισμός για να υπάρξει απελευθέρωση. Απελευθέρωση θρησκευτική, ηθική, σεξουαλική, κάθε είδους...
[...]
Στις ΗΠΑ με τον Μαρκούζε πλέον επικεφαλής η σχολή απάντησε στο ερώτημα του ποιό θα είναι το επαναστατικό υποκείμενο του μέλλοντος.
Ο Μαρκούζε ισχυρίστηκε ότι θα είναι ένας συνασπισμός όλων των ομάδων που καταπιέζονται από τον χριστιανικό πατριαρχικό πολιτισμό της Δύσης. Ένας συνασπισμός ομοφυλόφιλων, λεσβιών, Μαύρων, γυναικών και φοιτητών θα ξεθεμελίωνε εκ των έσω τον Δυτικό πολιτισμό.
Αυτός ο συνασπισμός Μαύρων, ομοφυλόφιλων, γυναικών και φοιτητών υπήρξε και ο πυρήνας της εξέγερσης των φοιτητών της δεκαετίας του 60 και ο πυρήνας του κινήματος των χίπυς.
Το Γούντστοκ έγινε κάτω από την επιρροή των «απελευθερωτικών» ιδεών του Μαρκούζε. Χιλιάδες κορμιά αναζήτησαν την απελευθέρωση από τα δεσμά της πατριαρχίας σε μια μαζική συνουσία. Το βιβλίο του Μαρκούζε «Ερως και πολιτισμός» πραγματευόταν την απελευθέρωση του μή παραγωγικού έρωτα και μιλούσε για «πολύμορφη διαστροφή». Σήμερα οι προστατευόμενοι της θολοκουλτούρας και των επαγγελματιών επαναστατών της πορτοκαλί Αριστεράς είναι ακριβώς αυτές οι ομάδες «θύματα», οι καταπιεσμένοι από τον ΔΥΤΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ, γκέι γυναίκες, Μαύροι κ.λ.π... το επαναστατικό υποκείμενο κατά Χέρμπερτ Μαρκούζε...
Από το Γούντστοκ και τις φοιτητικές εξεγέρσεις της δεκαετίας του 60 ξεπηδάει η Νέα Αριστερά. Είναι η πορτοκαλί Αριστερά που πλέον βάζει πρώτη προτεραιότητά της τα διάφορα ποικιλόχρωμά κοινωνικά κινήματα με αίτημα την απελευθέρωση (π.χ. γκέι) και θέτει σε δεύτερη μοίρα τα παραδοσιακά εργατικά αιτήματα.
[....]
Η νεοταξική εξίσωση
Ελεύθερη οικονομία + πολιτιστικός μαρξισμός + πολιτική ορθότητα= Παγκοσμιοποίηση. Αυτή είναι η μαγική εξίσωση της Νέας τάξης. Με απλά λόγια η ιδεολογία της παγκοσμιοποίησης, η ιδεολογία του one world, είναι η ελεύθερη οικονομία (ελεύθερη διακίνηση ανθρώπων, εμπορευμάτων και χρήματος), ο πολιτιστικός Μαρξισμός όπως τον εισηγήθηκε η σχολή της Φρανκφούρτης και η πολιτική ορθότητα που εκφράζεται με την Νέα Αριστερά.
Από αυτήν την εξίσωση διαπιστώνει κανείς και το πως προέκυψε η ανίερη συμμαχία κάποιων «δεξιών» ή νεοσυντηρητικών με την Αριστερά. Ο κόσμος που δεν γνωρίζει την ιστορία του πολιτιστικού Μαρξισμού δεν μπορεί να κατανοήσει πως γίνεται φιλελεύθεροι Δεξιοί και Αριστεριστές να έχουν ακριβώς τις ίδιες θέσεις στα κοινωνικά ζητήματα, να μιλάνε και οι δύο για «ανοχή» και «πολυμορφία».
Η Δεξιά με την υλιστική -οικονομικιστική της αντίληψη, όπως έλεγε ο Αλλαίν ντε Μπενουά, οδήγησε από μόνη της τις δυτικές κοινωνίες στην αγκαλιά του Μαρξισμού, αφού πρώτα απομυθοποίησε κάθε παραδοσιακή αξία... Καμία αντίσταση δεν μπορεί να προβάλει η φιλελεύθερη Δεξιά στην επέλαση του πολιτιστικού μαρξισμού που έχει αλώσει τις Δυτικές κοινωνίες, γιατί δεν έχει το απαιτούμενο ιδεολογικό βάθος, αντιθέτως έχει αποκηρύξει τις παραδοσιακές αξίες έχει αποδεχτεί τους όρους ψυχιατρικοποίησης της πολιτικής, όπως τους εισήγαγε η σχολή της Φρανκφούρτης..

Μαρία Π. είπε...

Το άρθρο του Γ.Σταφυλά στέκεται μόνο στην επιφάνεια των πραγμάτων, αυτό δηλ. που καταλαβαίνουμε όλοι σαν "πολιτιστικό μαρξισμό".
Το βάθος αυτής της ιδεολογικής εκτροπής φαίνεται καλύτερα σε αυτό (όποιος θέλει ας το διαβάσει για να καταλάβει το σατανικό υπόβαθρο και που οδηγείται η ανθρωπότητα):
http://www.politicaldoubts.com/politics/item/1222-politistikos-marksismos-afti-i-mastiga

Ανώνυμος είπε...


Μαρία, τέλεια τα λες.
Μακάρι να καταλαβαίναμε- οι μαΒλάκες!
............................
Και οι αγαπώντες την επιστημονική φαντασία
ΜΗΝ παρασυρθείτε και χάσετε χρόνο και χρήμα
με την καραΜάπα ταινία "BLADE RUNNER 2049"...

ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ με το ΑΡΙΣΤΟΥΡΓΗΜΑ του σκηνοθέτη Ρίντλει Σκοτ, του 1982.