Δευτέρα 2 Οκτωβρίου 2017

Η συγκλονιστική εξομολόγηση του πατέρα που φωτογράφιζε το παιδί του να πεθαίνει

«Αυτό είναι το αληθινό πρόσωπο του καρκίνου» είχε γραψει στη λεζάντα ο ίδιος ο πατέρας του παιδιού και ήταν εκείνος που τράβηξε και την συγκλονιστική φωτογραφία που ανέβασε στο facebook.
Έδειχνε ένα ένα τα σημάδια του καρκίνου, φωτογραφίες facebook: AfightagainstneuroblastomaΗ φωτογραφία είχε διχάσει.
Γιατί να παρουσιάζεις αυτή την σκληρή εικόνα πόνου του παιδιού σου σε όλο τον κόσμο, το ερώτημα των περισσότερων. «Για να τη δουν όλοι και κανένας να μην κάνει τα στραβά μάτια μπροστά σε παιδιά που υποφέρουν» έλεγε ιο ίδιος.
Η φωτογραφία που έκανε τον γύρο του κόσμου ήταν γροθιά στο στομάχι.
Ένα αβοήθητο παιδάκι σε νοσοκομείο που φανερά υπέφερε και προφανώς κανείς δεν μπορούσε να κάνει κάτι. 

Το μόλις τεσσάρων χρονών κοριτσάκι έχασε τη μάχη του για τη ζωή και μήνες μετά ο πατέρας του με μία ανάρτηση στο διαδίκτυο, αποφασίζει ν α μιλήσει για την σκληρή εκείνη περίοδο και τον λόγο που φωτογράφιζε το παιδάκι με τιον πόνο χαραγμένο στο πρόσωπό του. 
Το ερώτημα ήταν ένα. Γιατί ένας πατέρας ανεβάζει το παιδί του που πεθαίνει στο διαδίκτυο;

Ο ίδιος ο Άντι Γουίλαν εξηγεί την πράξη του. 
«Είχα κατορθώσει να χρησιμοποιώ την φωτογραφία όταν ήθελα να ξεφύγω και να καθαρίσω το κεφάλι μου. Μελετούσα ενώ περίμενα τις ατέλειωτες ώρες στο νοσοκομείο».


«Στην αρχή έβγαζα φωτογραφίες με σκοπό να της δείξω όταν μεγαλώσει τι πέρασε. Όταν η ασθένεια εξαπλώθηκε, αυτό άλλαξε.
Η πλειοψηφία των φωτογραφιών που τράβηξα ήταν από χαρούμενες στιγμές, όταν ήμασταν αισιόδοξοι».

«Η φωτογραφία της Τζέσικα που πονούσε δεν τραβήχτηκε με σκοπό να δημοσιευθεί. Την τράβηξα για εμάς, ώστε όσος καιρός και να περάσει να μπορούμε να δούμε πως η απόφασή μας να μην επιχειρήσουμε να επιμηκύνουμε τη ζωή της, ήταν η σωστή και να μας θυμίζει πόσο πόνο έζησε κατά την διάρκεια αυτής της κολασμένης αρρώστιας. Καθώς την κοιτούσα όμως, συνειδητοποίησα την δύναμη της φωτογραφίας και θέλησα να δείξω σε όλους πως αυτό είναι το πραγματικό, το αληθινό πρόσωπο του καρκίνου, το πρόσωπο που βλέπαμε όλο και πιο συχνά εκείνους τους τελευταίους μήνες. Δεν μπορούσα να φανταστώ πόσο δυνατή θα ήταν η επίδραση της φωτογραφίας σε ανθρώπους άγνωστους με την Τζέσικα», καταλήγει.

Σήμερα ο πατέρας θέλει να παρουσιάσει τις φωτογραφίες αυτές σε μια έκθεση που θα συγκεντρώσει, όπως ελπίζει, μεγαλύτερο ενδιαφέρον προς τα παιδιά που δίνουν την μάχη. 
Ο τραγικός πατέρας μίλησε στον βρετανικό Independent σήμερα, έναν χρόνο μετά τον θάνατο του παιδιού, και πλέον έχει αφιερώσει τη ζωή του στην βοήθεια για την καταπολέμηση του παιδικού καρκίνου. 

Σύμφωνα με τα στοιχεία, κάθε χρόνο 300.000 παιδιά νοσούν με καρκίνο σε όλο τον κόσμο και στις πλούσιες χώρες  τα παιδιά αυτά έχουν 80% πιθανότητες να επιβιώσουν

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Συγκλονιστικές οι φωτογραφίες.. Υπάρχουν πολλοί "σταυροί" σε αυτό τον κόσμο..

Ανώνυμος είπε...

Προσπαθεί ο Θεός μέ τον πόνο παντί τρόπω να σώσει τον άνθρωπο ..