Πέμπτη 19 Οκτωβρίου 2017

Τά παιδιά καί οἱ ἅγιοι θά κρίνουν τόν κόσμο. Ἐμεῖς οἱ ἄλλοι εἴμαστε ἐπαναστάτες….

Μή διώχνετε τό Θεό ἀπό τά παιδιά σας.

Μή φροντίζετε μόνο νά διατηρεῖτε τό σῶμα τῶν παιδιῶν σας ἀσφαλές γιατί ἀκόμα καί οἱ ἀλεποῦδες τό ἴδιο κάνουν γιά τά μικρά τους. Ἀλλά βασικά ἐνδιαφερθεῖτε γιά τήν παρουσία τοῦ Θεοῦ στή ζωή τῶν παιδιῶν σας. Ἐάν ἐσεῖς ἐνδιαφέρεστε γιά τήν παρουσία τοῦ Θεοῦ, Ἐκεῖνος θά φρόντισει γιά ὅλα τά ὑπόλοιπα. Καί ὅ,τι ἐσεῖς συσσωρεύετε μέ πόνο καί κόπο γιά τά παιδιά σας Ἐκεῖνος τούς τά παρέχει ἄνετα καί ταχύτητα. (Ματθ 6: 33).
Μή διώχνετε τό Θεό ἀπό τά παιδιά σας, γιατί θά τούς στερήσετε τήν εἰρήνη, τήν εὐτυχία, τήν ὑγεία καί τήν εὐημερία τους.
Σέ ἀνθρώπους πού ἔχουν ἐγκαταλείψει τό Θεό, καί ὁλόκληρο τόν κόσμο νά τούς ἀφήσετε, εἶναι σάν νά τόν ἀφήνετε σέ πεινασμένους πού θά τόν καταβροχθίσουν ὁλόκληρο καί ἀκόμη θά πεινοῦν καί θά πεθάνουν ἀπό τήν πεῖνα.
Πολλές φορές κάνετε τό πᾶν γιά νά ἐξασφαλίσετε ἕνα κομμάτι ψωμί γιά τά παιδιά σας ἀλλά ἀδιαφορεῖτε τελείως ἔστω καί γιά τήν παραμικρή ποσότητα τροφῆς τῆς ψυχῆς καί τῆς συνειδήσεώς τους. Μόνο μ᾽ αὐτή τήν τροφή ἐξασφαλίζετε ἀπόλυτα τό μέλλον τῶν παιδιῶν σας καί ἐσεῖς ἐλκύετε τήν εὐλογία τοῦ Θεοῦ.
Ὁ Βασιλιάς Θεός ἐμπιστεύετε τά παιδιά Του στήν κηδεμονία σας. Θά ἀνταμείψει δέ βασιλικά ἐκείνους πού ἀληθινά προστατεύουν τήν «πριγκιπική γενιά» καί δέν σβύνουν μέ τόν τρόπο τους τό Ὄνομα τοῦ Πατέρα ἀπό τή μνήμη τῶν παιδιῶν Του.
Μέσω τῶν παιδιῶν Του ὁ Βασιλιάς παρακολουθεῖ ἐσᾶς πού τά φροντίζετε καί περιμένει τήν ἀνταπόκρισή σας. Ἄν ἡ ἀπάντησή σας εἶναι «νεκρή» αὐτό θά σημαίνει ὅτι φροντίζετε….πτώματα!.
Τά παιδιά – πολύτιμες ὕπαρξεις γιά τό Θεό – μαζί μέ τούς ἁγίους εἶναι στραμένα ἀπόλυτα καί εἰλικρινά πρός τό Θεό… Τά παιδιά καί οἱ ἅγιοι θά κρίνουν τόν κόσμο.
Ἐμεῖς οἱ ἄλλοι εἴμαστε ἐπαναστάτες….
Πρόσεχε, ψυχή μου, πρόσεχε καί μήν κάνεις λάθη.

Ἅγιος Νικόλαος Βελιμίροβιτς

3 σχόλια:

Μαρία Π. είπε...

Τρελογιάννη η εικόνα έχει τον γέροντα Εφραίμ Αριζόνας που είναι αναμφίβολα ένας ταπεινός και χαρισματικός άνθρωπος με γνήσια πνευματικότητα.Επειδή όμως οι γνώμες του κόσμου διχάζονται σχετικά με όσα λέει για μελλοντικά γεγονότα (με αποτέλεσμα όσοι διαφωνούν να τον χαρακτηρίζουν πλανεμένο), παραθέτω ένα σχόλιο από άλλη ανάρτηση (αν θέλεις φυσικά να το δημοσιεύσεις, γιατί πιθανόν να διαφωνείς με όσα γράφω..).

Οι συγκεκριμένες "προφητείες αναλαμπής της Ορθοδοξίας" δεν είναι ούτε του γ. Εφραίμ ούτε του Ιωσήφ Βατοπαιδινού, ούτε του Αγίου Παϊσίου (αν και ο Αγιος Παϊσιος μίλησε μόνο για τα γεγονότα της Πόλης, χωρίς να επεκταθεί..).
Προέρχονται από κάποια χειρόγραφα που παραθέτει ο Λιακόπουλος στα βιβλία του (όπως π.χ. τον γνωστό "χρησμό της μ. Κουτλουμουσίου" άγνωστης προέλευσης) και από τις λεγόμενες προφητείες του Αγαθάγγελου και του Λέοντος του Σοφού κ.α. (που και αυτές είναι αμφίβολης προέλευσης).
Άκουσα χθες αυτό το βίντεο:
https://www.youtube.com/watch?v=l6_hiFx_CP0
Ο γ. Εφραίμ λέει ότι αυτά τους τα έλεγε κάποιος αρχιερέας Ιερόθεος που είχε έρθει καταδιωκόμενος από τους Τούρκους από την Μ.Ασία, που προφανώς και εκείνος τα είχε ακούσει από άλλους.
Δεν είναι "προφητείες" του γ. Εφραίμ ώστε να τον κατηγορούν όσοι δεν συμφωνούν.
Η αλήθεια είναι ότι οι περισσότεροι γέροντες του 20ου αιώνα (όπως ο Άγιος Πορφύριος) και όσοι μίλησαν για τον οικουμενισμό, δεν ασχολήθηκαν καθόλου με το θέμα αυτό. Μάλιστα κάποιοι μίλησαν ανοιχτά για πλάνη. Για πλάνη μιλούν εκτενώς και πολλοί πνευματικοί όπως ο Ν.Μουλατσιώτης (εκτενώς σε ομιλίες του) κ.α.
Όμως αυτό δεν σημαίνει ότι όσοι γέροντες μετέφεραν κάποια πράγματα (ίσως και λόγω της μεγάλης λαχτάρας τους να επανέλθουν τα άγια προσκυνήματα σε ελληνικά χέρια, και όχι για υλιστικούς λόγους) που και οι ίδιοι άκουσαν (και δεν είναι δικά τους), ότι μπορούμε να τους χαρακτηρίζουμε "πλανεμένους" ή ακόμα χειρότερα "ψευδοπροφήτες"..
Χρειάζεται διάκριση, γιατί ο ισοπεδωτικός λόγος πολλές φορές αγγίζει την βλασφημία.
Η μεγάλη σύγχυση σχετικά με αυτό το θέμα έχει γίνει περισσότερο από τα βιβλία του πλανεμένου Λιακόπουλου που παραθέτει και την περίπτωση του Τραχωνίου με την εμφάνιση διαφόρων σχημάτων και χρονολογιών υποτιθέμενων εσχατολογικών γεγονότων σε κάποιο σπίτι..
Όσα γράφει είναι αλληλοαναιρούμενα. Παραθέτει διάφορες "προφητείες" που δεν συμφωνούν μεταξύ τους, (πως είναι δυνατόν το Άγιο Πνεύμα να λέει διαφορετικά πράγματα στον καθένα;; Αυτό γίνεται στον προτεσταντισμό.)
Πάρα πολλοί πνευματικοί έχουν μιλήσει για τις πλάνες του..

Μαρία Π. είπε...

Σχετικά με όσα λέει ο γ.Εφραίμ τα τελευταία χρόνια (όπως και ο μ. Μόρφου), για επερχόμενη πείνα και ελληνοτουρκικό πόλεμο, δεν τα απορρίπτουμε, γιατί δεν ξέρουμε πως θα εξελιχθεί όλη αυτή η κατάσταση που βιώνουμε, η ένστασή μας όμως είναι στους χρονικούς προσδιορισμούς (που βλέπουμε συχνά και στο διαδίκτυο), όταν π.χ. λέμε " από την άνοιξη θ΄αρχίσουν αυτά" (οι οποίοι αλλάζουν και έτσι κάποιοι παίρνουν δικαιώματα να μας χλευάζουν) και στην βεβαιότητα ότι έτσι ακριβώς θα γίνουν..

Πιθανόν να γίνουν τα γεγονότα της Πόλης και με κάποιο τρόπο να χαρακτηριστεί ελληνική μετά από παγκόσμιες ή τοπικές ανακατατάξεις.
Όμως το τι θα συμβεί από κει και πέρα δηλ. αν θα έχουμε κάποιο μικρό διάστημα πνευματικής ανάτασης για την Ελλάδα (φυσικά το ευχόμαστε), ή αν θα πραγματοποιηθούν άμεσα τα σχέδια των Σιωνιστών όπως τα γράφουν και στα "Πρωτόκολλα" με ένα "Πατριάρχη"- "πνευματικό Ηγέτη" σε όλη την Ευρώπη κτλ.. που θα γίνει και παγκόσμιος (όποιος θέλει ας τα διαβάσει), αυτό το ξέρει μόνο ο Θεός.
Θεωρώ όμως μεγάλο λάθος να πιστεύουμε ότι ξαφνικά μετά από ένα μεγάλο πόλεμο όλοι οι άνθρωποι θα μετανοήσουν και θα γίνουν "Ορθόδοξοι".
Η Αποκάλυψη ρητά μας λέει ότι μετά τις φοβερές καταστροφές οι άνθρωποι δεν μετενόησαν ώστε να πάψουν να λατρεύουν τα είδωλα.
Ο γ. Εφραίμ λέει ότι εκείνο το διάστημα θα πραγματοποιηθεί αυτό που είπε ο Κύριος ότι "θα γίνει μία ποίμνη, εις ποιμήν", και εννοεί την πνευματική ενοποίηση όλου του πλανήτη υπό τον αναμενόμενο βασιλιά.
Αυτό όμως ο Κύριος το είπε, εννοώντας και τους εθνικούς που θα άκουγαν και αυτοί μετά την Ανάστασή Του το Ευαγγέλιο: " και άλλα προβατα έχω α ουκ έστιν εκ της αυλής ταύτης, κακείνα με δει αγαγείν και της φωνής μου ακούσουσι και γενήσεται μία ποίμνη Εις Ποιμήν."
Αυτό αναφέρεται σε Εκείνον και όχι σε κάποιον "Παγκόσμιο Βασιλιά" ( όταν μάλιστα αυτός περιγράφεται ως κάποιος που θα αιματοκυλίσει πρώτα την ανθρωπότητα, και θα κατασφάξει τους "απίστους" και "τα τέκνα τους εν πυρί αναλώσει" όπως λένε αυτές οι "προφητείες", που μας παραπέμπει στον ψευδο-Μεσσία των Εβραίων).
Ο μόνος παγκόσμιος που μας λέει η Αποκάλυψη ότι θα βασιλεύσει σε μια ενοποιημένη ανθρωπότητα θα είναι ο Αντίχριστος.
Οι Χριστιανοί έχουν "πνευματική Βασιλεία" και Βασιλέα τον Κύριο Ιησού Χριστό.
ΌΜΩΣ πιστεύω ακράδαντα και το έχω ξαναπεί και σε παλαιότερη ανάρτηση, ότι ο Θεός δεν πρόκειται να αφήσει γέροντες ταπεινούς και χαρισματικούς με τέτοιο πνευματικό έργο να πλανηθούν.

Ως άνθρωπος ο γέροντας Εφραίμ μπορεί να μεταφέρει κάποια πράγματα που άκουσε και ο ίδιος στο Άγιο όρος (από την μεγάλη αγάπη του για την Ελλάδα και τη λαχτάρα του να τη δει ένδοξη και λαμπρή όπως τα χρόνια του Βυζαντίου) ΑΛΛΑ επιπλέον τονίζει πάντα το θέμα της ΜΕΤΑΝΟΙΑΣ.
Αν αυτή δεν υπάρχει και πηγαίνουμε απ΄το κακό στο χειρότερο καθώς θα εξελίσσονται τα γεγονότα ο Θεός όχι μόνο θα φωτίσει αλλά και θα καθοδηγήσει σωστά όλα "τα δικά Του πρόβατα" όπως μας λέει (και "ουχ αρπάσει τις αυτά εκ της χειρός Του"), πόσο μάλλον χαρισματικούς ανθρώπους που με τη σειρά τους θα καθοδηγήσουν και άλλους.

Μαρία Π. είπε...

Tρελογιάννη αν διαφωνείς με όσα γράφω μην τα δημοσιεύεις, και απλά διάβασέ τα για προβληματισμό. Πως γίνεται ένας "ευλογημένος και άγιος βασιλιάς" να διαδόσει την Ορθοδοξία "δια πυρός και σιδήρου" και να κατασφάξει τους αντιφρονούντες και να κάψει τα παιδιά τους; Αυτά τα έκανε μόνο ο παπισμός με την Ιερά Εξέταση και τις Σταυροφορίες.Και υπάρχουν ακόμα πολλά άλλα όπως περίεργα υπερφυσικά σημεία στον ουρανό, εμφανίσεις πνευματικών όντων δίπλα του κ.α. για τα οποία όλοι οι Άγιοι μας έχουν προειδοποιήσει πόσο πολύ πρέπει να προσέξουμε τα έσχατα χρόνια..