Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου 2017

anarchomad.jpg


Γιατί διαβάζοντας το παραπάνω κείμενο , μου ήρθε αυτόματα στο μυαλό το «oύκ ένι Ιουδαίος ουδέ Έλλην, ουκ ένι δούλος ουδέ ελεύθερος, ουκ ένι άρσεν και θήλυ, πάντες γαρ υμείς είς εστέ εν Χριστώ Ιησού » μαζί με τά έτερα ερωτικά τού αποστόλου Παύλου «Ο δε νυν ζω εν σαρκί, τη πίστει ζω του Υιου του Θεου, του αγαπησαντος με, και δόντος εαυτον υπερ εμου» και «ημείς μωροί δια Χριστόν» ;;; Ώρες -ώρες η έλλειψη επαφής με την πραγματικότητα που έχουν μερικοί αναρχικοί, μοιάζει με δια Χριστόν σαλότητα ... Μοιάζει, δεν είναι ...είθε να γίνει...

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Σιγουρα κάποιοι είναι απόγονοι του Ομήρου και της Σαπφούς Το έχουν το ποιητικό μέσα τους !

Μαρία Π. είπε...

Πολύ γέλασα με το σύνθημα.. έτσι όπως τα κατάφερε και τα συνδύασε όλα μαζί..
Το ξεκίνησε από την κλασσική ιδεολογία των αναρχικών..
(Imagine there's no countries..it isn't hard to do..
nothing to kill or die for..and no religion too..)
το προχώρησε στον μαρξισμό-λενινισμό (προλετάριοι του κόσμου ενωθείτε)..
και το κατέληξε στην τρέλα και στον έρωτα..
Η "ανίκητη" ανθρώπινη φύση..!
"Αντιγράφει" εικόνες συνθήματα εντυπώσεις.. αλλά στη βάση της είναι αυτό το κοινό που κουβαλάμε όλοι μας.. η ανάγκη να αγαπήσει και να αγαπηθεί, αυτή η έσχατη ανάγκη που μόνο στο Θεό και διαμέσου Αυτού προς τον "φίλο", μπορεί να εκπληρωθεί.
Όλη η υπαρξιακή "αγωνία" όποια μορφή και αν παίρνει, με όποιο τρόπο και αν εμφανίζεται, εκεί αναφέρεται, και εκεί καταλήγει.Απλά ο άνθρωπος δεν το γνωρίζει.. Και δεν ξέρει που να στραφεί.

"Ώρες -ώρες η έλλειψη επαφής με την πραγματικότητα που έχουν μερικοί αναρχικοί, μοιάζει με δια Χριστόν σαλότητα ... Μοιάζει, δεν είναι ...είθε να γίνει..."

Μοιάζει, γιατί υπάρχουν πάρα πολλά στοιχεία της "δια Χριστόν σαλότητας", που δεν έχουν πολλές φορές οι "λογικοί εν Χριστώ".. υπάρχει η (σοκαριστική πολλές φορές) ευθύτητα, η ειλικρίνεια, η ανιδιοτέλεια, η άρνηση να δεχτούν το στημένο σκηνικό του κόσμου, την αξιακή κοσμική σκάλα, την κοινωνική καταξίωση..
Αλλά από την άλλη βλέπεις ένα χαμένο δρόμο..
Όλη η "καλή πρόθεση", όλη η άρνηση της "συμμετοχής και συνενοχής", αυτή η "χωρίς λόγια" (πολλές φορές μόνο με "εικόνες") δήλωση: "συνένοχο στο φόνο δεν θα μ΄έχετε",
έχει στραφεί σε λάθος δρόμο, διοχετεύεται διαστροφικά με λάθος τρόπο..
Η άρνηση καταλήγει στην άρνηση.
Αποτυχία εκπλήρωσης, επιστροφή της ύπαρξης προς το μηδέν..
Είθε αυτή η "έλλειψη επαφής" που είναι στη βάση της "άρνηση επαφής", και άρνηση του ψεύτικου, να βρει το δρόμο της προς το Αληθινό.

Ανώνυμος είπε...

Και Ελληνες υπαρχουν και ξενοι υπαρχουν πειτε τους..