Τρίτη, 12 Σεπτεμβρίου 2017

Σεβασμιώτατε κ. Ειρηναίε …

«Πας ο λέγων παρά τα διατεταγμένα, καν τε αξιόπιστος ή, καν νηστεύει, καν παρθενεύει, καν σημεία ποιεί, καν προφητεύει, λύκος σοι φαινέσθω εν προβάτω δορά, προβάτων φθορά κατεργαζόμενος
–Άγιος Ιγνάτιος ο Θεοφόρος-

Εν μέσω της καταστροφικής σεισμικής δονήσεως που προκάλεσε η ψευδοΣύνοδος του Κολυμπαρίου, η συνέντευξη που έδωσε πρόσφατα ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ. Ειρηναίος Αθανασιάδης ας μου επιτραπεί να πω ότι θα μπορούσε να χαρακτηριστεί επιεικώς ως ‘συνέντευξη μεσημεριανάδικου’. Ας εγκλιματιστούμε πια στην ιδέα ότι οι ιεράρχες μας βρίσκονται κυριολεκτικά σε άλλον πλανήτη.
Η “Π” (εφημερίδα ενδεχομένως) βρέθηκε κοντά στον Αρχιεπίσκοπο Κρήτης με τον οποίον μίλησε για τη ζωή του, τις απόψεις του και τις ανησυχίες του. Μάθαμε για τα παιδικά του χρόνια, για το καθημερινό του πρόγραμμα, το φαγητό που προτιμάει και την αγαπημένη του ενασχόληση με τα φυτά στον κήπο της ταράτσας του. Ο Σεβασμιώτατος είπε ότι δεν θεωρεί πως του χρειάζονται τα χρήματα ούτε οι τιμές, αλλά αυτό που τον κάνει ευτυχισμένο είναι η επαφή που νοιώθει πως έχει με τον Θεό και η προσφορά στον άνθρωπο.
Σεβασμιώτατε κ. Ειρηναίε ,
εμείς θέλουμε να σας πούμε -βλέποντας μάλιστα ότι ειλικρινώς μας ξεπερνάτε στις αρετές που απαριθμίζονται στην παραπάνω συνέντευξη- ένα μεγάλο ευχαριστώ για την συμβολή σας στην ψευδοΣύνοδο της Κρήτης και στο μάθημα των θρησκευτικών που θα διδάσκονται από εδώ και στο εξής τα παιδιά μας. Ομολογώ ότι και στα δύο μέτωπα πράξατε –εσείς ως ποιμένας που είστε, αφήστε τον κόσμο στην άκρη– το καλύτερο δυνατό για να μην συνεχίσει έτσι αυτός ο κόσμος, και για να είμαστε εμείς οι νεότεροι τουλάχιστον λίγο αισιόδοξοι.
Ήταν πολύ χρήσιμες  οι δηλώσεις σας για παράδειγμα προ της ψευδοΣυνόδου όταν είπατε ότι εμείς οι Ορθόδοξοι δεν μπορούμε να συγκαλέσουμε Οικουμενική Σύνοδο χωρίς τους παπικούς. Οι παπικοί εν τω μεταξύ έχουν συγκαλέσει ένα μάτσο ‘συνόδους’ αποκαλώντας τες ‘οικουμενικές’ δίχως να νοιώθουν την ανάγκη της δικής μας παρουσίας αφού μας θεωρούν «ελλειματική Εκκλησία». 

Σας ευχαριστούμε λοιπόν πολύ, που έπειτα από 2 χιλιάδες χρόνια αλλάξατε το νόημα του Συμβόλου της Πίστεώς μας, το Εις Μίαν Αγίαν Καθολικήν και Αποστολικήν Εκκλησίαν. Σας ευχαριστούμε για αυτήν την κατάρα που μας φορτώσατε και την οποία τώρα καλούμαστε να διαχειριστούμε για το υπόλοιπο της ζωής μας. Η συμβολή σας είναι ανεκτίμητη!
Ήταν επίσης πολύ χρήσιμη και η ανάμειξή σας στο μάθημα των θρησκευτικών. Τα αποτελέσματα όπως βλέπετε είναι και εδώ θαυμάσια! Πανθρησκειακή σούπα άνευ Ορθοδοξίας. Χαρακτηριστικό απόσπασμα από το συγκρητιστικό πνεύμα του εκπροσώπου σας Μητροπολίτου Αρκαλοχωρίου κ. Ανδρέα που μας στείλατε: «..ἡ ὡραιότητα φανερώνεται στήν ποικιλομορφία καί στόν σεβασμό στήν ἄλλη ἄποψη.»! Σας ευχαριστούμε λοιπόν κι εδώ που βάλατε κι εσείς το χεράκι σας να ξεριζωθεί ό,τι Ορθόδοξο είχε απομείνει από το πονεμένο μάθημα των θρησκευτικών. Σας ευχαριστούμε που θα χαρμανιάζετε τα μυαλά των παιδιών μας με τον πολύχρωμο κήπο σας.
Σεβασμιώτατε,
θα πρέπει να είστε αγαπητός και συμπαθής άνθρωπος και χωρίς να θέλω να φανώ κάπως, ειλικρινά εύχομαι ο Θεός να σας δίνει υγεία και χρόνια να σκεφτείτε ορισμένα πράγματα πριν να είναι πολύ αργά.
όμως,
ΓΙΑ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ.
ΜΙΑ ΧΑΡΗ.
ΜΗΝ ΑΝΗΣΥΧΕΙΤΕ ΑΛΛΟ ΓΙΑ ΕΜΑΣ,
ΜΗΝ ΚΑΝΕΤΕ ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ ΓΙΑ ΕΜΑΣ.
ΑΡΚΕΤΑ ΜΑΣ ΚΑΝΑΤΕ.
***

Φαίη για το ιστολόγιο ΑΒΕΡΩΦ

Δεν υπάρχουν σχόλια: