Παρασκευή 7 Ιουλίου 2017

ΘΛΙΒΕΡΕΣ ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΕΣ;;;

 

Του Αριστείδη Βικέτου
 Με λύπη διαπιστώνω ότι εδώ και ένα χρόνο, με αφορμή την Αγία και Μεγάλη Σύνοδο στην Κρήτη, Ιεράρχες, κληρικοί και λαϊκοί, κυρίως στην Ελλάδα, αλλά και στην Κύπρο (άλλοι δημοσίως και άλλοι υπογείως) υποσκάπτουν και συκοφαντούν το Οικουμενικό Πατριαρχείο και τον Οικουμενικό Πατριάρχη, Βαρθολομαίο, ότι με τις τάχα «οικουμενιστικές ιδέες» βλάπτουν την Ορθοδοξία. Μάλιστα, ορισμένοι ισχυρίζονται (άκουσον – άκουσον) ότι ο Οικουμενικός Πατριάρχης αποτελεί σήμερα «τον υπ’ αριθμόν ένα κίνδυνο και εχθρό» της Ορθοδόξου Εκκλησίας. Αυτά λέγονται..η συνέχεια

Μοναχός Πρόδρομος Γρηγοριάτης
Πολύ ωραία τα λέτε για τον Οικ. Πατριάρχη , αλλά εμείς τον θέλουμε να ακολουθεί τους προκαθημένους αγίους Πατριάρχας Αγ. Φιλόθεο τον Κόκκινο Μεγ Φώτιο, αγ. Γρηγόριο τον Παλαμά. κλπ.
Τι σχέση μπορεί να έχει η θεωρία του Ζηζιούλα με αυτούς τους πατέρες;
Όπως πολύ σωστά αναφέρετε το Πατριαρχείο πιέζεται απο παντού. Δεν εξηγούνται αλλιώς οι δηλώσεις περί Αγίου Κορανίου , πολυχρονίου στον Παπα, απαξίωση των ηρώων του 21 κλπ.
Εκεί στο Φανάρι τους έχουν χειροπόδαρα το Στέιτ Ντιπάρτμεντ και η ΜΙΤ και δεν μπορούν να κάνουν τίποτε.
Έχουν την δικαιολογία.
Εδώ στην Ελλάδα όμως δεν είναι έτσι τα πράγματα.
Εμεις θα δώσουμε λόγο στον Αγιο Θεό έαν δεν ορθώσουμε τον λόγο του Θεού όπως τον παραλάβαμε απο τους Αγίους Πατέρες. Μας τοποθέτησε σε μια τόσο καταπληκτική, ελεύθερη απο πνευματικής απόψεως χώρα. γεμάτη παλαιούς και νέους αγιους. Θα είμαστε αναπολόγητοι.
Να χαίρεστε και να ακούτε, παρακαλούμε, αυτούς που με αγωνία μιλούν για την πίστη μας. Δεν εχουν κατι προσωπικό εναντίων σας, μαζί σας είναι. Αφήστε τις αγκαλιές με τους σκοτισμένους και αφουγκραστήτε τους παλμούς της Καρδιάς του σώμματος του Χριστού , τον πιστό λαό,
Μην κατηγορείτε ούτε την ομάδα του Αγ. Πειραιώς, ούτε τους περί τον π. Θεόδωρο Ζήση ή τους Αγιορείτες, κλπ. Αυτοί είναι που πραγματικά σας αγαπούν και σας προστατεύουν. Δεν έχουν κάτι προσωπικό εναντίων σας, αλλά αγωνιούν και κράζουν ώστε να μην πάρουμε τον λάθος δρόμο, αυτόν του οικουμενισμού και σχίσουμε την εκκλησία και χαθούν ψυχές.

τοστειλε το μαιλ

Δεν υπάρχουν σχόλια: