Τετάρτη 5 Ιουλίου 2017

Φυτεύει ένα δέντρο κάθε μέρα !

Λένε ότι ένας άνθρωπος δεν μπορεί να κάνει τη διαφορά, αλλά ο Abdul Samad Sheikh, ένας 60χρονος οδηγός από το Μπαγκλαντές, αποτελεί ζωντανή απόδειξη ότι οι μεμονωμένες κινήσεις για μεγάλο χρονικό διάστημα μπορεί να σημαίνουν πάρα πολλά. Ο ίδιος φυτεύει τουλάχιστον ένα δέντρο κάθε μέρα από την ηλικία των 12 ετών, πράγμα που σημαίνει ότι μέχρι στιγμής έχει φυτέψει ένα τεράστιο δάσος με πάνω από 17.500 δέντρα.
perierga.gr - Ο “άνθρωπος του δάσους” στο Μπαγκλαντές φυτεύει κάθε μέρα ένα δέντρο!
Στην πατρίδα του Faridpur, στο κεντρικό Μπανγκλαντές, είναι γνωστός για αυτή του τη δραστηριότητα. Τα χρήματα που κερδίζει από τη δουλειά του είναι ελάχιστα (100 taka = 1,25$) και μετά βίας αρκούν για να θρέψει την οικογένειά του. Ωστόσο ο Samad καταφέρνει με αυτά να αγοράζει ένα δέντρο κάθε μέρα από το Κέντρο Αγροκαλλιέργειας της περιοχής. Θεωρεί ότι είναι καθήκον του απέναντι στο περιβάλλον και ισχυρίζεται ότι δεν θα μπορέσει να κοιμηθεί τη νύχτα αν δεν φυτέψει το δέντρο του καθημερινά.
perierga.gr - Ο “άνθρωπος του δάσους” στο Μπαγκλαντές φυτεύει κάθε μέρα ένα δέντρο!
“Κατά κύριο λόγο τα φυτεύω σε δημόσια γη, ώστε κανείς να μην τα κόψει αργότερα. Αγαπώ όλα τα πλάσματα, τα ζώα, αλλά κυρίως τα δέντρα”, λέει εκείνος. Ο Samad, η σύζυγός του Jorna και τέσσερα από τα παιδιά τους ζουν σε δύο μικρές παράγκες που ανήκουν στην περιφερειακή διοίκηση της Faridpur. Δεν έχουν δική τους γη, και πολλές φορές τα πενιχρά χρήματά τους δεν επαρκούν για να καλύψουν τις ανάγκες της οικογένειας, αλλά πάντα δίνει προτεραιότητα στην καθημερινή αγορά των δέντρων.
perierga.gr - Ο “άνθρωπος του δάσους” στο Μπαγκλαντές φυτεύει κάθε μέρα ένα δέντρο!
Για την προσπάθειά του ο Samad βραβεύθηκε από την εφημερίδα Daily Star με το ποσό των 100.000 taka (1253$) προκειμένου να φτιάξει ένα καλύτερο σπίτι για την οικογένειά του. Στον εμπνευσμένο λόγο του κατέληξε λέγοντας: «Δεν μπορώ να το κάνω μόνος μου. Χρειάζομαι τη βοήθεια όλων σας!»
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: