Παρασκευή 23 Ιουνίου 2017

Η ΜΟΝΗ ΣΤΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟΥ, Ο π. ΕΦΡΑΙΜ ΤΟΥ ΒΑΤΟΠΑΙΔΙΟΥ ΚΑΙ Η ΣΥΝΟΔΟΣ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ

Αποτέλεσμα εικόνας για Ιερά Μονή Σταυροβουνίου πηγή 

Του Παναγιώτη Π. Νούνη, Θεολόγου
 .................................
Η μοναδική ανδρώα Ιερά Μονή όπου αρνήθηκε, από ρωμαλέα και ομολογιακή ανδριωσύνη, να διακηρύξει και να αναγνώσει επ’ άμβωνος την κακόδοξη κυπριακή Αρχιεπισκοπική Εγκύκλιο «Προς τον Λαό» όπου υποστήριζε την αποδοχή των αιρετικών αποφάσεων της Ληστρικής Συνόδου της Κρήτης. 

 Η ίδια Ιερά Μονή του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού, η Ιερά Μονή του Θεοκρεμάστου (Σταυροβουνίου), όπου αρνήθηκε μόλις πρόσφατα να υποκύψει σε υπερφίαλες πιέσεις του Γέροντος Εφραίμ, όπως οι Σταυροβουνιώτες πατέρες τον υποδεχθώσι και φιλοξενήσωσι (μαζί με μεγάλη ομάδα νεοΒατοπαιδινών Καλογέρων) μέσα στα μεσημέρια. Καθότι ο ίδιος προσπαθούσε, να επιβάλει, ως βασική προϋπόθεση για την φιλοξενία του. Οι Σταυροβουνιώτες πατέρες, όμως, δεν μασάνε από τέτοια μασκαραλίκια (ή μουσκουρούθκια, κατά την κυπριακή διάλεκτο) και του εδήλωσαν ορθά-κοφτά να έρθει μέσα στις ώρες του κανονικού επισκεπτηρίου. Έτσι, ο ίδιος, (αγκρίστηκε, κατά την κυπριακή διάλεκτο) μάλλον του κακοφάνηκε κάμποσο και έτσι εν τέλει δεν πήγε ως ταπεινός προσκυνητής στον Τίμιο Σταυρό, ούτε ανέβηκε για να πάρει και την ευχή του αγίου Γέροντος Αθανασίου Σταυροβουνιώτου. Το ηχηρό σκαμπίλι όμως το έφαγε, κανονικώτατα, και είχε γεύση Σταυροβουνιώτικη. Ποιος έχασε τελικά; Ο Ζωοποιός Τίμιος Σταυρός; Ο άγιος Γέρων Αθανάσιος Σταυροβουνιώτης; Ή μήπως, ο ακτιστοφωτιστής των νεοΒατοπαιδινών γ. Εφραίμ; Προφανώς ο τρίτος!

 Υ.Γ. Εν τέλει, ο γ. Εφραίμ μετά από πολυήμερη επίσκεψη στην Κύπρο, οπισθοχώρησε φρόνιμα και συνετά, και μόλις προτού ακριβώς αναχωρήσει από την Κύπρο, και κατευθυνθεί προς το αεροδρόμιο Λάρνακας με τον Σεβ. Λεμεσού, ανέβησαν ως ταπεινοί προσκυνητές στην Χάρη του Τιμίου Σταυρού διότι ως γνωστόν Αυτός πάν γόνυ κάμψει, και έλαβαν εν τέλει την ευλογία από τον σφοδρό αντιΟικουμενιστή και άγιο Γέροντα της Μονής Αρχι. Αθανάσιον. Βέβαια ο Γέρων Εφραίμ τόσο ανήσυχος και φοβισμένος ήτο, σύμφωνα με μαρτυρίες, που δεν έκατσε κάν να φάγει το κεραστικό φρούτο του καθότι ήθελε να φύγει ταχέως από την Ιερά Μονή, άκρως παραδόξως, λές και τον κατεδίωκαν οι ενοχές και οι τύψεις για τη στρατευμένη συμπόρευσή του υπέρ της Ληστρικότητος των Αρχιοικουμενιστών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: