Πέμπτη 8 Ιουνίου 2017

"Τις προσχώσεις της λίμνης Βιστωνίδος τις είδατε, την πανούκλα της παναιρέσεως του Οικουμενισμού δεν τις βλέπετε;


Ερωτήματα προς τους Καθηγουμένους των Ι. Μ. Βατοπαιδίου και Σταυρονικήτα
Αποτέλεσμα εικόνας για ηγουμενοσ σταυρονικητα τυχωνΣχετική εικόνα


Γράφει ο Μοναχός Νικόλαος Αγιορείτης
Με τις δηλώσεις του Καθηγουμένου της Βατοπαιδίου Μονής στο Οικουμενικό Πατριαρχείο, που έβαλε συλλήβδην κατά των παλαιών πατέρων ως προκατειλημμένων, που μέσα στην χορεία των πατέρων αυτών είναι και ο Άγιος Παΐσιος, και κατά των νεωτέρων ως ανταρτών και αναρχικών, εδόθη στους οικουμενιστάς άφεσις των παρανομιών αυτών και λευκή επιταγή, για να συνεχίσουν, κατά τον π. Εφραίμ το «θεάρεστον» έργο των!!! Ώστε και ο Άγιος Παΐσιος ήταν προκατηλειμμένος; Αυτό ονομάζεται οίστρος υπερηφανείας. Πως γίνεται μετά την αθώωσή σας, ενώ κάνετε περιοδεία στο Πατριαρχείο ευχαριστιακή και προσευχής, να επιτίθεσθε κατά των συνασκητών σας πατέρων; Μήπως σας εδόθη το διακόνημα να ρίχνετε νερό στον μύλο των οικουμενιστών; Πως άραγε είδατε μόνο τις προσχώσεις της λίμνης Βιστωνίδος, που κατά συγκυρία την εποχή εκείνη με μεγάλη ευκολία τις κατοχυρώσατε, και δεν βλέπετε το μεγάλο θηρίο της Αποκαλύψεως, την πανούκλα της παναιρέσεως του Οικουμενισμού, όπου ένα αιώνα τώρα έρποντας ισοπεδώνει τις αιώνιες αλήθειες της Ορθοδοξίας μας; Τους αντιδρώντας τελευταία μετά την ψευδοσύνοδο της Κρήτης ορθοδόξους πιστούς και τους αγιορείτας Πατέρας, που τους κατακρίνατε με μεγάλη σφοδρότητα, δεν τους εγέννησε έτσι η μάνα τους, αλλά ο γεννήτωρ όλων αυτών των αντιδράσεων, είναι η πανούκλα της παναιρέσεως του οικουμενισμού, που εσείς την προσ­περνάτε ως αδιάφορος λευΐτης τη­ρώντας σιγή ιχθύος και πλέκοντας μεγάλα εγκώμια στους πρωτεργάτας του οικουμενισμού. Η μονομερής κρίση σας αυτή είναι λίαν επιεικώς τα μέγιστα νοσηρή! Τον υπερβολικό ζήλο των αντιδρώντων πιστών να ψέξετε, αλλά πατερικό και λογικό είναι να καυτηριάσετε και τους αίτιους, που με τις παράνομες και προδοτικές ενέργειές τους σκανδαλίζουν το ορθόδοξο πλήρωμα δημιουργώντας μεγάλη σύγχυση με αποτέλεσμα να υπάρχουν τέτοιες αντιδράσεις και σχίσματα στην Εκκλησία του Χριστού. Η πρόσφατος συνελθούσα με το βαρύ τίτλο «ΑΚΜΣ», γιατί συνήλθε; Μήπως θεράπευσε πληγές και σχίσματα; Μήπως κατέκρινε και κατεδίκασε αιρέσεις; Μήπως ήταν επιτακτική ανάγκη της Ν. Εποχής; Και γιατί συνήλθε χωρίς την προσέλευση πολλών Πατριαρχείων;Γιατί δήλωσε ο εκπρόσωπος του Αγ. Όρους Καθηγούμενος της Ι. Μονής Σταυρονικήτα Τύχων ότι η συνελθούσα «Σύνοδος» της Κρήτης ήταν «ορθοδοξότατη»; Και μετά η πενταμελής επιτροπή της κοινότητος που συμμετείχε και ο Τύχων διέγνωσαν πολλές ατέλειες και λάθη και εύχονται να θεραπευτούν από μία μελλοντική Συν­οδο. Γι’ αυτό μέχρι να θεραπευτούν τα κακώς ψηφισθέντα κείμενα, που επισημαίνει η επιτροπή της Κοινότητος, επειδή δεν είναι για τις πανελλήνιες εξετάσεις των μαθητών, αλλά άπτονται στα της ορθοδόξου πίστεώς μας, ένα μέρος του ορθοδόξου ποιμνίου αντέδρασε προσωρινά με αυτό τον τρόπο.

    Οι προ ημών πατέρες και ο Άγιος των ημερών μας Παΐσιος για το ένα δέκατο των προδοτικών οικουμενιστικών βημάτων του μασώνου Πατριάρχου Αθηναγόρα, αντέδρασαν διακόπτοντας το μνημόσυνό του για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα. Σήμερα που έχουν ξεπεράσει κάθε φραγμό και όριο ποιά πρέπει να είναι η εύλογη αντίδρασή μας; Πως γίνεται μετά την πολυχρόνιο περιπέτειά σας και την αθώωσή σας, σήμερα να επιτίθεσθε συλλήβδην κατά των παλαιών και νεωτέρων αγιορειτών πατέρων, που αντιδρούν κατά της μάστιγος της παναιρέσεως του οικουμενισμού; Χθες βγήκατε από το προσκήνιο με την αθώωσή σας, και σήμερα βάλλοντας κατά αγιορειτών πατέρων, εισήλθατε πάλι στο προσκήνιο!
  Γιατί δεν διαμαρτυρηθήκατε στον Πατριάρχη για την πλαστογράφηση της υπογραφής του παραδελφού σας Λεμεσού Αθανασίου, και κάνατε μονομερή διάγνωση κατά αγιορειτών πατέρων με υβριστικές δηλώσεις; Τον περασμένο Αύγουστο μήνα ευρισκόμενος σε ιερό Κελλίο με αγιορείτες Πατέρες κατακρίνατε την Σύνοδο της Κρήτης, και ευρισκόμενος στο Πατριαρχείο και στην Κόρινθο και σε άλλες πόλεις πλέξατε μεγάλα εγκώμια για την «Σύνοδο της Κρήτης.
     Αυτό ονομάζεται μεγάλη ασυνέπεια!
     Και τέλος μετά την παρουσία του Καθηγουμένου Εφραίμ στο πατριαρχείο, και τα όσα εκεί εδήλωσε, κατανοήσαμε πλήρως, γιατί οι προκλήσεις των οικουμενιστών συνεχίζονται τα τελευταία χρόνια με ένταση, διότι αυτοί που μπορούν να βάλουν φρένο στην παναίρεση του οικουμενισμού σιωπούν ένοχα, και άλλοι όπως ο καθηγούμενος επαινούν τους πρωτεργάτας του οικουμενισμού!!! Εφ’ όσον συν­εχίζονται με αμείωτη ένταση οι προκλήσεις των οικουμενιστών, που κάνουν τυφλή υπακοή στα αφεντικά και στους εντολοδόχους της παγκοσμιοποίησης, πρέπει και εμείς εάν καί η στην καρδιά μας η αμείωτη φλόγα της Ορθοδόξου Πίστεως, και είμαστε επόμενοι των αγίων Πατέρων, να αντιδράσουμε με τον ανάλογο αγώνα.

Πηγή

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Επιτέλους και ένας άνθρωπος που τόλμησε να πει ένα λόγο που να μην είναι επαινετικός για την στάση του Γέροντα Εφραίμ όσο αφορά τη Σύνοδο της Κρήτης.
Το Γέροντα τον αγαπάμε.
Όμως για το θέμα του Οικουμενισμού μας στεναχωρεί και μας πληγώνει.
Γέροντα Εφραίμ γιατί το κάνετε αυτό?