Τρίτη 20 Ιουνίου 2017

ΤΡΑΓΙΚΟ : Άλλος ένας αγράμματος Δεσπότης!


 Στο βίντεο, που προτάσσεται της ανάρτησης, ο  Μητροπολίτης Σιδηροκάστρου  Μακάριος προσπαθεί να δώσει εξηγήσεις αναφορικά με την απόφαση του π. Φώτιου Τζούρα να διακόψει το μνημόσυνο του οικείου ιεράρχη. 

Ο Μητροπολίτης Σιδηροκάστρου συμμετέσχε στη Σύνοδο της Κρήτης και υπέγραψε τις κακόδοξες αποφάσεις της. Στη συνέχεια έδωσε εντολή να διαβαστεί το Μήνυμα της Ιεράς Συνόδου "Προς το Λαό" και κατήχησε έτσι το ποίμνιό του κακόδοξα ότι δήθεν οι αποφάσεις της Συνόδου της Κρήτης είναι ορθόδοξες. Γι' αυτό και ο π. Φώτιος αποφάσισε να διακόψει το μνημόσυνό του. 

Ο Σιδηροκάστρου, με τις δηλώσεις του, απογοήτευσε οικτρά τους πιστούς εξαιτίας των κυριολεκτικά αθεολόγητων θέσεων που διατύπωσε. 

Είπε συγκεκριμένα: «Δὲν μπορεῖ ἕνας ἱερεὺς νὰ εἶναι περισσότερο ὀρθόδοξος ἀπὸ τὸν μητροπολίτη!!! Αὐτὰ τὰ πράγματα δὲν εἶναι τῶν παπάδων, εἶναι τῶν Συνόδων, εἶναι τῶν Πατριαρχῶν, τῶν Ἀρχιεπισκόπων!!!» 

Δηλαδή, Σεβασμιώτατε, οι Άγιοι Θεόδωρος Στουδίτης, Γρηγόριος Παλαμάς (πριν χειροτονηθεί επίσκοπος Θεσσαλονίκης), Μάξιμος Ομολογητής ή ο Μέγας Αθανάσιος (όταν ήταν διάκονος και προμαχούσε υπέρ της Ορθοδοξίας στην Α΄ Οικουμενική Σύνοδο) δεν ήταν περισσότερο ορθόδοξοι από τους αιρετικούς επισκόπους; 

Μα είναι δυνατόν να λέτε τόσο αθεολόγητα και τόσο ανιστόρητα πράγματα; 

 Από πότε, Σεβασμιώτατε, στην Ορθοδοξία τα θέματα της πίστεως είναι υπόθεση ΜΟΝΟΝ των Πατριαρχών, των Αρχιεπισκόπων και των Συνόδων και όχι όλων των πιστών και δη των μοναχών και των κληρικών; «Ο λαός εστίν ο υπερασπιστής της θρησκείας και αυτό το σώμα της Εκκλησίας, όστις εθέλει το θρήσκευμα αυτού αιωνίως αμετάβλητον και ομοειδές τω των πατέρων αυτού, διο καθ’ ημάς ούτε Πατριάρχαι, ούτε Σύνοδοι εδυνήθησαν ποτέ εισαγαγείν νέα», είπαν οι Πατριάρχες της Ανατολής το 1848 στην απάντησή τους προς τον αιρεσιάρχη του Βατικανού πάπα Πίον Θ΄. 

Είναι δυνατόν να το αγνοείτε, Σεβασμιώτατε, και να τολμάτε να εκστομίζετε δημόσια τόσο αθεολόγητες θέσεις; 

Το μόνο ευχάριστο από τις δηλώσεις σας -αν καταλάβαμε καλά- είναι ότι δεν έχετε πρόθεση να καθαιρέσετε τον π. Φώτιο Τζούρα. Αν αντιλήφθηκαμε καλά από όσα είπατε στο βίντεο του δώσατε απολυτήριο για να πάει σε άλλη Μητρόπολη και του απαγορεύσατε κάθε ιεροπραξία στη Μητρόπολή σας. Κάτι είναι και αυτό. Τουλάχιστον δεν τον παραπέμψατε στη Σύνοδο όπως έκανε ο Σεβ. Άνθιμος με τον π. Θεόδωρο Ζήση και τον π. Νικόλαο Μανώλη. 

 Διερωτώμαι! , 
 ποιο κακό θα παθαίνατε αν αφήνατε τον π. Φώτιο Τζούρα να λειτουργεί χωρίς να μνημονεύει το όνομά σας στη μικρή κοινότητα που διακονεί; Τι θα γίνει τώρα αν πραγματοποιήσει την απειλή του ότι θα λειτουργεί χωρίς την άδειά σας σε ιδιωτικό παρεκκλήσι; Δεν θα δημιουργηθεί, εκ των πραγμάτων, σχισματική κατάσταση αφού θα πήξει θυσιαστήριο χωρίς την ευλογία σας; Για ποιο λόγο δεν μπορείτε να τον αφήσετε να μη σας μνημονεύει για να προφυλάξετε το ποίμνιό σας από μεγαλύτερο κακό; 
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: