Πέμπτη 8 Ιουνίου 2017

Φωτογραφία του χρήστη Νεολαία Εθνικής Δράσης. 

Ζητώντας από την Ευρώπη και πρωτίστως από την Ελλάδα να μην υιοθετήσουν πολιτική αποχριστιανοποίησης, δεν ζητάμε τον περιορισμό της πολιτικής ούτε βέβαια θέλουμε να εμποδίσουμε τη δυνατότητα των κοινοβουλίων να νομοθετούν αντίθετα με τα όσα η Εκκλησία πρεσβεύει. Εκείνο που θέλουμε, το μόνο που θέλουμε, είναι να μην παύει η Ευρώπη να προσδιορίζει τα όριά της, να μην παύει να προστατεύει την ενότητα της συνείδησής της. Και τα όρια αυτά είναι, κατά βάση, χριστιανικά. Το πνευματικό υπόβαθρο και το κεκτημένο της Ευρώπης είναι χριστιανικό και αυτό είμαι βέβαιος ότι δεν θέλουμε να το απεμπολήσουμε.
~ Μακαριστός Χριστόδουλος, 9-2-2002.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

"... δεν ζητάμε τον περιορισμό της πολιτικής ούτε βέβαια θέλουμε να εμποδίσουμε τη δυνατότητα των κοινοβουλίων να νομοθετούν αντίθετα με τα όσα η Εκκλησία πρεσβεύει."

Ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος έχει πει κατά καιρούς σωστά πράγματα (όπως τα σχετικά για τον πόλεμο στην Γιουγκοσλαβία, ή το θέμα των ταυτοτήτων κ.α.), αλλά δεν συμφωνώ με αυτό το απόσπασμα, γιατί τα κοινοβούλια εκλέγονται, και οι βουλευτές πληρώνονται από Έλληνες Ορθόδοξους Χριστιανούς (έστω και κατ΄όνομα οι περισσότεροι) φορολογούμενους, για να εκφράζουν τη θέλησή τους. Δεν μπορούν λοιπόν να νομοθετούν κατά βούληση.