Μερίδες:8
Χρόνος προετοιμασίας:0'
Χρόνος μαγειρέματος:20'
Έτοιμο σε:20'
Υλικά
- 2 φλιτζάνια σιμιγδάλι χοντρό
- 1 φλιτζάνι βούτυρο γάλακτος
- 4 φλιτζάνια γάλα
- 2½ φλιτζάνια ζάχαρη
- κουκουνάρια
- αμύγδαλα ασπρισμένα και καβουρδισμένα ή φιστίκια Αιγίνης
- κανέλα
Για γαρνίρισμα
Διαδικασία
Σε κατσαρολάκι ζεσταίνετε το γάλα με τη ζάχαρη.Σε άλλη κατσαρόλα, λιώνετε το βούτυρο και όταν κάψει ρίχνετε το σιμιγδάλι.
Το καβουρδίζετε ανακατεύοντας συνεχώς με ξύλινη κουτάλα πάνω σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να σκουρύνει.
Το περιχύνετε με το ζεστό γάλα και ανακατεύετε συνεχώς 15 λεπτά περίπου, μέχρι να απορροφηθεί εντελώς.
Μεταφέρετε το χαλβά σε φόρμα και τον αναποδογυρίζετε όταν κρυώσει ελαφρά. Γαρνίρετε με τους ξηρούς καρπούς. Πασπαλίζετε με κανέλα και σερβίρετε.
της Σιμόνη Καφίρη
1 σχόλιο:
Χμ ! Τό βούτυρο είπε στό σιμιγδάλι . Έλα νά λυώσουμε νά γίνουμε χαλβάς !
Δημοσίευση σχολίου